Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Υποτονική η κίνηση στην αγορά της Έδεσσας τις γιορτές, στα ίδια με πέρσι ο τζίρος στα Γιαννιτσά


Στα ίδια επίπεδα με πέρσι κινήθηκε η αγορά των Γιαννιτσών την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και την Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εμπόρων. Μπορεί τις προηγούμενες ημέρες που βρισκόταν σε ισχύ και το εορταστικό ωράριο ο κόσμος να ανταποκρίθηκε, να βγήκε στην αγορά, να έκανε τις βόλτες του γεμίζοντας τους κεντρικούς δρόμους, τα καφέ και τα εστιατόρια των Γιαννιτσών, όμως για μία ακόμη φορά η αγορά δυσκολεύθηκε γιατί το περίσσευμα των καταναλωτών ήταν μικρό. 
«Σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή εορταστική περίοδο, ο τζίρος των καταστημάτων κινήθηκε περίπου στα ίδια επίπεδα και δεν σημειώθηκε πτώση γιατί υπήρχαν πολύ καλές προσφορές από τους συναδέλφους», τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιαννιτσών και Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας, Παναγιώτης Σαραφούδης, μιλώντας στην Η.Ε. karatzova.com. «Το γεγονός ότι φέτος δόθηκε κοινωνικό μέρισμα σε λιγότερους από πέρσι και το ότι δεν πληρώθηκαν όλα τα ροδάκινα στους παραγωγούς, επηρέασε στην αγοραστική κίνηση που αριθμητικά ήταν μικρότερη από πέρσι. Ο κόσμος είχε τη διάθεση να βγει, αλλά δεν είδαμε πολλές σακούλες», προσθέτει. Παράλληλα ο κ. Σαραφούδης «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου» για το αφορολόγητο με ηλεκτρονικές αποδείξεις που ψηφίστηκε να ισχύει και για τους ελεύθερους επαγγελματίες και θα τους φέρει σε ακόμη πιο δύσκολη οικονομικά θέση, όπως επισημαίνει.

Στην Έδεσσα
Αντίθετα, στην Έδεσσα η αγοραστική κίνηση ήταν εμφανώς υποτονική και πεσμένη καθώς ο τζίρος των καταστημάτων στις γιορτές κινήθηκε σε ποσοστό 20% κάτω σχετικά με την περσινή εορταστική περίοδο. 
«Είχαμε κακό αποτέλεσμα χωρίς αίτιο», σημειώνει στην εφημερίδα μας ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Έδεσσας, Νεκτάριος Ελμαλόγλου, υπογραμμίζοντας ότι «αν και φέτος η συγκυρία ήταν πιο ευνοϊκή, οι προϋποθέσεις καλύτερες και η ψυχολογία πιο ανεβασμένη (μείωση του ΕΝΦΙΑ, καλή αγροτική παραγωγή, λιγότερη χρήση πετρελαίου θέρμανσης λόγω καλοκαιρίας  κ.λ.π.)  ο τζίρος, κατά έναν ανεξήγητο λόγο, στα καταστήματα της Έδεσσας ήταν πεσμένος περίπου κατά 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Θα περιμένουμε να αλλάξει η αγοραστική εικόνα στις εκπτώσεις που ξεκινούν τη Δευτέρα και οι προσφορές από τους καταστηματάρχες θα είναι πάρα πολύ καλές», καταλήγει ο κ. Ελμαλόγλου.

Ξεκινούν την Δευτέρα οι εκπτώσεις
Υπενθυμίζουμε ότι από 13 Ιανουαρίου έως και 29 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν πανελλαδικά οι χειμερινές εκπτώσεις, με πολύ καλές προσφορές.
Την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, δηλαδή στις 19 Ιανουαρίου, τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά σε όλη την επικράτεια από 11πμ έως 8μμ. 
Σύμφωνα με τον ΣΕΛΠΕ «κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα προσφέρουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε πολύ χαμηλές τιμές, με άψογη εξυπηρέτηση και σεβασμό στο καταναλωτικό κοινό».
 Δ. Μπ.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. Ελμαλόγλου υποτονική χωρίς λόγο δεν γίνεται, ρώτα τον φίλο σου τον δήμαρχο που στηρίζεις ακόμα και τώρα παρά το ότι πατώσατε εμπορικά. Εκδηλώσεις μηδέν, χώροι σταθμεύσεις δεν υπάρχουν, δίπλα σου η πλατεία τσιμέντο έγινε. Σύνθημα ένα, ψώνια έξω από την Έδεσσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδεσσα εχει καταντήσει η πολη φαντασμα.Υποτονική η αγορά... πια αγορά?τι παρεχουμε στην πόλη αυτή εκτός από καφέ και φαγητό.. τίποτα.Και όσοι είναι στην κεφαλή κάθε αρμοδιότητάς αυτής τής πόλης εθελοτυφλούν στα πραγματικά προβληματα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι Κύριοι!!! Αγοράσαμε δόση στην τράπεζα, τέλη κυκλοφορίας, ενφια, τον εφκα, ασφάλεια αυτοκινήτου, το ΚΤΕΟ. Ήταν η κίνηση αυξημένη για εμάς. Αλλα στις υποχρεώσεις. Όχι στην αγορά. Δεν περισσεύει τίποτα. Τελειώσαμε Κύριοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατεβάστε λίγο και της τιμές Έδεσσα είναι και όχι κολονακι.θεσαλονικη είναι πολύ ποιο φτηνά έχει και πολλές .έξοδα έχουν και εκεί τα μαγαζιά αλλά προσπαθούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σαραφουδη μονο η λεζαντα σας ενδειαφερει. Επημελητηριο προεδριλικια και μονο να φαινομαστε. Τα γιαννιτσα μπορουν.Η εδεσσα ειναι καμενη απο τους κατοικους της δεν μπορει να σωθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σιγά την αγορά στην Έδεσσα.
    Μάπα είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάπα δεν ξέρω αν είναι αλλά οι τιμές είναι......φωτια. Πέρασαν οι καιροι που οι ..κερασαδες κατεβαιναν στην αγορα και σάρωναν. Τώρα τα κεφάλια μέσα.

      Διαγραφή
  7. ΕΙΤΣΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.
    Ο ΒΛΑΧΟΣ ΕΧΙ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ, ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ, ΚΑΙ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΘΑ ΤΡΥΒΕΤΕ ΤΑ....ΣΑΣ
    ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΔΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΕΜΠΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. ΕΤΣΙ ΜΟΛΙΣ ΣΚΑΝΟΥΝ ΜΥΤΗ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ, ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΨΩΝΙΑ ΤΟΥΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΧΟΛΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΠΟΥ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙΝΕ.
    ΚΑΛΞ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ.
    ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΟΤΙ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΠΛΕΟΝ ΘΕΡΙΖΟΥΝ.
    ΚΑΠΟΙΟΣ-ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΔΩ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΥΣΕΣ ΔΟΥΛΙΕΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.
    ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΒΛΑΧΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πότε επιτέλους οι εδεσσαιοι πρέπει να ενωθούν και να παλεύουν για τον τόπο και όχι να κριτικάρουν μόνιμα;Πότε θα μάθουν να μην εύχονται να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα;οι ίδιοι που κάνουν κριτική τί κάνουν;Για αυτό πάντα τα Γιαννιτσά θα έχουν 5 βουλευτές και η Έδεσσα μην πω τί

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.