Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάλος και συγγνώμη Τζιτζικώστα για το σεξιστικό σχόλιο προς τις υπαλλήλους της Περιφέρειας (βίντεο)


Συγγνώμη για την «ατυχέστατη και τελείως λάθος αναφορά προς τις εργαζόμενες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» ζητάει, μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Ατυχέστατη και τελείως λάθος η αναφορά μου προς τις εργαζόμενες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τρόπο που ούτε με εκφράζει, ούτε με χαρακτηρίζει, για οποιαδήποτε γυναίκα. Για αυτό και η συγγνώμη μου είναι απολύτως ξεκάθαρη και ειλικρινής», δηλώνει ο κ. Τζιτζικώστας.

Νωρίτερα, για το ίδιο θέμα, ο επικεφαλής της παράταξης «Κοιτάμε Μπροστά» και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, μέσω ανακοίνωσης, ανέφερε πως «τα σεξιστικά και προσβλητικά υπονοούμενα επιβάλλουν στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να εξηγήσει και να ανακαλέσει τα όσα είπε, έτσι ώστε να μην αποτυπωθούν στο πολιτικό αφήγημα και τις θέσεις του για την γυναίκα, τα δικαιώματα και τη θέση της στη σύγχρονη ζωή. Το ελπίζουμε το αναμένουμε και το απαιτούμε για να υπάρχει διαυγής και ξεκάθαρη εικόνα για το τι υπάρχει για τον καθένα μας, μπροστά και πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας».

Τι προηγήθηκε

Νωρίτερα αίσθηση είχε προκαλέσει το «κρύο» σεξιστικό αστείο του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως ανέφερε το dailythess.gr, ο κ. Τζιτζικώστας για τις γιορτές υποδέχτηκε στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, συλλόγους, σωματεία και φορείς, που του έψαλλαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και αντάλλαξε μαζί τους ευχές.

Πάει κι ο εκπρόσωπος του “Film Office” της Περιφέρειας, και μεταξύ άλλων, για να… σπάσουνε πλάκα, προτείνει, στις ταινίες που θα γυριστούν στην περιοχή μας, να συμμετέχουν και οι γυναίκες της Περιφέρειας και «ο ρόλος τους να είναι χαρούμενος, γιατί όλες είναι χαρούμενες…».

«Τι είδους ταινία;» ρωτά περιχαρής ο περιφερειάρχης κάνοντας και μία χειρονομία. «Άκουσα ότι οι πρώτες ταινίες που θα γυριστούν είναι του Σειρηνάκη σας ενδιαφέρει;» επιμένει ο κ. Τζιτζικώστας, ξεσπώντας στα γέλια τόσο ο ίδιος όσο και οι -αμήχανες- γυναίκες.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Βόθρος.Αν εκστομίζει τέτοιες αθλιότητες φανταστείτε πως πραγματικά σκέφτεται.Θα τον συνοδεύει για μια ζωή αυτό το ατόπημα.Ντρέπομαι ως γυναίκα που δυστυχώς τον ψήφισα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΣΟ ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.Ο ΔΗΘΕΝ ΣΟΒΑΡΟΣ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ.ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΜΙΣΟΓΥΝΗΣ ΒΟΥΤΥΡΟΜΠΕΜΠΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.