Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Υπογραφή Συμβάσεων Έργων Δημοσίου χαρακτήρα CLLD/ LEADER της ΑΝΠΕ Α.Ε ΟΤΑ



Στα πλαίσια του ΜΕΤΡΟΥ 19: «TΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ  (CLLD/ LEADER) TOY ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ  2014-2020,  ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ  ΤΗΣ  ΟΤΔ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΕΛΛΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. Ο.Τ.Α.»-ΥΠΟΜΕΤΡΟ 19.2: «ΣΤΗΡΙΞΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ (CLLD/LEADER)» υπεγράφησαν έξι (6) συμβάσεις έργων μεταξύ της Αναπτυξιακής Πέλλας Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α. και των τεσσάρων (4) Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. 

Συγκεκριμένα, σήμερα 22 Ιανουαρίου 2020, υπεγράφησαν οι εξής συμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 1.972.328,58 € .  

Δήμος Έδεσσας: «Αποκατάσταση και Επανάχρηση κτηρίων πρώην ΚΕΦΟ και Κοινοτικού Καταστήματος Παλαιού Αγίου Αθανάσιου Δήμου Έδεσσας» συνολικού προϋπολογισμού 590.000,00 €. 

Δήμος Πέλλας: «Αποπεράτωση  αποδυτηρίων σταδίου Αραβησσού» συνολικού προϋπολογισμού 140.404,82 €. 

Δήμος Σκύδρας :
«Ασφαλτόστρωση αγροτικών οδών Δ.Κ. Σκύδρας Τ.Κ. Μαυροβουνίου και οικισμού Σανδαλίου  Δήμου Σκύδρας» συνολικού προϋπολογισμού 275.000,00 € και 
«Ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου Τ.Κ. Καλής Δάφνης Προφ. Ηλία Δήμου Σκύδρας» συνολικού προϋπολογισμού 287.000,00 €.

Δήμος Αλμωπίας :
«Ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού Άνω Γαρεφείου Δήμου Αλμωπίας» συνολικού προϋπολογισμού 225.000,00 € και
«Βελτίωση και ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων με την διαμόρφωση παιδικών χαρών, για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του Δήμου Αλμωπίας» συνολικού προϋπολογισμού 454.923,76 €.

Ο κ. Κιοσέογλου Ιορδάνης - Γενικός Διευθυντής της εταιρείας και Συντονιστής του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER αφού καλωσόρισε τους Δημάρχους και των τεσσάρων (4) Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, (κ.κ Γιάννου Δημήτριο, Στάμκο Γρηγόριο, Μπάτση Χρήστο και κα. Ιγνατιάδου Αικατερίνη) ευχήθηκε  ομαλή, εύρυθμη και αποτελεσματική συνεργασία για την ολοκλήρωση των συμβατικών τους δεσμεύσεων.
Τις έξι (6)συμβάσεις με τους τέσσερις (4) Δημάρχους της Π.Ε. Πέλλας υπέγραψε για την Αναπτυξιακή Πέλλας Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. (ΑΝ.ΠΕ Α.Ε.), ο κ. Γιάννου Δημήτριος Πρόεδρος της Ε.Δ.Π.L και του Δ.Σ., ο οποίος αφού ευχήθηκε, δύναμη, ευημερία και πρόοδο για επιτυχή ολοκλήρωση και ανάπτυξη, ανέφερε ότι θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης στις προσπάθειές όλων. 

Στη συνέχεια εξέφρασε την ικανοποίησή του για το σημαντικό  έργο της ΑΝ.ΠΕ. Α.Ε. και αφού  τόνισε  την μεγάλη σημασία του Τοπικού Προγράμματος CLLD/ LEADER δήλωσε ότι οι δράσεις που πρόκειται να χρηματοδοτηθούν μέσω της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας μας δίνουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα  της Πέλλας, τη φυσική και πολιτισμική μας κληρονομιά, την ανάδειξη και προβολή του τοπικού πολιτισμού με τη συμμετοχή των δραστήριων Ο.Τ.Α. της περιοχής μας ώστε να  δημιουργηθεί ένα ξεχωριστό τουριστικό προϊόν .

