Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Εξελέγη με 261 ψήφους νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας


Την υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, που πρότεινε για τη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός την περασμένη εβδομάδα, στήριξαν, εκτός από τη ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ. Η υποψηφιότητα της κυρίας Σακελλαροπούλου συγκέντρωσε 261 ψήφους.

Απόντες Ζουράρις, Μεϊκόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ - Δεν έστειλαν επιστολή
Απόντες από την ψηφοφορία ήταν ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος λείπει σε ταξίδι στις ΗΠΑ, ο Τρύφων Αλεξιάδης που κατέρρευσε χθες στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, ο οποίος απουσίαζε λόγω ασθένειας. Ωστόσο, και οι τρεις είχαν στείλει επιστολή και δήλωναν πως θα ψήφιζαν την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.
Με επιστολική ψήφο (ήταν σε αποστολή της Βουλής) ψήφισαν «ναι» ο βουλευτής ΝΔ στην Α' Αθηνών Άγγελος Συρίγος και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης και Γιώργος Κατρούγκαλος.
Απουσίαζαν από την ψηφοφορία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Κώστας Ζουράρις, οι οποίοι όμως δεν είχαν στείλει επιστολή.
Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου εξελέγη νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας καθώς συγκέντρωσε πάνω από 200 ψήφους που απαιτούνται για εκλογή ΠτΔ.


Σακελλαροπούλου: Ο Τασούλας θα της ανακοινώσει την εκλογή της
Στις 13:30 ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας μαζί με τους αντιπροέδρους της Βουλής θα μεταβούν στο γραφείο της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στο ΣτΕ για να της ανακοινώσουν το αποτέλεσμα.
Η ορκωμοσία της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου θα γίνει στη Βουλή στις 13 Μαρτίου, μια ημέρα μετά τη λήξη της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου, και θα ακολουθήσει η σχετική τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μητσοτάκης για Σακελλαροπούλου: Συμβολίζει τη μετάβαση στη νέα εποχή
«Η εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου ως πρώτης γυναίκας Προέδρου της ελληνικής Δημοκρατίας με πολύ μεγάλη πλειοψηφία συμβολίζει τη μετάβαση στη νέα εποχή», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά την ψηφοφορία, στο περιστύλιο της Βουλής.
«Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επιβεβαιώνει ότι στα μεγάλα μπορούμε να συμφωνήσουμε για μια Ελλάδα που μπαίνει σε μια νέα εποχή με πρώτη γυναίκα Πρόεδρο την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου», δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Ανέφερε επίσης σε όλους τους τόνους πως με την εκλογή τής κ. Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας ανοίγει «ένα παράθυρο στο μέλλον».
Μάλιστα ο πρωθυπουργός επικοινώνησε και τηλεφωνικά με την νεοεκλεγείσα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την συνεχάρη και εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί η εκλογή της έγινε με την πρώτη ψηφοφορία με τόσο ευρεία πλειοψηφία.

Τηλεφωνική επικοινωνία Παυλόπουλου-Σακελλαροπούλου
Την ίδια ώρα, αμέσως μετά το τέλος της ψηφοφορίας, τηλεφωνική επικοινωνία με την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την εκλεγείσα Πρόεδρο της Δημοκρατίας κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και της εξέφρασε τα ειλικρινή του συγχαρητήρια καθώς και τις θερμές ευχές του για κάθε επιτυχία κατά την άσκηση των καθηκόντων της», αναφέρει η ανακοίνωση της Προεδρίας.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.