Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πρωτοσύγκελλος Στέφανος Δέβρελης: Είκοσι χρόνια διακονίας στην Αλμωπία και όχι μόνο


"Ταῦτα ὑποτιθέμενος τοῖς ἀδελφοῖς καλὸς ἔσῃ διάκονος Ἰησοῦ Χριστοῦ, ἐντρεφόμενος τοῖς λόγοις τῆς πίστεως καὶ τῆς καλῆς διδασκαλίας ᾗ παρηκολούθηκας.
τοὺς δὲ βεβήλους καὶ γραώδεις μύθους παραιτοῦ, γύμναζε δὲ σεαυτὸν πρὸς εὐσέβειαν· (Α΄Τιμ. 4, 6-7)"

Είναι τα λόγια του Αποστόλου των Εθνών Παύλου προς τον Τιμόθεο η μνήμη του οποίου εορτάζεται σήμερα.
Είναι τα λόγια προς κάθε Λευίτη της Εκκλησίας μας προκειμένου να στεφθεί με τον στέφανο της νίκης από τον αγωνοθέτη ΧΡΙΣΤΟ στο τέλος της επίγειας διακονίας του.
Τα λόγια αυτά, όπως έχει αποδειχθεί, έχουν χαραχθεί βαθιά στη ψυχή του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας Πατρός Στέφανου Δέβρελη, κάνοντάς τα βίωμα και τρόπο ζωής. Και επειδή τα λόγια είναι περιττά για να φτιάξουμε το εγκώμιο του ταπεινού αυτού Ιερωμένου θα θέλαμε να προσευχηθούμε να παραμείνει στην διακονία του αυτή ως επόμενος τοις Αγίοις Πατράσι ΤΟΥ. 
Ας προσευχηθούμε να συνεχίσει το πνευματικό και κοινωνικό του έργο, που όλοι γνωρίζουμε ότι δεν περιορίζεται μόνο στα στενά γεωγραφικά όρια της επαρχίας Αλμωπίας, αλλά επεκτείνεται σε όλη την περιφέρεια της Ιεράς Μητροπόλεως. Ας προσευχηθούμε ως «σκεύος εκλογής» αν χρειαστεί να ζωσθεί όπως Εκείνος το «λέντιο», για ακόμη μεγαλύτερη προσφορά στην περιοχή μας.

Γ.Τ.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.