Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μεγάλο πρόβλημα η συγκοινωνιακή σύνδεση της Πέλλας με πόλεις και χωριά του Νομού - Έξω από τον οικισμό η στάση των λεωφορείων του ΚΤΕΛ


Έντονο είναι το πρόβλημα της συγκοινωνιακής σύνδεσης της Πέλλας με πόλεις και χωριά της Περιφερειακής Ενότητας, όπως η Έδεσσα και η Σκύδρα αλλά -κυρίως τα Σαββατοκύριακα- και με τα γειτονικά Γιαννιτσά. 
Από τότε που μεταφέρθηκε η κεντρική είσοδος- έξοδος του ιστορικού χωριού λόγω του ενιαίου Αρχαιολογικού χώρου, τα προβλήματα της συγκοινωνιακής μετάβασης των κατοίκων της Πέλλας αλλά και των επισκεπτών της σε άλλες περιοχές του νομού, είναι ιδιαίτερα προβληματική.
Όπως καταγγέλουν με αγανάκτηση οι κάτοικοι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα εδώ και χρόνια, τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ δεν παραλαμβάνουν επιβάτες με προορισμό τα Γιαννιτσά, την Σκύδρα ή την Έδεσσα. Το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο δύσκολο τα Σαββατοκύριακα όπου τα δρομολόγια των Αστικών Γραμμών Γιαννιτσών που έχουν την ευθύνη μεταφοράς επιβατών από την Πέλλα, μειώνονται αισθητά (τις Κυριακές πραγματοποιούνται 3 ή 4 δρομολόγια από και προς τα Γιαννιτσά) με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν επαρκώς για μια απόσταση μόλις 10 χιλιομέτρων όπως είναι αυτή από την Πέλλα μέχρι τα Γιαννιτσά! Όσοι θέλουν δε να μεταβούν στην Έδεσσα, τότε, σύμφωνα πάντα με τους καταγγέλοντες, πρέπει να… βρουν ιδιωτικό μέσο μεταφοράς γιατί τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ δεν πραγματοποιούν στάση στην Πέλλα για το λόγο αυτό. Σε άλλη περίπτωση πρέπει να πάρουν το αστικό να μεταβούν στα Γιαννιτσά και από ΄κει να πάρουν το λεωφορείο του ΚΤΕΛ για να μεταβούν στην Έδεσσα!!! Δηλαδή για μια απόσταση 40 χιλιομέτρων μέσα στον ίδιο νομό και μάλιστα με προορισμό την πρωτεύουσά του, πρέπει να αλλάξουν… δύο μέσα!
«Είναι απαράδεκτο, εν έτη 2020 να είμαστε αποκλεισμένοι συγκοινωνιακά και να μην μπορούμε να μεταβούμε στην Έδεσσα, τονίζουν οι κάτοικοι», οι οποίοι δηλώνουν ότι το ίδιο συμβαίνει και για όσους θέλουν να μεταβούν στα γειτονικά Γιαννιτσά τις Κυριακές. «Πρέπει το ΚΤΕΛ των λεωφορείων της Πέλλας να αναπροσαρμόσει το πρόγραμμα των γραμμών του και να συμπεριλάβει σε αυτό και την Πέλλα τουλάχιστον τις Κυριακές, αλλά και να φροντίζει να παραλαμβάνει επιβάτες για την Έδεσσα», συμπληρώνουν.

Έξω από τον οικισμό η στάση των λεωφορείων του ΚΤΕΛ

Το δεύτερο και επίσης σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες της Πέλλας είναι το γεγονός τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ δεν εισέρχονται εντός του οικισμού. Η στάση των λεωφορείων του ΚΤΕΛ είναι στο κόμβο της εισόδου του χωριού, στην Εθνική Οδό Έδεσσας- Θεσσαλονίκης και για αυτό πρέπει να διανύσουν με τα πόδια περίπου 2 χιλιόμετρα για να εισέλθουν στον κατοικημένο ιστό του χωριού. Για όσους θελήσουν να επισκεφθούν το Μουσείο της Πέλλας και δεν διαθέτουν ιδιωτικό μέσο, πρέπει να ακολουθήσουν με τα πόδια μια αρκετά μακρινή και «δαιδαλώδη» διαδρομή και να διασχίσουν εσωτερικούς  δρόμους του οικισμού.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Σε βασικά θέματα έχει μείνει πολύ πίσω ο νομός Πέλλας όπως και το συγκεκριμένο θάμα.
    Ούτε την δεκαετία του 1960 συνέβαιναν αυτά....
    Για ελάτε στη θέση ηλικιωμένων, μαθητών, αναπληρωτών δασκάλων και πολλών άλλων που μετακινούνται καθημερινά με το ΚΤΕΛ. Να πάρει έστω και τώρα πρωτοβουλία ο Δήμος για αλλαγές και εκσυχρονισμό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να εισαι καλα ρε φιλαρακι μ΄εκανες και γελασα,ειδικα αυτο με το Δημο πολυ καλο.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.