Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δημοσκόπηση: Η συγκομιδή απορριμμάτων - καθαριότητα στην Σκύδρα και στις Κοινότητες, το υπ΄ αριθμόν ένα πρόβλημα του Δήμου Σκύδρας!


Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διενήργησε η Ηλεκτρονική μας Εφημερίδα  για το Δήμο Σκύδρας με το ερώτημα: "Ποια είναι κατά την άποψή σας τα κυριότερα προβλήματα – ανοιχτά ζητήματα του Δήμου Σκύδρας;" είναι τα εξής:

- Συγκομιδή απορριμμάτων - καθαριότητα στην Σκύδρα και στις Κοινότητες 17,2%
- Ρύπανση περιβάλλοντος - Τάφρος 66 14,9%
- Κακό οδικό δίκτυο - κατάσταση δρόμων μέσα στην πόλη και στις Κοινότητες 13,8%

- Έλλειψη Φυσικού Αερίου 12,6%
- Υποδομές στον αγροτικό τομέα -Αγροτική οδοποιία και αρδευτικά έργα 10,3%
- Αστική ανάπλαση της Σκύδρας. Παρεμβάσεις - έργα μέσα στον οικισμό 9,2%
- Μη επαρκής φωτισμός στην πόλη και στις Κοινότητες 5,7%
- Κατασκευή Φράγματος Αλμωπαίου (Καλής) 5,7%
- Τουριστική ανάπτυξη της Σκύδρας- Αξιοποίηση Λουτρών Λουτροχωρίου 3,4%
- Έλλειψη Πρασίνου 2,3%

Άλλα προβλήματα που τέθηκαν από όσους έλαβαν μέρος στην δημοσκόπηση:

- Μετακίνηση των δημοτών από τα χωριά

- Η απουσία αυτοοργάνωσης των αγροτών - κτηνοτρόφων σε συνεργατικά σχήματα ώστε να μην είναι έρμαια των κάθε λογής επισφαλών εμπόρων
Σύνδεση Ντεκοβιλ με κέντρο ΣΚΥΔΡΑΣ μέσω Γέφυρας πάνω από τις σιδηροδρομικές γραμμές

- Μια από τις ιστορικές περιοχές της πόλης μας είναι η περιοχή του Σιδηροδρομικού σταθμού. Εκεί λοιπόν στην ευρύτερη περιοχή κατά μήκος της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου βρίσκονται κατά σειρά, το γήπεδο ποδοσφαίρου, αμέσως μετά συναντάμε το ιστορικό ¨ΦΡΟΥΡΑΡΧΕΙΟ" ακολουθεί ο χώρος που κάποτε στεγάζονταν οι ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ της Σκύδρας, δίπλα ακριβώς και κάτω από την ΑΕΡΟΓΕΦΥΡΑ είναι το ΓΗΠΕΔΑΚΙ ΤΟΥ ΤΕΝΙΣ πιο κάτω η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ,ο χώρος του Κ.Ε.Κ και το ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ. Αν επισκεφτεί κάποιος αυτήν την περιοχή το μόνο που θα δει είναι τους χώρους αυτούς να πνίγονται στα χόρτα, θάμνοι που έχουν γίνει ολόκληρα δέντρα κι έχει στην κυριολεξία δημιουργηθεί ολόκληρο δάσος, όπου έχουν βρει καταφύγιο αρουραίοι και φίδια.....πράγμα που φέρνει σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων και των περαστικών. Υπάρχει πυκνή αυθαίρετη βλάστηση παντού ανεπαρκής φωτισμός αυτών των χώρων ..πράγμα που δημιουργεί ανασφάλεια στους κάτοικους και στους περαστικούς. Επίσης υπάρχουν ωραιότατα μεγάλα δέντρα τα οποία θέλουν περιποίηση, καθώς πολλά από αυτά είναι πολύ επικίνδυνα, κάποια δε έχουν στην κυριολεξία ακουμπήσει την αερογέφυρα..και αυτό φέρνει σε κίνδυνο τους περαστικούς από αυτήν. Σ΄ αυτό το σημείο θέλω να τονίσω ότι τόσο από την αερογέφυρα, όσο κι από το μονοπάτι που βρίσκεται κάτω από αυτήν περνούν και παιδιά για το νηπιαγωγείο και παιδιά για το λύκειο, καθώς αυτοί είναι οι δρόμοι για τους πεζούς που ενώνουν το κέντρο της πόλης με την περιοχή. Αυτή η περιοχή ήταν κάποτε πανέμορφη ..για πολλά χρονιά όμως παραμελημένη  πολύ. Οι κάτοικοι κάνουμε ότι μπορούμε αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Παρακαλούμε λοιπόν τους αρμοδίους να επισκεφτούν τους χώρους να δουν από κοντά την κατάσταση και ν ασχοληθούν σοβαρά μ αυτήν. Να φροντίσουν να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν γιατί είναι κρίμα να ρημάζει έτσι ο τόπος μας...Εμείς δεσμευόμαστε να κάνουμε ότι χρειαστεί για να βοηθήσουμε ....

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. κανενα προβλημα δεν εχει η Σκυδρα...τι φωναζεται..? το 60% πηραν εσεις τους ψηφησατε...ολα ειναι καλα στην ΣΚΥΔΡΑ ουτε λακουβες εχουν οι δρομοι...και πρασινο μπολικο εχουμε...διαγραμησεις δρομων εχουμε....φωτεινα φαναρια εχουμε...ακομα και πινακιδες με της οδους εχουμε σε καθε δρομο...αχαριστοι μεχρι και δεντρο σας βαλαμε τι αλλο θελετε..? ο αλλος ειπε φυσικο αεριο...ελεος ρε φιλε...εδω δεν εχουν αλλες μεγελες πολης της μακεδονιας η Σκυδρα θα εχει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.