Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έρχονται οι προσωρινές άδειες οδήγησης - Τι θα ισχύει για τα πρόστιμα του ΚΟΚ

Διατηρείται η πρόβλεψη για μείωση των προστίμων κατά 50% αν καταβληθούν εντός δεκαημέρου για τις παραβάσεις του ΚΟΚ όπως προβλέπει το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

Εξαιρούνται όμως, οι οδηγοί οχημάτων που παρεμποδίζουν ράμπες διάβασης ανθρώπων με αναπηρία ή σταθμεύουν σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία, στους οποίους θα αφαιρούνται επί τόπου οι πινακίδες και η άδεια οδήγησης για 60 ημέρες.

Νέες άδειες οδήγησης

Μεταξύ άλλων στο νομοσχέδιο, υπάρχει ρύθμιση για τις νέες άδειες οδήγησης. Προβλέπει ότι για διάστημα τεσσάρων μηνών, ο οδηγός που πέτυχε στις εξετάσεις για τη απόκτηση διπλώματος οδήγησης θα μπορεί να οδηγεί με προσωρινή άδεια που θα του χορηγείται ηλεκτρονικά (μέχρι να χορηγηθεί η οριστική άδεια). Επίσης διευκολύνονται τουρίστες τρίτων χωρών όπως οι Κινέζοι, ώστε να οδηγούν στη χώρα μας χωρίς διεθνή άδεια οδήγησης.

Φορτηγά ΔΧ

Με το σχέδιο νόμου αλλάζουν και τα όρια των προστίμων σε ιδιοκτήτες και οδηγούς φορτηγών για παραβάσεις της νομοθεσίας οδικών μεταφορών. Για “ιδιαζόντως σοβαρή παράβαση” προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο στον ιδιοκτήτη του οχήματος από 1.000 ευρώ έως 3.000 ευρώ και στον οδηγό από 500 ευρώ έως 1.000 ευρώ καθώς και άλλα πρόστιμα στους υπόλοιπους υπεύθυνους στη διαδικασία φόρτισης κλπ. Επίσης καθιερώνεται η δυνατότητα μίσθωσης ανάριθμων οχημάτων (χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας ) για διάστημα 2 ετών τα οποία θα αντικαταστήσουν τον σημερινό γερασμένο στόλο των φορτηγών.Τα οχήματα αυτά θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τον μισθωτή,δεν θα μεταβιβάζονται και δεν θα ενοικιάζονται σε τρίτους.

Ταξί

Επιπλέον επισημαίνεται πως καταργείται η επιβολή προστίμου στους δήμους που δεν καθορίζουν θέσεις στάσης και στάθμευσης (πιάτσες) ταξί εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών.

Mε πληροφορίες από τις εφημερίδες, "Δημοκρατία" και "ΤΑ ΝΕΑ"

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…