Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πρωταθλήτρια στη φτώχεια το 2018 η Ελλάδα

Μια ακόμη αρνητική πρωτιά για την Ελλάδα, το 35,6% των νοικοκυριών της οποίας το 2018 αδυνατούσε να πληρώσει έγκαιρα τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας όπως είναι οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος, του νερού, του τηλεφώνου και της θέρμανσης.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, (βλπ. πίνακα) το συγκεκριμένο ποσοστό είναι το υψηλότερο στην ΕΕ. Συγκεκριμένα το ποσοστό των ευρωπαϊκών νοικοκυριών που δήλωσαν αδυναμία στην έγκαιρη εξόφληση των συγκεκριμένων λογαριασμών ήταν το 2018 στο 6,6% από 10% που ήταν το 2013.

Στη δεύτερη χειρότερη θέση των νοικοκυριών που αντιμετώπισαν προβλήματα στην έγκαιρη πληρωμή των λογαριασμών κοινής ωφέλειας τους τελευταίους 12 μήνες, βρέθηκε το 30% των νοικοκυριών στη Βουλγαρία. Αντίθετα, σε Ολλανδία, Τσεχία, Σουηδία και Αυστρία το ποσοστό των νοικοκυριών που είχαν αδυναμία στην εξόφληση των λογαριασμών κοινής ωφέλειας ήταν μόλις στο 2%.

Σύμφωνα πάντα με τη Eurostat, μεταξύ των νοικοκυριών που αντιμετώπισαν δυσκολίες στην έγκαιρη πληρωμή των λογαριασμών κοινής ωφέλειας ήταν κυρίως εκείνα τα νοικοκυριά με εξαρτώμενα μέλη.

Συγκεκριμένα στην ΕΕ, το 14% των νοικοκυριών που αποτελείτο από έναν ενήλικα με εξαρτώμενα μέλη αντιμετώπισε τέτοιες δυσκολίες το 2018. Το ποσοστό αυτό υποχωρεί στο 3% για τα νοικοκυριά που αποτελούνταν από δύο ενήλικες και με τουλάχιστον έναν από αυτούς ηλικίας άνω των 65 ετών ενώ το ποσοστό των νοικοκυριών με δύο ή τρεις ενήλικες και εξαρτώμενα μέλη, που αντιμετώπισαν προβλήματα το 2018 στην εξόφληση των πάγιων λογαριασμών ήταν στο 11%. 

Πηγή: capital.gr

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

  1. Δεν πειράζει εμείς ΤΑΙΖΟΥΜΕ τους λαθρες αυτοί να περνάν καλά ,και τους ελλτ ποιος τους υπολογιζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…