Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Καρασμάνης: Στη βουλή το ζήτημα τακτοποίησης των ιδιοκτησιών σε περιοχές του Νομού μας

Ο Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εδώ και δεκαετίες οι κάτοικοι του Νομού μας με το ιδιοκτησιακό καθεστώς και ζητάει από τους αρμόδιους Υπουργούς, να φέρουν στην Βουλή σχετικό Νομοσχέδιο, προκειμένου να μπει ένα τέλος στην ιδιότυπη ομηρία αυτών και να τακτοποιηθεί με ρεαλιστικό, κοινωνικό, δίκαιο και οριστικό τρόπο το υφιστάμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς των περιοχών αυτών, υπέρ των κατοίκων.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

Σε ολόκληρη τη χώρα, ειδικότερα δε στο Νομό Πέλλας, υπάρχουν πλήθος ακινήτων (οικόπεδα εντός ή εκτός σχεδίου), όπως στα Στρατόπεδα « ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ», «ΚΑΨΑΛΗ» στα Γιαννιτσά, καθώς επίσης στις περιοχές «ΚΑΡΑΜΑΝ», «ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ» και «ΝΤΕΡΕ» στην Έδεσσα, τα οποία κατέχουν και νέμονται διανοία κυρίου κάτοικοι από δεκαετίες. Τα ακίνητα αυτά, ενόψει Κτηματολογίου, διεκδικούνται είτε από το Ελληνικό Δημόσιο είτε από άλλους φορείς Δημοσίου Δικαίου, ενώ ουδέποτε στο παρελθόν είχε εγερθεί οιαδήποτε διαμαρτυρία εναντίον τους. Επί των οικοπέδων αυτών οι κάτοικοι έχουν ανεγείρει οικοδομές, που αποτελούν την οικογενειακή τους στέγη και καταβάλλουν ανελλιπώς όλους τους φόρους και τα βάρη που τους αναλογούν.
Όπως γνωρίζω, έχει συνταχθεί από ετών (2005& 2014), ένα σχέδιο νόμου για την οριστική τακτοποίηση των περιπτώσεων αυτών, που λύνει με κοινωνικά δίκαιο τρόπο το πρόβλημα και συμβάλλει στην ανάπτυξη και στην εθνική οικονομία.
Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί
Πότε προτίθενται να εισάγουν στη Βουλή το σχετικό σχέδιο νόμου;

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…