Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Απάντηση Ιεράς Συνόδου σε Καμμένο: Ελεύθερα και αβίαστα αναγνωρίσαμε την Εκκλησία της Ουκρανίας


Ανακοίνωση με την οποία απορρίπτει αιτιάσεις εις βάρος της Εκκλησίας της Ελλάδας εξέδωσε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος απορρίπτει χθεσινές αναφορές του Πάνου Καμμένου σχετικά με τον τρόπο που έφτασε στην αναγνώριση της αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας, σημειώνοντας ότι η απόφαση ελήφθη «ελεύθερα και αβίαστα».

Ιερά Σύνοδος: Εκ του πονηρού οι τοποθετήσεις

«Η συγκεκριμένη απόφασή της βασίζεται απολύτως στην Κανονική και Εκκλησιαστική Παράδοση και δεν έχει οιανδήποτε σχέση με 'εθνικισμούς' και άλλες 'άνωθεν' παρεμβάσεις, όπως άκριτα και εντελώς αβίαστα διαδίδεται από κάποιους», σημειώνεται στην ανακοίνωση και συνεχίζει: «Η Αγία μας Εκκλησία σέβεται πλήρως και ουσιαστικώς την ελευθερία και την ευθύνη εκάστου ανθρώπου, τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών κάθε χώρας, και το θρησκευτικό 'πιστεύω' των πιστών όλων των Ομοδόξων Χριστιανικών Εκκλησιών, και εύχεται πάντοτε υπέρ της ειρήνης του σύμπαντος κόσμου». 

Παράλληλα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος τονίζει ότι οποιαδήποτε αντίθετη διατύπωση και αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα είναι «άκαιρη, άκριτη, και προέρχεται εντελώς εκ του πονηρού».

Τι υποστήριξε ο Καμμένος

Σημειώνεται ότι την Τρίτη, ο πρώην υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος κατηγόρησε την Εκκλησία και προσωπικά τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ότι «εγκλημάτησαν όταν κατά την τελευταία Σύνοδο αναγνώρισαν την παράνομη ουκρανική Εκκλησία πρώτοι πριν το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων και της Αλεξάνδρειας». Ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ υποστήριξε ότι είχε ο ίδιος προειδοποιήσει τον Αρχιεπίσκοπο ότι «αν υποκύψουν στον εκβιασμό να αναγνωριστεί από την Ελλάδα πρώτα κάνοντας εχθρική πράξη η ουκρανική εκκλησία αίρονται οι εγγυήσεις της Ρωσίας για την μη κατάληψη ελληνικού νησιού που μας είχανε δώσει στις συμφωνίες τις οποίες είχαμε κάνει».

«Η Ρωσία μπορεί να έχει συνεργασία με Τουρκία αλλά η Ρωσία ήταν παράγων σταθερότητας που μας εγγυάτο το ότι ο Ερντογάν κάποια στιγμή δεν θα εφαρμόσει το ‘εριτμέ προγγραμί' με κατάληψη ελληνικού εδάφους και παράλληλα αποστολή εκατοντάδων χιλιάδων, κατά 10.000 προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά νησιά του Καστελόριζου της Σύμης της Λήμνου της Μυτιλήνης και του Ανατολικού Αιγαίου» είπε ο Πάνος Καμμένος.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.