Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νέο προκλητικό χάρτη δημοσιεύει η Τουρκία



Ενα άκρως εμπρηστικό δημοσίευμα, με ένα νέο, προκλητικό χάρτη που αποτυπώνει τις βλέψεις της Τουρκίας στην ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειο, φιλοξενεί το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.

Στο άρθρο του Anadolu, όπως γράφει το Sigmalive.com, που έρχεται λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση «ευφάνταστων» χαρτών της Μεσογείου από το ΥΠΕΞ της Τουρκίας, επιχειρείται μια ανάλυση τη «συμφωνίας» με τη Λιβύη, η οποία περιγράφεται, μεταξύ άλλων, ως «χαστούκι στην Κύπρο», αλλά και στην Ελλάδα.

Στο κείμενο, που υπογράφει ο Τούρκος αναλυτής – δημοσιογράφος Μεχμέτ Α. Καντζί, επαναφέρεται το δόγμα Ατατούρκ («δεν υπάρχει μια γραμμή άμυνας, αλλά μια ολόκληρη περιοχή που πρέπει να προστατευθεί»), ενώ υπογραμμίζεται ότι «αυτός που κυριαρχεί στη Μεσόγειο, κυριαρχεί σε τρεις ηπείρους».

Ο αρθρογράφος ξεκινά με αναφορές στα πρόσφατα «επιτεύγματα» της Τουρκίας (Κλάδος Ελαίας, Επιχείρηση Πηγή της Ειρήνης κ.λπ.), ισχυριζόμενος ότι η Αγκυρα σήμερα «συνεχίζει να απαντά στις προσπάθειες αποκλεισμού της (σ.σ. της Τουρκίας) στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή». Ενθυμούμενος τη φράση του Ατατούρκ («δεν υπάρχει μια γραμμή άμυνας, αλλά μια ολόκληρη περιοχή που πρέπει να προστατευθεί»), στη συνέχεια υποστηρίζει ότι η Τουρκία πρέπει να επεκτείνει «τη γεωπολιτική γραμμή άμυνάς της σε μια μεγαλύτερη περιοχή».

Αυτή η περιοχή, συνεχίζει, «σχηματίζεται από το ένα άκρο της μεσογειακής “ασπίδας”», η οποία, κατά τον αρθρογράφο ξεκινά και καλύπτει «τα δυτικά και τα νότια της Κρήτης».

Ο νέος χάρτης της Τουρκίας που δημοσιεύει το Anadolu «πατά» -όπως και οι προηγούμενοι- στο δόγμα ότι τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Αντε να σας δω "Μακεδονομαχοι" των συλλαλητηριων ! Ποιος απο εσας θα τρεξει να πολεμησει τον Σουλτανο Ερντογαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.