Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ψυχιατρική Κλινική Νοσοκομείου Γιαννιτσών: Δεν κλείνονται ραντεβού σε κατοίκους εκτός Ν. Πέλλας – Ερωτηματικά για την λειτουργία της


Απίστευτο και όμως αληθινό: Δεν κλείνονται ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία της Ψυχιατρικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Γιαννιτσών αν το επιχειρήσει πολίτης που… δεν κατοικεί στο Νομό Πέλλας!

Την παραπάνω καταγγελία έκανε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα μας πολίτης –προφανώς από γειτονικό νομό- ο οποίος θέλησε να κλείσει ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία με ψυχίατρο στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών. Δυστυχώς όμως για τον ίδιο… δεν είναι κάτοικος του Νομού Πέλλας και όπως τον ενημέρωσαν από την Γραμματεία των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων της νοσηλευτικής Μονάδας Γιαννιτσών, «με εντολή της Διεύθυνσης της Κλινικής δεν κλείνονται ραντεβού σε κατοίκους άλλων νομών πλην της Πέλλας».

Την καταγγελία την επιβεβαιώσαμε όταν τηλεφωνήσαμε στα εξωτερικά ιατρεία για να ρωτήσουμε αν τελικά ισχύει κάτι τέτοιο. Η απάντηση από την Γραμματεία ήταν σαφής: «Δεν κλείνουμε ραντεβού για Ψυχίατρο  σε κατοίκους εκτός Νομού Πέλλας. Αυτή την εντολή έχουμε από την Διεύθυνση».

Να σημειωθεί εδώ ότι η Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Γιαννιτσών διαθέτει 5 ειδικούς Ψυχιάτρους, δηλαδή με το περισσότερο ιατρικό προσωπικό σε Ψυχιατρική Κλινική εκτός Θεσσαλονίκης.

Φυσικά προκύπτουν ερωτήματα που χρίζουν άμεσης απάντησης:

-      Είναι νόμιμη αυτή η «εντολή»;
-      Γνωρίζει η Διοίκηση του Νοσοκομείου Πέλλας, όπου υπάγεται η Νοσηλευτική Μονάδα Γιαννιτσών την «εντολή» αυτή; Έγινε συνεδρίαση και λήφθηκε κάποια απόφαση από το Δ.Σ. του Νοσοκομείου;
-       Έχουν ή δεν έχουν τελικά όλοι οι πολίτες πρόσβαση στους φορείς της  Δημόσιας Υγείας;

Και ένα ερώτημα που αφορά την λειτουργία της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Γιαννιτσών:

-      Με δεδομένο ότι στο δυναμικό τη εν λόγω Κλινικής ανήκουν 5 ειδικοί ιατροί, πόσα εξωτερικά ιατρεία πραγματοποιούνται την εβδομάδα από Ψυχιάτρους στο νοσοκομείο Γιαννιτσών και πόσα άτομα νοσηλεύονται -κατά μέσο όρο- τον μήνα;

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Όταν βάζεις άσχετους με το αντικείμενο να διοικούν αυτά παθαίνεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Νόμος 2716/99 για την "Ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών ψυχικής υγείας" ήρθε να καλύψει και θεσμικά τις συντελούμενες αλλαγές και να προσδώσει μια νέα δυναμική στη Μεταρρύθμιση.

    Τα τελευταία χρόνια μιλάμε για ψυχιατρική μεταρρύθμιση, εννοώντας το σύνολο των παρεμβάσεων που επιτρέπουν την αντιμετώπιση των προβλημάτων ψυχικής υγείας χωρίς να εμποδίζουν το άτομο να παραμείνει ενεργός πολίτης, μέσα στο οικογενειακό του περιβάλλον, με αυτονομία, οικονομική δράση και κοινωνική ένταξη.

    Για να εξασφαλισθεί η οργάνωση της φροντίδας με τον τρόπο αυτό, η χώρα έχει διαιρεθεί σε Τομείς Ψυχικής Υγείας, όπου ο κάθε νομός της χώρας είναι και ένας Τομέας (εκτός μερικών νομών με μικρό πληθυσμό, που εντάσσονται στον ίδιο Τομέα με όμορους νομούς). Εξαιρέσεις επίσης αποτελούν οι νομοί Αττικής και Θεσσαλονίκης, οι οποίοι διαιρούνται σε περισσότερους του ενός Τομείς και σε Τομείς εξειδικευμένους για παιδιά και εφήβους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν μπαίνατε στον κόπο να ρωτήσετε είτε τον Διευθυντή της Ψυχιατρικής ή την Διοίκηση να κάνετε στοιχειώδες ρεπορτάζ δηλαδή δεν θα κάνατε την ανάρτηση με τέτοιο περιεχόμενο και ερωτηματικά και ενδεχομένως θα συμβάλλατε στην ενημέρωση αντί του κουτσομπολιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάθε χρόνο ως αναπληρωτές καθηγητές χρειάζεται να παρουμε και ψυχιατρική γνωμάτευση. Κάθε χρόνο η ίδια ταλαιπωρία στο νοσοκομείο Γιαννιτσών. Εκτος ότι δεν δέχονται εκτός Νόμου, με τα χίλια ζόρια να μας δεχτούνε κ εμάς που είμαστε κάτοικοι εδω..ΑΝ μας δεχτούνε και ΑΝ βρουμε ραντεβού.. Ρωτάνε επίσης ως προυποθεση αν διοριστεις στο Νομό, αν είσαι από το Νομό αλλά διοριστεις αλλού σου λενε να πας εκεί που θα διοριστεις, αλλά ως γνωστόν οι αναπληρωτές δεν ξέρουμε μέχρι τελευταία στιγμή που θα πάμε..(αν ξέραμε θα είχαμε μαντικές ικανότητες κ αν είχαμε αυτό το χάρισμα, πιθανότατα δεν θα δουλευαμε ως αναπληρωτές γιατί θα είχαμε πιασει το Τζόκερ!) Οπότε οταν βγούνε τα αποτελέσματα ή δεν θα βρουμε ραντεβού ή μπορεί να μην μας δεχτούν κιόλας... εξαρτάται τον γιατρό.. Γι' αυτό πλέον οι περισσότεροι αναπληρωτές του Νομου για βεβαιώσεις πάμε σε εξωτερικούς!......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.