Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Καρασμάνης: Να δρομολογηθεί ταχύτατα ο εκσυγχρονισμός του Ναυταθλητικού Κέντρου Λουδία


Τον απαράδεκτο βαθμό υποβάθμισης του Ναυταθλητικού Κέντρου Λουδία, φέρνει στη Βουλή ο Γιώργος Καρασμάνης, με Ερώτησή στη Βουλή.

Ο πρώην Υπουργός επισημαίνει ότι ανεπίλυτο εδώ και χρόνια πρόβλημα του ¨ιδιοκτησιακού¨, αποτελεί τον κύριο αν όχι μοναδικό λόγο που ¨φρενάρει¨ τον εκσυγχρονισμό ενός Κέντρου που συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να μετεξελιχθεί σε Ναυταθλητικό Κέντρο διεθνούς επιπέδου, και ζητεί από τους συναρμόδιους Υπουργούς:
•        Να δρομολογήσουν  άμεση και οριστική λύση αυτού του χρόνιου προβλήματος και
•        Να διασφαλιστούν και να δοθούν το ταχύτερο δυνατόν κάποια πρώτα κονδύλια για τις πρώτες αναγκαίες παρεμβάσεις. Όπως καθαρισμό του ποταμού από τα συσσωρευμένα απόβλητα και τα λύματα που έκαναν την τοπική κοινωνία ¨να φρίξει¨ στη γιορτή των Θεοφανείων. Καθώς και τον εξωραϊσμό του περιβάλλοντος χώρου ώστε να αποτελέσει πόλο δυναμικής ανάπτυξης και προσέλκυσης εσωτερικού και εξωτερικού τουρισμού.
Επισυνάπτεται η ερώτηση: 

ΕΡΩΤΗΣΗ
Του Βουλευτή Πέλλας ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ
Προς τους Υπουργούς: Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών, Εσωτερικών, Ενέργειας και Περιβάλλοντος

ΘΕΜΑ:
•       «Να δοθεί άμεση λύση στο ¨ιδιοκτησιακό¨ του Ναυταθλητικού Κέντρου Λουδία»
•       «Να διασφαλιστούν στον Όμιλο κάποια κονδύλια για τις αναγκαίες πρώτες παρεμβάσεις»

Το Ναυταθλητικό Κέντρο Λουδία, κατά τη μακρά λειτουργία του έχει αναδείξει διακεκριμένους αθλητές, με πρωτιές εθνικές και διεθνείς, πολυνίκες και Ολυμπιονίκες. Λόγω δε και των ειδικών φυσικών συνθηκών του ποταμού Λουδία, πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να μετεξελιχθεί σε ένα διεθνούς επιπέδου και αναγνώρισης Ναυταθλητικό Κέντρο.
Εμπόδιο όμως σ’ αυτήν την μετεξέλιξη, αποτελεί το «ιδιοκτησιακό» - ένα θέμα που χρονίζει ανεπίλυτο εδώ και πολλά χρόνια και ¨φρενάρει¨ το εκσυγχρονισμό του. Απόδειξη τούτου είναι ότι το 2005 δόθηκαν γι’ αυτό το σκοπό τέσσερα (4) εκατομμύρια ευρώ (Κωδικός Έργου  2005 ΣΕΟ 1600039 υφυπουργείο Αθλητισμού) τα οποία δεν κατέστη δυνατόν να απορροφηθούν και να αξιοποιηθούν ακριβώς λόγω του ιδιοκτησιακού προβλήματος, με συνέπεια σήμερα τόσο το Κέντρο όσο και ο περιβάλλων χώρος να έχουν υποβαθμιστεί δραματικά.
 Ενδεικτικά να αναφέρω ότι στον πρόσφατο εορτασμό των Θεοφανείων, όσοι κατά το έθιμο ¨έπεσαν¨ για τον Σταυρό, βγήκαν… κατάμαυροι από τα λύματα και τα απόβλητα που έχουν συσσωρευτεί στο ποτάμι! Γεγονός που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση τόσο στους παρισταμένους στην Τελετή όσο και στην τοπική κοινωνία.
Το Κέντρο όμως αυτό, επιλέγεται συχνά από ξένες ομάδες για την προετοιμασία τους. Αυτή δε τη στιγμή, η Εθνική Ομάδα ΚΑΝΟΕ-ΚΑΓΙΑΚ της Βουλγαρίας, το έχει επιλέξει για να προπονηθεί ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.
ΕΠΕΙΔΗ, το συγκεκριμένο Κέντρο συγκεντρώνει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις προϋποθέσεις για να εξελιχθεί σε ένα Διεθνές Ναυταθλητικό Κέντρο και σε πόλο δυναμικής ανάπτυξης και έλξης εσωτερικού και εξωτερικού τουρισμού…
ΕΠΕΙΔΗ, το «ιδιοκτησιακό»  - εξ αιτίας της μάστιγας της γραφειοκρατίας – εκκρεμεί ανεπίτρεπτα…
ΕΠΕΙΔΗ, υπάρχει ένας δραστήριος ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ, που έχει την ευθύνη του χώρου και της διοίκησης/διαχείρισης, αλλά, όταν απευθύνεται στις διάφορες αρμόδιες υπηρεσίες δεν βρίσκει ανταπόκριση…

