Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η πρώτη δημόσια διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Έδεσσας (φωτο)


Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας πραγματοποιήθηκε η πρώτη δημόσια διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Έδεσσας. Το ΣΒΑΚ αποτελεί στρατηγικό πλάνο, σχεδιασμένο ώστε να ικανοποιήσει τις ανάγκες κινητικότητας των ανθρώπων και των επιχειρήσεων, στα αστικά κέντρα και στις περιαστικές περιοχές, διασφαλίζοντας και αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα την ποιότητα ζωής. 
Βασίζεται στις υφιστάμενες πρακτικές σχεδιασμού λαμβάνοντας υπόψη τις αρχές της ολοκλήρωσης, της συμμετοχής και της αξιολόγησης, έχοντας ως στόχους τη μείωση της κίνησης των οχημάτων, την αποτελεσματική διαχείριση των οχημάτων και την αύξηση ποσοστού εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης. Ουσιαστικά, ο στόχος της βιώσιμης αστικής κινητικότητας είναι να περάσουμε σε ένα μοντέλο κινητικότητας που δίνει έμφαση στον άνθρωπο με ενιαίο σχεδιασμό που λαμβάνει υπόψη χρήσεις γης, οικονομική ανάπτυξη, κοινωνικές ανάγκες, περιβαλλοντική ποιότητα και υγεία.
Το ΣΒΑΚ Έδεσσας μετά την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης προχωράει σε προσδιορισμό των προσδοκιών σε ότι αφορά στην ενίσχυση και επέκταση της προσβασιμότητας, την προστασία του περιβάλλοντος, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, την οικονομική ανάπτυξη, τη βελτίωση της ασφάλειας και τη δημιουργία έξυπνης πόλης.
Οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν τις απόψεις τους και κατέθεσαν τις προτάσεις τους στην πρώτη δημόσια διαβούλευση, με στόχο τη διαμόρφωση οράματος για την βιώσιμη κινητικότητα του Δήμου Έδεσσας. Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν και θα αξιοποιηθούν έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο προτεραιοτήτων που θα φέρει βελτιώσεις στην καθημερινή ζωή των πολιτών. 

Γραφείο Τύπου
Δήμου Έδεσσας

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…