Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Θεοφάνης Μαλκίδης στη Σκύδρα για το Μεταναστευτικό


Ο Διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών Θεοφάνης Μαλκίδης θα βρίσκεται στη Σκύδρα, στις 25 Ιανουαρίου 2020, ως κεντρικός ομιλητής με θέμα: «Από το Μακεδονικό στο Μεταναστευτικό».
Διοργανωτής της εκδήλωσης η Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών Δήμου Σκύδρας στα πλαίσια της ενημέρωσης των πολιτών για το μείζον θέμα των μεταναστών αλλά και της εγρήγορσης τους στην αποτροπή δημιουργίας Hot Spot στο πρώην στρατόπεδο αλλά και στον Δήμο Σκύδρας γενικότερα. 

Ποιος είναι ο Θεοφάνης Μαλκίδης (σύμφωνα με το βιογραφικό στο προσωπικό του ιστολόγιο)
Ο Θεοφάνης Μαλκίδης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη από προγόνους διασωθέντες της Γενοκτονίας (1908-1924) και των Ολοκαυτωμάτων κατά τη διάρκεια της κατοχής (1941-1944), όπου η οικογένειά του είχε θύματα, ορφανά και αγνοούμενους.
Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες, Παιδαγωγικά και Κοινωνιολογία και είναι διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου.
Ασχολείται με θέματα  του Ελληνισμού και ειδικότερα με αυτό της ανάδειξης της Γενοκτονίας από την Τουρκία, των εγκλημάτων από τις Ναζιστικές και Φασιστικές δυνάμεις κατοχής, ,με τα ζητήματα  του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού,  της Θράκης, της Μακεδονίας, κ.ά
Για τα παραπάνω θέματα  έχει μιλήσει σε όλην την Ελλάδα, καθώς και στην Αυστραλία, στον Καναδά, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στη Ρωσία, στην Αρμενία, στην Αλβανία,  στη Σουηδία, στη Γερμανία, στην Κύπρο, στην Ελβετία και αλλού.
Μεταξύ αυτών των παρεμβάσεών του, το 2006 μίλησε για τη Γενοκτονία στην πρώτη ανοιχτή εκδήλωση στην Ευρώπη στην πλατεία του Δημαρχείου της Στουτγκάρδης στην εκδήλωση που οργάνωσε η Ποντιακή Εστία της πόλης. 

Το 2009 μίλησε στην πρώτη εκδήλωση για τη Γενοκτονία που οργάνωσαν  τα Ελληνικά  προσφυγικά σωματεία και η Αρμενική κοινότητα  στο κτίριο του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη και το ίδιο έτος  μίλησε για τη Γενοκτονία στην πρώτη κοινή εκδήλωση Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων στη Στοκχόλμη ενώ το επόμενο έτος υπήρξε η αναγνώριση από το Σουηδικό Κοινοβούλιο της Γενοκτονίας. 

Το 2010 προσκλήθηκε από τη Δημοκρατία της Αρμενίας και μίλησε στο Ερεβάν στο Διεθνές Συνέδριο για τη Σύμβαση, την Πρόληψη και την Καταστολή του Εγκλήματος της Γενοκτονίας. 

Το 2013 προσκλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Αρμενίων και μίλησε στο Συνέδριό της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, ενώ τον Απρίλιο του  2015 προσκλήθηκε από τη Δημοκρατία της Αρμενίας για να μιλήσει στο παγκόσμιο φόρουμ για τις Γενοκτονίες, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Toν Απρίλιο του  2016 προσκλήθηκε στο  ιστορικής σημασίας πρώτο συνέδριο που έγινε στην Άγκυρα για το Ποντιακό ζήτημα και τη Γενοκτονία, του οποίου τα πρακτικά κυκλοφορούν στην τουρκική γλώσσα.

Το 2009 πραγματοποίησε τις συνομιλίες με την επιτροπή του ιδρύματος που είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία της ελεύθερης διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia, το οποίο έδωσε την άδεια λειτουργίας της Wikipedia στην Ποντιακή διάλεκτο. 

Το 2007 επιμελήθηκε το διδακτικό εγχειρίδιο του Ρόναλντ Λεβίτσκι για τη «Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου» στην αγγλική γλώσσα (έκδοση Σύλλογος Ποντίων Σικάγο «Ξενιτέας») και το 2012 το μετέφρασε και στην ελληνική.

