Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανακοίνωση ΔΣ Γιαννιτσών για τις δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων


Με λύπη πληροφορηθήκαμε από τον τύπο την πρωτοφανή επίθεση του Προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Σεβαστίδη, κατά την διάρκεια της έναρξης των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης το Σαββάτο, 14-12-2019, σε βάρος του Προέδρου του ΔΣΑ και της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας κ. Βερβεσού.
Ο Ελληνικός λαός στο όνομα του οποίου απονέμεται η Δικαιοσύνη, έχει αποφασίσει προ πολλού και απαιτεί η απόφασή του αυτή να γίνεται σεβαστή απ’ όλους, ότι έργο του Δικαστή αποτελεί η ανακάλυψη της αλήθειας και η απόδοση δικαιοσύνης, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους, ενώ έργο του Δικηγόρου αποτελεί η νομική και ηθική συμπαράσταση στους διαδίκους, η προβολή του αντιλόγου στην αγωγή ή στην κατηγορία, και η προάσπιση των ατομικών ελευθεριών και των κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών. 
Είναι, λοιπόν, αυτονόητο ότι δικαστές και δικηγόροι, αν και έχουν διακριτούς ρόλους κατά την απονομή δικαιοσύνης, συμπράττουν και αγωνίζονται από κοινού για το Δίκαιο, ως ατομικό και ως κοινωνικό αγαθό. Η συνεργασία αυτή πρέπει να γίνεται καλόπιστα, με αμοιβαίο σεβασμό και με εκατέρωθεν ευπρέπεια και κατανόηση. Ειδικά δε στις μέρες μας, που ο θεσμός της Δικαιοσύνης βάλλεται, η ανάγκη αγαστής συνεργασίας των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης και αμοιβαίου σεβασμού του θεσμικού ρόλου τους, είναι πολυτιμότερη από ποτέ. 
Η πρωτοφανής και απαράδεκτη επίθεση του Προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων σε βάρος του Πρόεδρου του ΔΣΑ και της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας αποτελεί σοβαρό θεσμικό ατόπημα και προσβολή για το σύνολο των Δικηγόρων της χώρας.
Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας δεν εκφράζει προσωπικές απόψεις, αλλά το σύνολο του δικηγορικού κόσμου, και ο αγώνας του γίνεται στο όνομα όλων μας και όχι για προσωπικούς λόγους. 
Απαξίωση δε προς το πρόσωπο του Προέδρου μας σημαίνει απαξίωση προς το πρόσωπο όλων μας, και αυτό δεν μπορεί επουδενί να γίνει αποδεκτό.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΝΑΣΚΟΣ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Ειμαστε η μονη χωρα στην Ευρωπη με τον μεγαλυτερο αριθμο δικηγορων σε αναλογια πληθυσμου, εχουμε τον ιδιο αριθμο δικηγορων με την Γαλλια ,περιπου με την Γερμανια , με πληθυσμους 8 ,η, 9 φορες σαν την Ελλαδα . Που σημαινει οτι ολοι αυτοι οι νομομαθεις για να επιβιωσουν κατι φταιει ,κατι δεν παει καλα στο Νομικο -Δικαιακο συστημα . Πολυπλοκη νομοθεσια , νομοι πρωτακουστοι για τους Ευρωπαιους! π.χ. νομιμοποιηση αυθαιρετων, εκτακτες κτησιχρησιες. Συνεπως τοσοι δικηγοροι για να επιβιωσουν, προφανως λειτουργουν με νομοτυπα τερτιπια,καταχρηστικα εις βαρος των πολιτων ,εις βαρος των αλλων ,κανενας τους παντως δεν πειναει. Για να τους τα ψαλλει ο προεδρος της Ενωσης Δικαστων Εισαγγελεων προφανως κατι δεν παει καλα, οχι οτι το δικαστικο κυκλωμα ειναι υγιες. Εξαλλου φανηκε με την αμμεση- ακωλυτη αποδοση δικαιοσυνης και νομικης διαφανειας στα μεγαλα σκανδαλα που μας προκαλεσαν την κριση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.