Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνάντηση Δημάρχου Σκύδρας με το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Πέλλας



Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου συναντήθηκε στο Δημαρχείο, την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020, με αντιπροσωπεία του  Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Πέλλας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Αντώνη Καρτσαμάρη, τον Αντιπρόεδρο Βαγγέλη Κυριακού, τη Γραμματέα Μαρία Παλάνη, τον Ταμία Ιγνάτη Καραπαναγιώτη  και το μέλος  Βάσω Γκόγκου.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν κατά βάση η εφαρμογή της κοινής Υπουργικής Απόφασης για την Παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας σε δημοτικούς υπαλλήλους  και τα μέτρα Προληπτικής Ιατρικής.
Τα Μέσα Ατομικής Προστασίας χορηγούνται πλέον υποχρεωτικά σε όλους τους εργαζόμενους των ΟΤΑ. Παρέχονται στους υπαλλήλους ΟΤΑ μόνιμους και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, καθώς και στους συμβασιούχους μίσθωσης έργου.
Τώρα, με το νέο θεσμικό πλαίσιο προβλέπονται αναλυτικά τα μέσα αυτά, ανά ειδικότητα και χώρο εργασίας, καλύπτοντας όλο το φάσμα των πιθανών εργασιακών κινδύνων.
Επιπλέον, καθιερώνεται ο υποχρεωτικός προληπτικός ιατρικός έλεγχος των εργαζόμενων (ιατρικές εξετάσεις – αναγκαίοι εμβολιασμοί) και πρότυπη γραπτή εκτίμηση επαγγελματικού κινδύνου, για την αποτελεσματικότερη προστασία της υγείας και ασφάλειας στην εργασία.
Η Δήμαρχος Σκύδρας υπογράμμισε ότι έχει δώσει εντολή ώστε ο Δήμος Σκύδρας  να παρέχει τα προβλεπόμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων, τόσο ως προς τις ποσότητες που προβλέπεται να χορηγούνται ετησίως όσο και ως προς τα είδη των μέσων προστασίας ανά κατηγορία και θέση εργαζομένου.
Η  Δήμαρχος Σκύδρας ευχαρίστησε τους εργαζόμενους  για την προσφορά τους και τους κάλεσε να συνεργάζονται με τη Δημοτική Αρχή για την ακόμα καλύτερη εξυπηρέτηση των Δημοτών, διότι όπως επεσήμανε και συμφώνησαν και οι συμμετέχοντες «βρισκόμαστε όλοι μαζί στην ίδια πλευρά κι έχουμε απέναντί μας τα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία μας και υποχρεούμαστε να δώσουμε τις αντίστοιχες λύσεις στο μέτρο του δυνατού» 
Με την ευκαιρία της συνάντησης το Δ.Σ. του Συλλόγου των Εργαζομένων κάλεσε  την κ. Δήμαρχο στην εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας του Συλλόγου  που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14-2-2020 στο κέντρο «Καταρράκτες» Έδεσσας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ  

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. κανένα δεξιό δεν βλέπω , όλοι αριστεροί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ουτε 10 μνημόνια δεν μας σώζουν!!!!εν ωρα εργασίας δημόσιοι - δημοτικοί υπάλληλοι κατ επάγγελμα συνδικαλιστές κάνουν ένα διάλειμμα για καφέ πτιφουρ και κους κους !!! Δεν υπάρχει σωτηρία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.