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

*Να δοθεί άμεση λύση στο χρονίζον ¨αγκάθι¨ του ιδιοκτησιακού.
*Να διασφαλιστούν και να δοθούν το ταχύτερο δυνατόν κάποια κονδύλια, ώστε σε πρώτη φάση να μπορέσει ο Ναυτικός όμιλος Γιαννιτσών να προχωρήσει στις πρώτες αναγκαίες παρεμβάσεις εξωραϊσμού του χώρου και, κυρίως, καθαρισμού του ποταμού.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

20 comments:

  1. Αφού έφτιαξε όλους τους δρόμους της Πέλλας και κυρίως με τον νέο άξονα Έδεσσας Χαλκηδόνας τώρα θα φτιάξει και τον Λουδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστός φίλος (9,35) ,Ο Νιονιος ο τουρίστας, θα φτιάξει τον δρόμο Γιαννιτσά-Αλεξάνδρεια που ειναι και ο καημός του να πηγαίνει πιο γρήγορα Αθηνα.Και ο Λακης ο πλατειας τον Δρόμο Δράμας-Αμφίπολης!! και η ντορκα την λεωφόρο καβανταρτσι προμαχοι ηδη ο Σηφάκης παρήγγειλε κασμαδες! Πως λενε ξυσε τα αρ%ιδ!@ σου με κασμα!! Το θα γίνουν!! Γουστάρω!!! Καρατζοβα μη μου το κόψεις σε παρακαλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κουνήσου για την εθνική κυρ γιώργη και άσε τους λουδίες. 30 χρόνια βουλευτής έχεις πάρει εκατομμύρια μισθούς και δεν κατάφερες να τελειώσεις ούτε ένα δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί να κουνηθεί; Μια χαρά την έχει την θέση του βολευτή και εισπράττει τους μισθούς

      Διαγραφή
  4. λαμογιο γραφεις με διάφορες κουκούλες.Στο είπα ξέρει καθένας ποιός είναι,ξέρει ότι χρήματα δεν έχει, ξέρει ότι είναι καθαρός. Ξερει τι εχει κανει για τον δρόμο και τι θα κανει.Στο ειπα θα τον φας πολλές φορές στην μάπα.,και θα γραφεις τις κακίες σου για πολλά χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε καθαρός είναι .....αλλά τόσα χρόνια βουλευτής ένα μεγάλο έργο στον Νομό Πέλλας δεν έγινε!!!Ανίκανο τον λέμε , τι δεν καταλαβαίνει βρε αυτόκλιτε συνύγορε του!!!

      Διαγραφή
    2. Είμαστε μέσα στην κρίση 12 χρόνια και βαλε τι μπορεί να κάνει. χρήμα δεν υπάρχει και κάνεις δεν πρόκειται να έκανε απολύτως τίποτε. Μόνο κουστούμια πλασάρουν και χαιρετούρες να φαν κι κότες στους χαζούς.