Η Αναπτυξιακή Πέλλας αποτέλεσε πρότυπο αναπτυξιακής εταιρίας και ξεχώρισε πολλές φορές στις αξιολογήσεις για τα αποτελέσματα και την ποιότητα του έργου της. Το περιβάλλον των ευρωπαϊκών προγραμμάτων είναι έντονα ανταγωνιστικό και, παρά τις δυσκολίες, η Αναπτυξιακή Πέλλας διακρίθηκε για την στρατηγική επιλογή των εταίρων της, την αρτιότητα στην οργάνωση και τον συντονισμό των έργων που διαχειρίστηκε και κυρίως τα αποτελέσματά της. Μέριμνα των στελεχών είναι, τα υλοποιούμενα έργα να καλύπτουν πραγματικές και ουσιαστικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, καθώς και να συμβάλλουν στο αναπτυξιακό γίγνεσθαι της Πέλλας. Κάθε ευρώ να «πιάσει τόπο» και να εξασφαλίσει καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης για το μέλλον. 

Η Αναπτυξιακή Πέλλας ως μια από τις έξι (6) πρώτες ιδρυτικές Αναπτυξιακές στην Ελλάδα, εναρμονίστηκε πλήρως με τις συντεταγμένες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ασπάσθηκε την ελκυστικότητα υλοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων και σταθεροποιήθηκε στις πρώτες θέσεις αξιολόγησης από τους αρμόδιους μηχανισμούς υποστήριξης και ελέγχου.
Θέτοντας ως προτεραιότητα την συμβολή στην προώθηση της ολοκληρωμένης τουριστικής, οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της περιοχής, η Αναπτυξιακή Πέλλας συμβάλλει στην ενίσχυση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της Πέλλας. 
Στηρίζοντας τους θεσμούς που έχουν την δυναμική να συμβάλλουν στην ανάπτυξη, στηρίζουμε τον Νομό μας.

Για την ΑΝ.ΠΕ. A.Α.E. Ο.Τ.Α.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Δ.Π.L & Δ.Σ. 
ΓΙΑΝΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Θα ήθελα εσείς οι δήμαρχοι να βγάλετε στα ΜΜΕ πόσα λεφτά στοιχίζει η Αν. Πέλλας στο Ελληνικό Δημόσιο ή στους ΟΤΑ του Νομού τον χρόνο, ποιά τα τυπικά προσόντα των υπαλλήλων στην Αν. Πέλλας (πτυχία, μεταπτυχιακά, εξειδίκευση με δημοσιεύσεις στον Ευρωπαικό χώρο κλπ) και τι μισθούς πληρώνονται σε σχέσει με την υπόλοιπη αγορά εργασίας.
    Επίσης θέλω να ρωτήσω αν οι εργαζόμενοι εκεί είναι μόνιμοι Δημόσιοι υπάλληλοι, αν υπάρχει αξιολόγηση στους υπαλλήλους αυτούς και γιατί πληρώνονται όταν εδώ και πολλά χρόνια δεν διαχειρίζονταν κανένα σοβαρό Ευρωπαικό πρόγραμμα. Πρέπει πλέον και η Αν. Πέλλας να αποκτήσει νέους υπαλλήλους με τυπικά προσόντα της σύγχρονης εποχής με Ευρωπαικές γνώσεις ώστε να γίνει πραγματικός μοχλός ανάπτυξης του Νομού και όχι υπηρεσία καταπολέμησης της ανεργείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεις να ανατρέξεις στην ιστοσελίδα της αναπτυξιακής για το ανθρώπινο δυναμικό - στελέχωση της εταιρίας.

      Διαγραφή
    2. Ωραία ερωτήματα.Μπράβο

      Διαγραφή
  2. ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΛΑ ΕΡΓΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΗ ΕΡΜΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κ. Γιάννου πολύ λιβανίζει την ΑΝΠΕ μάλλον σε άλλο κόσμο ζεί. Πές βρε Δήμαρχε τί έργο έκαναν που δεν μπορείς να κάνεις με τις Υπηρεσίες του Δήμου Έδεσσας? Σε αυτούς τους καιρούς πες μας μία Α.Ε της πραγματικης οικονομίας που θα κρατούσε και θα πλήρωνε την ΑΝΠΕ. Εσύ που έδωσες την καθαριότητα σε ιδιώτες πληρώνεις την ΑΝΠΕ έμεσα ενα σκασμό λεφτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τελικα τα μικροτερα κονδυλια για εργα θα λαβει ο Δημος Γιαννιτσων ! Μικροτερο ποσο κι απο τον Δημο Αλμωπιας1 Που ειναι η ικανοτητα των δημ.συμβουλων του Σταμκου; Τρεχουν απο κοπη σε κοπη πιτας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.