Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οδηγός αγοράς επίπλων μπάνιου



Ανακαινίζετε το μπάνιο σας και δεν ξέρετε τι έπιπλο μπάνιου να διαλέξετε; Σε αυτόν τον οδηγό αγοράς θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζετε σχετικά με τα έπιπλα μπάνιου, τους καθρέπτες και τα υπόλοιπα συμπληρωματικά είδη. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας για ένα μοντέρνο και οργανωμένο μπάνιο.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΕΠΙΠΛΟ ΜΠΑΝΙΟΥ

Πριν επιλέξετε τα έπιπλα μπάνιου, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να εξετάσετε πρώτα. Θα χρειαστεί να μετρήσετε με ακρίβεια το διαθέσιμο χώρο και να ελέγξετε διπλά τις μετρήσεις σας, καθώς το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να παραλάβετε την παραγγελία σας μόνο για να διαπιστώσετε ότι δεν θα ταιριάζει! Εάν δυσκολεύεστε με την μέτρηση του χώρου, συμβουλευτείτε κάποιον εξειδικευμένο τεχνίτη.

ΜΟΝΤΕΡΝΑ Η ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΕΠΙΠΛΟ ΜΠΑΝΙΟΥ

Επίσης θα χρειαστεί να διαλέξετε στυλ. Αν θέλετε να δημιουργήσετε μοντέρνο μπάνιο επιλέξτε έπιπλο μπάνιου με καθαρές γραμμές και γυαλιστερό φινίρισμα, ενώ για τα κλασικά μπάνια επιλέξτε έπιπλα από μασιφ ξύλο με λεπτομέρειες στις πόρτες.

ΚΡΕΜΑΣΤΟ Η ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟ ΕΠΙΠΛΟ ΜΠΑΝΙΟΥ

Εφόσον καταλήξετε στο στυλ που ταιριάζει στον χώρο σας θα πρέπει να αποφασίσετε αν θα αγοράσετε κρεμαστό ή επιδαπέδιο έπιπλο μπάνιου. Τα κρεμαστά έπιπλα κάνουν τον χώρο του μπάνιου να δείχνει μεγαλύτερος ενώ διευκολύνουν και στον καθαρισμό του πατώματος κάτω από αυτά, ενώ τα επιδαπέδια έπιπλα προσφέρουν μεγαλύτερους χώρους αποθήκευσης και είναι ευκολότερα στην τοποθέτηση.

ΧΡΩΜΑ ΕΠΙΠΛΟΥ ΜΠΑΝΙΟΥ

Τα έπιπλα μπάνιου διατίθενται σε πολλές αποχρώσεις, από τολμηρές έντονες μέχρι ουδέτερες γήινες.

· Το λευκό είναι μια τέλεια επιλογή για να δημιουργήσετε μια μοντέρνα και φρέσκια εμφάνιση και μπορεί να συνδυαστεί με οποιοδήποτε χρώμα πλακιδίων θέλετε.

· Οι ουδέτεροι τόνοι όπως το μπεζ και το καφέ προσθέτουν μια αίσθηση ζεστασιάς και ηρεμίας στο μπάνιο.

· Τα μαύρα έπιπλα μπάνιου είναι μια διαχρονική επιλογή.

· Το γκρι έχει γίνει μια δημοφιλής επιλογή για το μπάνιο, και είναι ιδανικό για τη δημιουργία μιας μοντέρνας εμφάνισης. Συνδυάζεται καλά με άλλα χρώματα όπως ροζ και κίτρινο.

ΥΛΙΚΟ ΕΠΙΠΛΟΥ ΜΠΑΝΙΟΥ

· Κόντρα πλακέ θαλάσσης : Το κόντρα πλακέ θαλάσσης είναι ένα είδος τεχνητής ξυλείας και αποτελείται από πολλά λεπτά φύλλα καπλαμά κολλημένα μεταξύ τους. Είναι το πιο ανθεκτικό ξύλο στην υγρασία και μοναδικό του μειονέκτημα είναι το υψηλότερο κόστος σε σχέση με τα υπόλοιπα υλικά.

· MDF : Το MDF (Medium Density Fiberboard) είναι επίσης ένα είδος τεχνητής ξυλείας, το οποίο αποτελείται από ίνες ξύλου, ρητίνη, νερό και κερί παραφίνης. Τα πλεονέκτηματα του MDF είναι η ανθεκτικότητά του (δεν σκεβρώνει εύκολα) και η

χαμηλή του τιμή. Επίσης, υπάρχει και το ανθυγρό MDF (πράσινο χρώμα) με μεγαλύτερη αντοχή έναντι της υγρασίας.

· Μοριοσανίδα : Η μοριοσανίδα κατασκευάζεται από πριονίδι συγκολλημένο με ρητίνη και επενδύεται με μελαμίνη. Χρησιμοποιείται στα οικονομικά έπιπλα μπάνιου.

· Μασίφ ξύλο : Το πλεονέκτημα των επίπλων που κατασκευάζονται από μασίφ ξύλο είναι η φυσική ομορφιά και η ζεστασιά που προσδίδουν στον χώρο.

ΤΥΠΟΣ ΝΙΠΤΗΡΑ

Τα έπιπλα μπάνιου συνδυάζονται με επιτραπέζιους ή επικαθήμενους νιπτήρες.

· Έπιπλα μπάνιου με επικαθήμενο νιπτήρα : Οι επικαθήμενοι νιπτήρες αγκαλιάζουν όλη την επιφάνεια του επίπλου προστατεύοντας το με αυτό τον τρόπο από τα νερά της βρύσης.

· Επιτραπέζιοι νιπτήρες είναι οι νιπτήρες που τοποθετούνται πάνω από την επιφάνεια του επίπλου. Τα έπιπλα μπάνιου με επιτραπέζιο νιπτήρα είναι μοντέρνα και μας δίνουν τη δυνατότητα να συνδυάσουμε τον νιπτήρα με τον πάγκο επίπλου της αρεσκείας μας.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.