      Διαγραφή
    3. κΑρασμαν Αγας ο πουθενας οταν οι γυρω νομοι φτιαχνουν δρομους και εργα και υποδομες εδω ο μπαρμπα Γιωργος στα 70 και βαλε μοιραζεοι ακομα δελτια τυπου και ντεμεκ τσαμπουκαδες
      και φραγκα εχει πολλα κι ας τα κρυβει ολοι θα τον θυμομαστε σας τον κυριο τιποτα

      Διαγραφή
  5. Λαμόγιο ,για τον ψηφίζει 10 φορές ο λαός συναγωνιζομενος "λιοντάρια" σημαίνει ότι διακρινεται για την αγωνιστικότητα και την αποτελεσματικότητα του,αυτος ο δρόμος με τα 120 εκατομμύρια....και που θα γίνει τωρα... Ο δρόμος αγρα - βρυτα, ολοι οι κόμβοι,τα γηπεδάκια στο τσαιναιρλι φραγμα αλμωπαιου ειναι έτοιμο για δημοπράτηση, αθλητικό κέντρο Έδεσσας προχωράει...και και,δεν υπάρχει χωριό που να μην εχει κάνει κάτι.. Για αυτό λαμογιο ειναι παντα πρώτος και όσες φορές θα κατεβαίνει θα σαρώνει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από το 1996 είναι βουλευτής (25 χρόνια) και μας λες θα γίνουν τώρα έργα με δική του πρωτοβουλία ;;;Δυστυχώς είναι ένας από τους λόγους(οχι ο μοναδικός) που ο Νομός Πελλας είναι απο τους φτωχότερους της Ελλάδας όσο και προσπαθείς να τον υπερασπιστείς!!!

      Διαγραφή
    2. Προς 8:49 :Για μερικούς που έβαλε την γυναίκα του και τα παιδιά του σε δημόσιες υπηρεσίες βεβαίως είναι καλός .Για τον ανώνυμο πολίτη της Πέλλας όμως;;;

      Διαγραφή
    3. ΛΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ να θυμασαι αυτο το ονομα
      μονο αυτος θα κανει εργα στη Πελλα. Καρασμανης και σταμενιτης θα μεινουν στα αζητητα

      Διαγραφή
    4. Βρε ας μαζέψει πρώτα τα τραπεζάκια από την καφετέρια του στην πλατεία που από τα 3 μέτρα τα 2,5 τα έχει πλακώσει και έπειτα ας κάνει τα μεγάλα έργα!!!

      Διαγραφή
  6. Χα, χα χα ποιος αυτος που γελάει ο κόσμος με τις γκάφες του!! βλέπε,οικειοποίηση της ενεργειακής αναβάθμισης των νοσοκομείων, την κήρυξη του Νομού σε κατάσταση ανάγκης.μτην ερώτηση για τον δρόμο, θες και άλλα; .Στο μόνο που τα καταφέρνει μεχρι στιγμής, είναι φωτογραφίες και τα λάικ από τις βόλτες στις εκκλησίες,στις βασιλόπιτες,στα κουρμπάνια, στις καφετέριες και δεν συμμαζεύεται.Ο μόνος που θα γράψει, ως δημιουργός να το θυμηθείς ειναι ο Διονύσης Σταμενιτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έκανε κανείς τίποτε παραπάνω από καφετέριες φωτογραφίες εκκλησίες βασιλόπιτες πανηγύρια και τιουτα ρε καρναβαλι που γελάς;

      Διαγραφή
  7. Λαμόγιο, του Καρασμανη η γυναίκα είναι συνταξιούχος τραπέζης και η κόρη του δικηγόρος .αν εννοείς τα ανίψια που τα μεγάλωσε σαν παιδιά του το ενα ειναι φαρμακοποιός και το αλλο μηχανικός στην Αγγλία. Είναι καθαρός σε όλα. τις βρωμιές σας κοίταξε να καθαρίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φιλαράκο ,για αυτό είναι απο το 96 έχει ΈΡΓΟ, και τα έργα αυτά έχουν σφραγιδα καρασμανη, Αλλα ξέρεις τις βρωμιές που γίνανε, πρέπει να γράφουμε σελίδες Τώρα έχει σύμμαχό τον πρωθυπουργό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χα χα χα χα ωραία ,12,03 καλά,την μπάλα στην εξέδρα,για την οικειοποίηση της ενεργειακής αναβάθμισηςτων νοσοκομείων,την κήρυξη του Νομού σε κατάσταση ανάγκης,την ερωτηση για τον δρόμο. ...Δεν θα απαντησεις; Εξελίσσεται σε μεγάλο ΓΚΑΦΑΔΟΡΟ .Για τα άλλα που λες φυσικά οι ημέρες το έχουν αν και αυτός ξέφυγε,από εκκλησία σε εκκλησία για λίγο και φευγαλα για αλλού, ξεπέρασε και τον Ζορο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.