Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Την υποστήριξη της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας για την επανασύσταση του Δήμου Κρύας Βρύσης θα ζητήσει επιτροπή από την Κρύα Βρύση


Την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την επανασύσταση του Δήμου Κρύας Βρύσης θα ζητήσει, το επόμενο χρονικό διάστημα, επιτροπή που δημιουργήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στην περιοχή, μετά από πρωτοβουλία του προέδρου της Κοινότητας Κρύας Βρύσης, Ανδρέα Βλάχου. "Αφού εγκρίθηκε, πριν από λίγες μέρες, από τον Δήμο Πέλλας το ψήφισμα με το οποίο υπογραμμίζουμε την ανάγκη επανασύστασης του Δήμου Κρύας Βρύσης, η επόμενη κίνησή μας θα είναι να ζητήσουμε την έγκριση του ψηφίσματος και από την Περιφέρεια, ώστε, στη συνέχεια, μαζί με τους βουλευτές του νομού να μεταβούμε στην Αθήνα και να συζητήσουμε το θέμα με τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς" επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Κοινότητας Κρύας Βρύσης, Ανδρέας Βλάχος. 
    Σημειώνεται ότι το σχετικό ψήφισμα που εγκρίθηκε με 26 ψήφους υπέρ, σε σύνολο 41 από το Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι "ο επί 20ετίας ακμάζων Δήμος, μετά την απόφαση της κεντρικής διοίκησης για ενσωμάτωσή του στο διευρυμένο Καλλικρατικό Δήμο Πέλλας, έχει επέλθει σε δεινή κατάσταση". Σημειώνεται, παράλληλα, ότι "η σχετική απόφαση δρομολόγησε την εγκατάλειψη του τόπου από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και τα υποκαταστήματα των τραπεζών" ενώ γίνεται λόγος για "υποβάθμιση του αστυνομικού τμήματος" και για οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό της περιοχής. 
    Από την πλευρά του, ο κ. Βλάχος τονίζει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ότι ο Δήμος Κρύας Βρύσης ήταν από το 1990 ως το 2010 βιώσιμος. Ο ίδιος εκτιμά ότι "ο Δήμος καρατομήθηκε για πολιτικούς λόγους" και υπογραμμίζει ότι είναι εφικτή η επανασύστασή του καθώς, όπως αναφέρει, "υπάρχουν η εμπειρία για τη λειτουργία του Δήμου, οι άνθρωποι, το δημαρχείο, οι υπηρεσίες, ύδρευση, αποχέτευση, και βιολογικός καθαρισμός". "Έχουμε λειτουργήσει ήδη ως Δήμος. Έχουμε την εμπειρία. Είναι θέμα πολιτικής απόφασης να μας ξανακάνουν Δήμο" σχολιάζει και εκτιμά ότι θα γίνουν στα τέλη Ιανουαρίου του 2020 οι συνεννοήσεις για τις επαφές που θα έχει στην Αθήνα η επταμελής επιτροπή που δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό.
    Την άποψη ότι τέτοια σχήματα δεν είναι εφικτά παρά μόνο στα νησιά - και εκεί λόγω γεωγραφικής απομόνωσης - διατυπώνει, μέσω του ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο δήμαρχος Πέλλας, Γρηγόρης Στάμκος. "Δεν υπάρχουν ηπειρωτικοί δήμοι με τέτοια μεγέθη, γιατί είτε πληθυσμιακά είτε εκτατικά είναι πολύ μικρή περιοχή. Φυσικά παρακολουθώ και βλέπω πόσο δύσκολα έχει ξεκινήσει το εγχείρημα γι αυτούς τους επτά Δήμους που τώρα στήθηκαν με τον "Κλεισθένη’" αναφέρει ο κ. Στάμκος και σημειώνει: "Δεν νομίζω ότι οποιοδήποτε τέτοιο εγχείρημα θα βοηθούσε την περιοχή της Κρύας Βρύσης". 
    Για τη στάση που θα τηρήσει επισημαίνει: "Δεν υπάρχει περίπτωση να συναινέσω στο να φύγει ένα κομμάτι του Δήμου. Οι δημότες αυτής της περιοχής δεν είναι δημότες;" διερωτάται και υπογραμμίζει ότι τόσα χρόνια υπηρετεί αυτό το δήμο συνολικά. Με αφορμή, άλλωστε, την υποστήριξη του ψηφίσματος για την επανασύσταση του Δήμου Κρύας Βρύσης από παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δήμο Πέλλας, δηλώνει: "Πώς είναι δυνατόν ενώ κάποιοι κατέβηκαν και δύο φορές στις εκλογές ζητώντας από αυτό το εκλογικό σώμα στήριξη και εμπιστοσύνη, τώρα να λένε να φύγει επειδή το θέλουν κάποιοι;".
    Διευκρινίζει, πάντως, ότι ο ίδιος δεν καταψήφισε το ψήφισμα για την επανασύσταση του Δήμου Κρύας Βρύσης λέγοντας: "Αν το θέλουν οι πολλοί ή αν μπορούν να το καταφέρουν δεν είμαι αντίθετος. Δεν θέλω να νομίζουν ότι πάω κόντρα σε μια τέτοια προσπάθεια, αλλά, όσο μου επιτρέπεται, καταθέτω την άποψη μου για όσους θέλουν να την ακούσουν".

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Ε αφού το είπε ο Στάμκος τότε να βαρέσουμε προσοχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί ρε παιδια δεν περνάτε καλά με τον Σταμκο; τόσα χρέη ξεχρέωσε από το χωριό σας τι άλλο θέλετε; κάντε κάτι και εσείς οι πολίτες πάρτε καμία σκούπα στο χέρι σας το νερό σας το έδινε τζάμπα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το να επανέλθει ο δήμος δεν θα κάνει καμία τράπεζα να ξαναγυρίσει ούτε και κάποια δημόσια υπηρεσία.το μόνο θετικό θα είναι ώς δήμος θα μπορεί να διαχειριστεί τα όποια κονδύλια κατά το δοκούν και να αλλάξει πχ την εμφάνιση του δήμου πχ δρόμους πάρκα κτλ.οι θέσεις εργασίας που θα προκύψουν από αυτήν την ενέργεια είναι καθορισμένες και μετρημένες και ανάλογη θα είναι και η οικονομική ανάπτυξη. ΥΓ καλά όλα αυτά αλλά για το χρέος ου ο ένας λέει ότι υπήρχε ενώ ο άλλος λέει ότι δεν υπήρχε ούτε ένα ευρώ χρέος τελικά ποιον να πιστέψουμε?κάποιος ψεύδεται ασυστόλως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάποιοι ψεύδονται ασύστολα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για ποιόν ακμαζων Δημο ; Για αυτόν που έφτιαξε αυτούς με τα παχιά πορτοφόλια; ,για ποιά εμπειρία; εχετε; την λαμόγια και της απατεωνιας, Όποιος πολιτικος υποστηρίξει να επανέλθει η αμαρτωλή κατάσταση θα είναι συνένοχος! και θα του καταλογιστούν ευθύνες.Τα λαμόγια καταδικάστηκαν και ποινικά και εκλογικά στα λαγούμια τους τώρα!! Τζιτζικωστα Μην τυχόν και συναινέσεις.Θα διαπραξεις έγκλημα!.Βουλευτές προσέξετε καλά .Όχι ξανά βρωμιεεεεεεες..... Βλάχο στη λοταρία σου και άραξε στα κυβικά Σου.Οχι άλλη βρώμα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.