Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Σηφάκης: Η ομηρία 25ετών των 1200 αγροτών της υπόθεσης «ΑΘΗΝΑ» λύθηκε οριστικά νομοθετικά με τον Ν.4605/19 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Αναμένονται οι αποφάσεις των διοικητικών δικαστηρίων για την εφαρμογή της -  Η άκαιρη παραπομπή στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους από την σημερινή κυβέρνηση εύχομαι να μην καθυστερήσει επιπλέον την εφαρμογή του Νόμου. 
Εύχομαι η παραπομπή από την σημερινή κυβέρνηση σε γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους να μην καθυστερήσει την εφαρμογή του Νόμου που επέλυσε το πρόβλημα.
Η ΑΑΔΕ, όπως είναι γνωστόν, κοινοποίησε τις διατάξεις για εφαρμογή του Νόμου 4605/19 στις ΔΟΥ στις 22/04/19.
Σε συνεννόηση μου κεντρικά με την αρμόδια κεντρική Υπηρεσία της ΑΑΔΕ αποφασίστηκε η αναμονή των αποφάσεων των Διοικητικών Δικαστηρίων που ήδη έχουν δικάσει την υπόθεση τον περασμένο Μάιο (με τους συνηγόρους των αγροτών να έχουν ενσωματώσει ως νέο στοιχείο την ψηφισθείσα διάταξη του Νόμου 4605/19 που επιλύει νομοθετικά το πρόβλημα), η απόφαση των οποίων θα είναι δεσμευτική για την Διοίκηση. Με δεδομένο ότι αναμένεται αθώωση έστω ενός αγρότη (εφόσον έχει ψηφιστεί Νόμος που επέλυσε το πρόβλημα ) η απόφαση αυτή θα εκτελεστεί για όλους.
Στην απευκταία περίπτωση ( που έχει μικρές πιθανότητες) που οι αποφάσεις των Διοικητικών Δικαστηρίων δεν ήταν ευνοϊκές για την απαλλαγή των αγροτών τότε και μόνο τότε θα οδηγείτο το θέμα για γνωμοδότηση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.
Η πιθανή άγνοια αυτών των δεδομένων από τους σημερινούς κυβερνώντες και η σπουδή τους να ζητήσουν γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για γραφειοκρατικές λεπτομέρειες εφαρμογής του Νόμου 4605/19 ΦΕΚ Α’ αρ.φύλλου 52/ 01.04.19  εύχομαι να μην καθυστερήσει ακόμη περισσότερο την πλήρη εφαρμογή του Νόμου. 
Προκαλεί θυμηδία το γεγονός ότι βουλευτής της ΝΔ ,επί των ημερών της οποίας γεννήθηκε και διογκώθηκε η ομηρία όλων αυτών των ανθρώπων και η οποία δεν έκανε το ελάχιστο για την επίλυση του επί δεκαετίες (και μάλιστα όταν στο παρελθόν διετέλεσε και ο ίδιος βουλευτής της), να καταλογίζει ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση που επέλυσε το πρόβλημα και παράλληλα να ενεργεί σήμερα με τρόπο που ουσιαστικά μπορεί να δημιουργήσει καθυστερήσεις και προβλήματα στην εφαρμογή του Νόμου του ΣΥΡΙΖΑ.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…