Για το ζήτημα της Μακεδονίας έχει μιλήσει σε συλλαλητήρια και εκδηλώσεις, εντός και εκτός Ελλάδας (Έδεσσα, Βεργίνα, Δράμα, Κομοτηνή, Γρεβενά, Λάρισα, Ξάνθη, Καβάλα, Ηρωική Πόλη της Νάουσας, Κόρινθος, Χαλκιδική, Άργος, Ναύπλιο, Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, Αγρίνιο, Ντίσελντορφ, Βέροια,  κ.ά,) αναλύοντας τα ζητήματα που έχουν προκύψει  από την αποκαλούμενη <Συμφωνία> της 17ης Ιουνίου 2018. 
Για τα εγκλήματα των Ναζιστικών και Φασιστικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια της Κατοχής 1941-1944,  έχει μιλήσει σε μαρτυρικούς τόπους (Κερδύλια και Ροδολίβος Σερρών, Πύργοι και Ερμακιά Εορδαίας, Δοξάτο Δράμας, κ.α). 
Για τη δραστηριότητά του έχει τιμηθεί τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό και επιπλέον έχει τιμηθεί από την Προεδρία 
της Δημοκρατίας και το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας για την μακροχρόνια και ανιδιοτελή του συμπαράσταση στον πάσχοντα συνάνθρωπο.
Τα κείμενα του Θεοφάνη Μαλκίδη  έχουν μεταφρασθεί στην αρμενική,  αγγλική, γαλλική, ιταλική, ισπανική, ρωσική, τουρκική, ρουμανική και αλβανική γλώσσα, ενώ έχει μεταφράσει στην ελληνική γλώσσα, βιβλία για τη Γενοκτονία των Ελλήνων και των Αρμενίων. 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

12 comments:

  1. όταν γίνει ποντιακό κράτος θα τον κάνουμε Υπουργό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανθρωπος ποτισμενος με μισαλλοδοξια τι εχει να προτεινει για την αποφυγη παρομοιων φαινομενων; τι εχει να πει για αυτους που προκαλουν πολεμους ,θλιψη , καταστροφη και πενθος στην ανθρωποτητα ; Να μας δωσει συμβουλες ,τι σταση πρεπει να κρατησουμε, πως πρεπει να διαφωτιζουτμε τα παιδια μας,τους εαυτους μας για να αποτραπουν οι πολεμοι. Απο κυρηγματα μισους ψευδοπροφητων εχουμε χορτασει ! Το ζητημα ειναι ,αν θα φιλοξενησουμε προσφυγες,η, πως θα αγωνιστουμε να μην ξαναδημιουργηθει προσφυγια και πολεμος. αυτο ειναι ζητημ,α ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ!. Δυστυχως Χριστιανοι, "πολιτισμενοι" Ευρωπαιοι και Αμερικανοι ειναι οι υπαιτιοι για ολες τις εστιες πολεμου τους τελευταιους 2 αιωνες! Μεσα σε αυτους ειμαστε κι εμεις, με το μεριδιο ευθυνης που μας αναλογει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πήγες να γράψεις μια ωραία εκθεσούλα με τις γνωστές αερολογίες και χαρακτηρισμούς των δήθεν προοδευτικών.
      Τι κατάφερες; Να μην γράψω.
      Σου προτείνω:
      1. Να μετακομίσεις για κανένα χρόνο είτε σε Μυτιλήνη είτε σε Χίο είτε σε Σάμο για να βιώσεις κάποια πράγματα και να προσφέρεις σε όλους αυτούς τους καταταραγμένους όπως λες. έχω προσωπικές εμπειρίες. Καλά θα είναι να αποκτήσεις και εσύ.
      2. κατόπιν να επιστρέψεις σπίτι σου αφού ζητήσεις από τους αρμόδιους, εκεί θα καταλάβεις ότι κουμάντο κάνουν οι ΜΚΟ, να σου δώσουν καμιά 5-6 για να τους φιλοξενήσεις στο σπίτι σου μια και τους νοιάζεσαι. Τώρα αν από αυτούς μόνο ένα ελαχιστότατο ποσοστό είναι από εμπόλεμες περιοχές, πιστεύω δεν θα σε ενοχλήσει μια και φαίνεσαι ότι είσαι μεγάλη καρδιά.
      3. Μετά στείλε επιστολές σε όλες αυτές τις μεγάλες δυνάμεις που υποδαυλίζουν και προκαλούν τις διάφορες ανά τον κόσμο πολεμικές συρράξεις και είμαι βέβαιος ότι κάτι θα πετύχεις. Αν πάλι θέλεις να κάνεις πιο ενεργή την παρουσία σου, πετάξου μέχρι την Τουρκία, δίπλα είναι, και πείσε τον πρόεδρο της να σταματήσει την εισβολή στη Β. Συρία και την κατάληψη της Κύπρου και να πάψουν εκεί να ασχολούνται με την διακίνηση λαθρομεταναστών.
      Φαίνεσαι ικανό άτομο και πιστεύω ότι θα τα καταφέρεις. Τώρα αν βιώσεις εκεί κανένα νέο Εξπρές του Μεσονυκτίου μην ανησυχείς η ελληνική πολιτεία θα κάνει το παν να σε επαναπατρίσει με τις σχετικές τιμές.
      Τέλος όσο αφορά την ομιλία του Μαλκίδη επέτρεψε τουλάχιστον, αν θέλεις, να πάνε όλοι όσοι αρέσκονται να ακούν ένα μισαλλόδοξο άτομο. Εξάλλου κανείς δεν σου επέβαλε να τον παρακολουθήσεις. Το σύστημα που κυβερνά αυτόν τον τόπο έχει φροντίσει να προστατεύσει τους πολίτες του από τέτοιους τύπους, στιλ Μαλκίδη, με το να τους έχει εξαφανίσει από τα ΜΜΕ.
      Τα δικά σου παιδιά φρόντισε να τα διαφωτίσεις με το κατάλληλο φως ώστε να γίνουν σαν και εσένα. Φωτισμένα άτομα.
      Προσοχή μην τα κάψεις από τον μεγάλη έκθεση στο φως.

