Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Λαογραφικό Μουσείο Φιλώτειας, ένα "κόσμημα" στην Αλμωπία (φωτο)


Εντυπωσιακά τα όσα είδαμε, γνωρίσαμε και καταγράψαμε με το φωτογραφικό φακό της Ηλεκτρονικής μας Εφημερίδας κατά την επίσκεψή μας στο Λαογραφικό Μουσείο της Τοπικής Κοινότητας Φιλώτειας του Δήμου Αλμωπίας. 
Στον ίδιο χώρο συναντήσαμε σε εκπαιδευτική εκδρομή μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Εξαπλατάνου. 
  
Το Λαογραφικό Μουσείο Φιλώτειας, ιδρύθηκε το 2011 από ομάδα γυναικών του χωριού.
Σκοπός της ίδρυσής του, ήταν και είναι η συλλογή και η διαφύλαξη παλαιών χρηστικών αντικειμένων καθημερινότητας τα οποία περιγράφουν την ιστορία του χωριού. Στο χωριό Φιλώτεια, συμβιώνουν αρμονικά οι ντόπιοι γηγενείς κάτοικοί του και οι Μικρασιάτες πρόσφυγες για σχεδόν τέσσερις γενιές. Αντικείμενα και από τις δύο φυλές εκτίθενται στο Μουσείο, το οποίο στεγάζεται στο πρώην κοινοτικό κτήριο, δείχνοντάς μας ότι η συνύπαρξη, η αρμονία των σχέσεων και η αλληλεγγύη, είναι τα θεμέλια μιας κοινωνίας.. ένας χώρος ζεστός, φιλόξενος, γεμάτος από αντικείμενα μιας άλλης εποχής… Μπορείτε να δείτε σκηνές από τις καθημερινές ασχολίες των κατοίκων του χωριού, προσωπικά αντικείμενα, ενδυμασίες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό
Ένα πραγματικό «κόσμημα» για το χωριό… 

Από δίπλα η Βιβλιοθήκη της Φιλώτειας με επιμορφωτικές δράσεις, συνεχίζει δυναμικά να στηρίζει την γνώση και να εξυπηρετεί αναγνώστες μικρούς και μεγάλους. Βασικό μέλημα της βιβλιοθήκης είναι να διδαχθούν τα παιδιά του σχολείου την ταξινόμηση, αρίθμηση και τακτοποίηση των βιβλίων. Επίσης είναι και χώρος αναψυχής για τα παιδιά και ανοίγει για όλους, οποιαδήποτε ημέρα για δανεισμό βιβλίων!

laogrmf
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.