Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αριδαία: Το προσωπικό και οι μαθητές του ΚΔΑΠ με Α «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ» μοίρασε έντυπο υλικό με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (φωτο)


Στα πλαίσια της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία το προσωπικό και οι μαθητές του  ΚΔΑΠ με Α «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ», στην Λέσχη Αξιωματικών Αριδαίας, μοίρασαν έντυπο υλικό που αφορούσε κανόνες συμπεριφοράς καθημερινής επικοινωνίας με άτομα με αναπηρία.
Η δράση έχει σαν σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα αναπηρίας.
Η Παγκόσμια Ημέρα των ΑΜΕΑ καθιερώθηκε στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992, καθώς εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε αναγνώρισε το πρόγραμμα δράσης για τα ΑΜΕΑ.
Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία δίνει την ευκαιρία στις  κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάζουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία. 
Στοχεύει στην προώθηση της κατανόησης σε θέματα αναπηρίας και στην κινητοποίηση της υποστήριξης της αξιοπρέπειας και της ευημερίας των ατόμων με αναπηρία.
Το σύνταγμα προβλέπει το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία να απολαμβάνουν μέτρα που εξασφαλίζουν την αυτονομία και τη  συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας.
Η 3η Δεκεμβρίου είναι ημέρα αγώνα, προβληματισμού, συμμετοχής και αλληλεγγύης όχι ημέρα γιορτής, οίκτου και φιλοφρονήσεων.
Η αναπηρία είναι μια κατάσταση που μπορεί να βρεθεί ο καθένας. Τα άτομα με αναπηρία δεν έχουν ειδικές ανάγκες έχουν τις ίδιες ακριβώς ανάγκες με όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους. 
Οφείλουμε σεβασμό και αποδοχή της ιδιαιτερότητας συμβάλλοντας έτσι στην αλλαγή κοινωνικών στάσεων και αντιλήψεων  που αντιμετωπίζουν καθημερινά στη ζωή τους.
Η ένταξη των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της ζωής μας αφορά όλους.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.