      Διαγραφή
  3. Επάγγελμα .Ασχολούμαι με τα εθνικά θέματα !!! Οποιος διαφωνεί μαζί μου είναι ανθέλληνας και προδότης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΠΟ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ.
      ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΑΤΟ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΛΑΜΟΓΙΟ.

      Διαγραφή
    2. Δεν ειναι φασίστας σίγουρα ,απλα ψάχνει ψήφους για μελλοντική χρήση που όταν έρθει και αυτός στην Βουλή θα κάνει όπως η ντορκα και κάποιοι άλλοι ...

      Διαγραφή
    3. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΘΕΝ ΕΧΟΥΜΕ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;
      ΑΚΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ. ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΞΕΙ, ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΜΑΥΡΟ.
      ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΟΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ;
      ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΝΤΟΡΚΑ, ΑΣ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΑΛΚΙΔΗ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΟΜΑΝΕΤΣΙ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ.
      ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΠΟΤΕ....ΤΑ ΟΠΛΑ

      Διαγραφή
    4. Ελπίζω οι χειροκροτητες του συγκεκριμένου να διαβάζουν προσεκτικά το ΦΕΚ των αδικημάτων που διέπραξε ο "Μακεδονομάχος" θα τρίζουν τα κόκκαλα από τους πραγματικούς πατριώτες που έχυσαν το αίμα τους για αυτη την χώρα ..... https://tvxs.gr/news/ellada/o-makedonomaxos-malkidis-kai-ta-fake-news-gia-kopsimo-toy-payloy-mela-apo-ta-sxoleia

      Διαγραφή
    5. ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΟΥΝ: Ο Θ. Μαλκίδης μας είναι γνωστός όμως και από μια παλαιότερη ιστορία που χρονολογείται στο 2010. Τότε ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης είχε ασκήσει πειθαρχική δίωξη κατά του Θεοφάνη Μαλκίδη, που ήταν τότε λέκτορας του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνειων Χωρών στο ίδρυμα, επειδή το βιβλίο του «Ευρωπαϊκή Ένωση και Παρευξείνειος χώρος, Αθήνα 2004» ήταν προϊόν υποκλοπής. Μάλιστα όπως αποδείχτηκε δεν είχε αρκεστεί να λογοκλέψει κείμενα που κυκλοφορούσαν σκόρπια στο διαδίκτυο αλλά και αποσπάσματα βιβλίων ανάμεσα στα οποία και βιβλίο του Ανδρέα Λοβέρδου. Τότε μάλιστα ο Μαλκίδης έχει παραδεχθεί την λογοκλοπή και έλαβε μικρή ποινή διότι το πειθαρχικό συνεκτίμησε «την οικογενειακή κατάσταση και την αιτηθείσα στο ακροατήριο συγνώμη του».

      Διαγραφή
  4. Γιατι μαλκιδη ασχολεισαι με το μεταναστευτικο; Το μακεδονικο μας τελειωσε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΡΙΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΝΟΥΜ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ,ΕΞΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.