Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νέα πρωτοβουλία της Θ. Τζάκρη για την έναρξη της διανομής φυσικού αερίου στις πόλεις Έδεσσα, Σκύδρα, Γιαννιτσά και Αριδαία


Συνάντηση με τον ΔΕΣΦΑ για την επίσπευση της λειτουργίας του σταθμού αερίου στο Άσπρο της Σκύδρας

Σε συνέχεια σειράς συναντήσεων που γίνονται με πρωτοβουλία της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη, πραγματοποιήθηκε την 17η-1-2020 στα γραφεία του ΔΕΣΦΑ σύσκεψη/ενημέρωση σχετικά με τα θέματα φυσικού αερίου που αφορούν στον νομό Πέλλας.
Σημειώνεται ότι είναι ο τρίτος κατά σειρά φορέας, μετά τη ΡΑΕ και τη ΔΕΔΑ, που επισκέπτεται η βουλευτής με στόχο να ενταχθούν στο πρόγραμμα ανάπτυξης και να επισπευσθούν τα έργα διανομής αερίου στις  πόλεις Έδεσσα, Σκύδρα, Γιαννιτσά και Αριδαία.

Στην συνάντηση αυτή συμμετείχαν από πλευράς ΔΕΣΦΑ τα στελέχη κ.κ. Δ. Καρδοματέας Δ.ντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, Γ. Χωματάς Δ.ντής Κατασκευών και Κ. Αβραάμ Δ.ντρια Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Τιμολόγησης.

Η κ. Θ. Τζάκρη ζήτησε κατ’ αρχάς να ενημερωθεί για την πρόοδο των εργασιών αναφορικά με τη μετατροπή του βαλβιδοστασίου του ΤΑΠ, που βρίσκεται στο Άσπρο της Σκύδρας, σε σημείο εξόδου απ’ όπου θα τροφοδοτηθούν οι πόλεις του Νομού. Οι υπεύθυνοι του ΔΕΣΦΑ ενημέρωσαν ότι κατά την παρούσα περίοδο εξετάζουν 3 εναλλακτικά οικόπεδα στα οποία θα εγκαταστήσουν τον απαραίτητο εξοπλισμό.
Η βουλευτής ανέφερε ότι κρίνει εξαιρετικά καθυστερημένη την ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας του σημείου εξόδου που προβλέπει το Πρόγραμμα Ανάπτυξης του ΔΕΣΦΑ (Δεκέμβριος 2022) και ότι δεν υφίστανται εμφανείς λόγοι που να δικαιολογούν αυτό το μακρύ χρονικό διάστημα. Ο ΔΕΣΦΑ απάντησε ότι θα γίνουν προσπάθειες για να επισπευσθεί η λειτουργία του σημείου εξόδου κατά 6 τουλάχιστον μήνες.
Παράλληλα ενημέρωσαν τη βουλευτή ότι με βάση τη δυναμικότητα που ο ΔΕΣΦΑ έχει σχεδιάσει, το σημείο εξόδου θα καλύπτει και την τροφοδοσία με αέριο όχι μόνο των πόλεων του νομού Πέλλας, αλλά ακόμη τη Βέροια και τη Νάουσα.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης ο προσφορότερος τρόπος τροφοδοσίας της Αριδαίας, δηλαδή είτε με μεταφορά του αερίου με αγωγό ή με μεταφορά συμπιεσμένου αερίου με βυτία (με κατασκευή σταθμού συμπίεσης). Σύμφωνα με τον ΔΕΣΦΑ οι καταναλώσεις της συγκεκριμένης περιοχής θα μπορούσαν να καλυφθούν με οικονομικό τρόπο και με μεταφορά του αερίου με αγωγό, αλλά και με βυτία. Σε κάθε περίπτωση ο Διαχειριστής ΔΕΔΑ θα πρέπει να εκπονήσει ειδική προμελέτη από την οποία θα προκύψει ο προσφορότερος τρόπος για την τροφοδοσία της περιοχής και ότι θα πρέπει υποβληθεί σχετικό αίτημα από τον Διαχειριστή των δικτύων διανομής της Κεντρικής Μακεδονίας (ΔΕΔΑ) στον ΔΕΣΦΑ, ώστε να προχωρήσει στην εγκατάσταση σταθμού συμπίεσης, σε περίπτωση που επιλεγεί η τροφοδοσία με βυτία.

Η συνάντηση/ενημέρωση με τα στελέχη του ΔΕΣΦΑ ήταν εξαιρετικά παραγωγική, αφού η κ. Θ. Τζάκρη βρήκε ανταπόκριση στο αίτημά της για την επίσπευση της λειτουργίας του σταθμού αερίου στο Άσπρο. Ταυτόχρονα έλαβε την υπεύθυνη πληροφόρηση και την επικαιροποίηση όλων εκείνων των στοιχείων που θα βοηθήσουν περαιτέρω στην προσπάθειά της να υλοποιηθεί το σημαντικότερο αναπτυξιακό έργο στον νομό Πέλλας, το οποίο αφορά τα νοικοκυριά, τους επαγγελματίες, τις βιοτεχνίες και βιομηχανίες της περιοχής, που δεν είναι άλλο από την έγκαιρη και εκτεταμένη διανομή του φυσικού αερίου στις περιοχές των πόλεων  Έδεσσας, Σκύδρας, Γιαννιτσών και Αριδαίας.


Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

9 σχόλια:

 1. Καλη πρωτοβουλια! Να μειωθει το κοστος θερμανσης στην Β.Ελλαδα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. κανε τιποτα γιατι οι δημαρχοι κοιμουνται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μπράβο στην Τζάκρη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ναι διανομή σε μικρά μπουκαλια Θεοδώρα το αέριο μην το ξοδεύουμε άσκοπα αφού της περισσότερες ώρες είμαστε στα εργοστάσια που άνοιξες κανε κάτι γιατί πολύ καπνό βγάζουν τα φουγάρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είσαι κακεντρεχής για να μην πω τίποτα άλλο.
   Η Ντόρκα δεν άναψε τελικά τα φουγάρα γιατί απλά σκέφτηκε την υγεία μας.
   Δεν ήθελε να αναπνέουμε το ντουμάνι που βγάζουν τα φουγάρα.
   Αλλά που να πάει το μυαλό σου.
   Τώρα έχουμε το άλλο το ζαβό να βγαίνει και να ανακοινώνει ότι θα κλείσει όλα τα εργοστάσια λιγνίτη για να σώσει το περιβάλλον όπως θέλουν οι Βρυξέλλες.
   Από εκεί που ήμασταν σε μεγάλο βαθμός ηλεκτρικά αυτάρκεις, να γίνουμε πλήρως εξαρτώμενοι από τους ξένους.

   Διαγραφή
 5. Ξεφτυλεσ ουστ φτάνει με τα παραμύθια σας μνημόνια κολοτουμπεσ πούλημα του ονόματος της Μακεδονίας και άλλα πολλά ............πολλα τι έχετε κάνει ρε γεια ένας τποτα απόλυτος τίποτα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. 4:14 μάθε να γράφεις πρώτα και μετά σχολίασε .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ξερει δεν ξέρει να γράφει η αλήθεια ειναι.ξεχασε να γράφει για τα φουγαρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.