Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήλωση του προέδρου της Α΄ΕΛΜΕ Πέλλας για τον εορτασμό των τριών Ιεραρχών


Στις 30 Ιανουαρίου κάθε έτους ο εκπαιδευτικός κόσμος τιμά τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών, του Μεγάλου Βασιλείου, του Ιωάννη του Χρυσοστόμου και του Γρηγορίου του Ναζιανζηνού. Στη μνήμη των μεγάλων αυτών Πατέρων της Πίστης μας γιορτάζει η παιδεία, καθώς και οι τρεις ”Φωστήρες” συνέβαλαν, ο καθένας με τον τρόπο του, στην καλλιέργεια και στη διάδοση των γραμμάτων, σε εποχές δύσκολες και σκληρές. Σήμερα που η παιδεία στη χώρα μας αντιμετωπίζει πολλές και σοβαρές προκλήσεις, οφείλουμε όλοι να εμπνευστούμε από τους τρεις Ιεράρχες και να παλέψουμε για τη βελτίωση και την αναβάθμιση των συνθηκών μέσα στις οποίες μεταλαμπαδεύουμε γνώσεις στους μαθητές μας. Τα προβλήματα είναι πολλά, με επιμονή όμως και με προσήλωση στον κοινό στόχο μπορεί η εκπαιδευτική κοινότητα να βαδίσει στα βήματα των τριών Μεγάλων Θεολόγων Πατέρων μας.
Χρόνια Πολλά
Χρόνια Φωτισμένα!!!

Πέτρος Πριβαρτιτσάνης
Πρόεδρος Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. ...άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, για την κατάργηση της εορτής των τριών ιεραρχων που ούτε οι "άθεοι "του σύριζα δεν τόλμησαν, ούτε κουβέντα πρόεδρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι τρεις λεγόμενοι Ιεράρχες ήταν καλοί χριστιανοί αλλά η μόνη σχέση που είχαν με την αρχαία παιδεία ήταν η συστημική διαστρέβλωση της. Είναι ανοσιούργημα να τους γιορτάζουμε ως προστάτες της παιδείας. Των κατηχητικών ίσως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πέρα από τους τρείς "Φωστήρες" που μεγαλούργησαν στην εποχή τους, υπήρξαν και προγενέστεροι αλλά και μεταγενέστεροι οι οποίοι ο καθένας με τον τρόπο του λειτούργησαν "φωτιστικά" στην εποχή τους, άνθρωποι των οποίων το πνευματικό μέγεθος αναγνωρίζει όλη η ανθρωπότητα. Νομίζω ότι περισσότερο όφελος θα αποκομίζαμε ως κοινωνία, καθιερώνοντας μια εβδομάδα αφιερωμένη στον Σωκράτη ή στον Πυθαγόρα και τον Ευκλείδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.