Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επιστολή-κόλαφος του πρόεδρου της λιβυκής Βουλής στον ΟΗΕ: Η Λιβύη και η Τουρκία δεν έχουν κοινά θαλάσσια σύνορα – Παράνομη η κυβέρνηση της χώρας


Επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτιέρες απέστειλε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης Aguila Saleh Eissa και την έδωσε στη δημοσιότητα η Βουλή εν όψει και της συνάντησης του Λίβυου προέδρου με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα.

Σε αυτήν αναφέρει –μεταξύ άλλων- ότι η κυβέρνηση της Λιβύης που υπέγραψε τη συμφωνία με την Τουρκία είναι παράνομη και ως εκ τούτου δεν είχε καμία εξουσιοδότηση να το πράξει και προσθέτει πως η Λιβύη και η Τουρκία δεν έχουν κοινά θαλάσσια σύνορα.

«Η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ της Τουρκίας και της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας, η οποία επιβλήθηκε στον λαό της Λιβύης και η οποία ποτέ δεν εγκρίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης, δεν απαιτεί κάποιο μνημόνιο συνεργασίας. Το Προεδρικό Συμβούλιο της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας, ο Πρόεδρός του και τα μέλη του, αποτελούν παράνομη οντότητα, διότι ποτέ δεν ορκίστηκαν ενώπιων της Βουλής των Αντιπροσώπων της Βουλής από την στιγμή που ανέλαβαν τα καθήκοντά τους. Τα τουρκικά όπλα διακινούνται στη χώρα μέσα από τα λιμάνια της Τρίπολης και της Μισράτα. Αυτή η απροκάλυπτη στρατιωτική υποστήριξη, η οποία αναγνωρίζεται από την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας, εκδηλώνεται και μέσω των φονικών drones (πολλά εκ των οποίων έχουν καταρριφθεί από τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης) τα οποία έχουν σκοτώσει χιλιάδες νέους της χώρας. Αυτά συμβαίνουν υπό το βλέμμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και της Διεθνούς Επιτροπής Κυρώσεων», αναφέρεται αρχικά στην επιστολή.

Σε άλλο σημείο της επιστολής σημειώνεται: «ότι στόχος του συγκεκριμένου μνημονίου είναι η παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας του λιβυκού κράτους, του εναέριου χώρου της Λιβύης, των λιμανιών της και των χωρικών υδάτων της από τα τουρκικά στρατεύματα. Αυτή η συμφωνία θα έχει επιπτώσεις στο λιβυκό κράτος, συμπεριλαμβανόμενης της κατοχής της εδαφικής επικράτειας του λιβυκού κράτους από τον στρατό της Τουρκίας και την παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας του λιβυκού κράτους».

Μεταξύ άλλων ο επισημαίνει ότι το δεύτερο στοιχείο/σκέλος του Μνημονίου δείχνει εν πολλοίς άγνοια της οριοθέτησης των θαλάσσιων συνόρων/ζωνών δικαιοδοσίας μεταξύ του κράτους της Λιβύης και της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

"Είναι ως εκ τούτου άκυρο για τους ακόλουθους λόγους:

Η Λιβύη και η Τουρκία δεν έχουν κοινά θαλάσσια σύνορα. Υπάρχουν/παρεμβάλλονται αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Κύπρου, πέραν των αλληλεπικαλυπτόμενων θαλασσίων συνόρων με άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, του Λιβάνου και της Συρίας, όπως προβλέπεται στη Σύμβαση των ΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας" αναφέρεται.

Σε άλλο σημείο της επιστολής του ο κ. Σαλεχ τονίζει ότι: " Η υπογραφή της συμφωνίας αυτής χωρίς επικύρωση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης έχει ως στόχο την εκχώρηση της κυριαρχίας του κράτους της Λιβύης και των νόμιμων δικαιωμάτων του στη Δημοκρατία της Τουρκίας ώστε να της επιτρέψει να επενδύσει στην περιοχή αυτή, γεγονός απαράδεκτο και άκυρο ως αντιβαίνον σε όλους τους αποδεκτούς κανόνες και πρότυπα".


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝΙΚΑΝΟ, ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΨΩ ΑΝΙΚΑΝΟ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ Η΄ ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.
    ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια ζωή είμαστε οι τελευταίοι στην Ευρώπη . Που είναι το περίεργο;;;;

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.