Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Άρωμα παράδοσης στην Καρυώτισσα με πρωταγωνιστές τα παιδιά (φωτο)



Για πρώτη χρονιά πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρυώτισσας. Το φεστιβάλ έλαβε χώρα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυώτισσας κ.Ρήγας Δεληδιαμαντής  λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το Παιδικό Φεστιβάλ οργανώθηκε στο πλαίσιο στήριξης δράσεων που αναδεικνύουν τον πολιτισμό, τα έθιμα και την παράδοση, ενώ υπογράμμισε ότι τέτοιες δράσεις θα πρέπει να πραγματοποιούνται χωρίς ιδιαίτερη αφορμή, αφού τονίζουν τη σημαντικότητα της διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς. Στο φεστιβάλ συμμετείχαν τα παιδικά τμήματα του Λυκείου Ελληνίδων Γιαννιτσών, του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αμύντας» Καλυβίων, του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πυρσός» Παλαιφύτου, του Χορευτικού Τμήματος Ενοριακών Συνάξεων Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών και τέλος, του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυώτισσας. Παρόντες στο φεστιβάλ ήταν ο πατήρ Κωνσταντίνος Γιαλατζόπουλος, εφημέριος του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καρυώτισσας, καθώς και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ.Ιωάννης Χατζής, οι οποίοι απένειμαν αναμνηστικούς επαίνους στους συμμετέχοντες συλλόγους. 
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρυώτισσας φιλοδοξεί να φιλοξενήσει και άλλους συλλόγους της ευρύτερης περιοχής, καθώς και συλλόγους από άλλες περιοχές της Ελλάδας, αφού στόχος είναι αυτή η εκδήλωση να καθιερωθεί και να συνεχίσει την πορεία της και άλλες χρονιές. Ραντεβού, λοιπόν, την επόμενη χρονιά, αφού η πραγματοποίηση τέτοιων εκδηλώσεων δίνουν ευκαιρίες δημιουργικής έκφρασης στα παιδιά, τα οποία παίρνουν τη σκυτάλη για τη συνέχιση της παράδοσης.









Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.