Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εφορία: «Πόθεν έσχες» για όλους τους φορολογούμενους μέσω του Ε1

Προσυμπληρωμένες στο ηλεκτρονικό έντυπο Ε1 θα είναι φέτος όλες οι δαπάνες των νοικοκυριών, οι οποίες και θα διασταυρώνονται αυτομάτως από τα κομπιούτερ του Taxisnet.

Η ΑΑΔΕ δρομολογεί πλήθος αλλαγών στο έντυπο Ε1, το οποίο θα αποκτήσει μια εντελώς νέα μορφή και θα μοιάζει σαν δήλωση του πόθεν έσχες, για όλους τους φορολογούμενους, αφού σε αυτή θα υπάρχουν προσυμπληρωμένα όλα τα ποσά των βασικών δαπανών.

Ταυτόχρονα το ηλεκτρονικό έντυπο κατά τη συμπλήρωσή του θα διενεργεί αυτόματους ελέγχους και θα βγάζει μηνύματα λάθους, εάν κάποια από τα στοιχεία που αναγράφει ο υπόχρεος δεν είναι τα ίδια με εκείνα που έχουν ήδη κοινοποιήσει στο Τaxisnet, οι τράπεζες και άλλοι φορείς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το sofokleousin.gr, η ΑΑΔΕ έχει δρομολογήσει την ηλεκτρονική εφαρμογή η οποία επιτρέπει την προσυμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων του έτους 2020, για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2019, εκτός από τα εισοδήματα και τους τόκους των καταθέσεων και με τα ακόλουθα στοιχεία:

- Τις δαπάνες για τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος,
- Τους λογαριασμούς ύδρευσης
- Τους λογαριασμούς κινητής και σταθερής τηλεφωνίας.
- Τα δίδακτρα στα ιδιωτικά σχολεία.
- Τα ασφάλιστρα ζωής,
- Τα νοσήλια, 
- Τα δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες.
- Τα εισοδήματα από επενδύσεις σε μετοχές, ομόλογα και άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα.
- Τα συγκεκριμένα στοιχεία αποστέλλονται από τις τράπεζες, τα σχολεία, τις εταιρείες ενέργειας, ύδρευσης κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, με σκοπό τη διασταύρωσή τους. 

Όμως από φέτος η διαδικασία καθίσταται πιο συστηματική, καθώς οι δαπάνες αυτές θα αναγράφονται στα ηλεκτρονικά έντυπα Ε1 και ο φορολογούμενος θα γνωρίζει ότι τις γνωρίζει και η εφορία και δεν θα είναι εύκολο να αποφύγει τη δήλωσή τους.
Αυτονόητο είναι, πως αν μια δαπάνη δηλωθεί μικρότερη από εκείνη που έχει το Taxis στη διάθεσή του, τότε ο φορολογούμενος θα καλείται για έλεγχο από την οικεία Δ.Ο.Υ.

Η εφαρμογή για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2020, θα ανοίξει εντός του Μαρτίου, ενώ η προθεσμία λήξης θα είναι η 30η Ιουνίου, εκτός φυσικά και αν δοθεί παράταση, όπως συμβαίνει όλα τα τελευταία χρόνια.

Οι ημερομηνίες πληρωμής του φόρου θα είναι οι τελευταίες εργάσιμες μέρες του Ιουλίου, του Σεπτεμβρίου και του Νοεμβρίου.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…