Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Όσκαρ 2020: Καλύτερη ταινία "τα Παράσιτα" - Αναλυτικά όλοι οι νικητές


Η 92η απονομή των βραβείων Όσκαρ ολοκληρώθηκε με το βραβείο της Καλύτερης Ταινίας να πηγαίνει στο φιλμ «Παράσιτα» (Parasite), που απέσπασε συνολικά τέσσερα βραβεία, γράφοντας ιστορία. Τα «Παράσιτα» είναι το πρώτο ξενόγλωσσο φιλμ που κερδίζει την κορυφαία κατηγορία στην 92χρονη ιστορία των βραβείων.           
Η φετινή τελετή, που για ακόμη μια φορά δεν είχε παρουσιαστή, πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες με το Joker να ηγείται με 11 υποψηφιότητες και τα The Irishman, 1917 και Once Upon a Time in Hollywood να ακολουθούν με 10 υποψηφιότητες το καθένα. Η Αμερικανική Ακαδημία των Τεχνών και των Επιστημών του κινηματογράφου απένειμε συνολικά 24 χρυσά αγαλματίδια σε αυτή την τελετή, στην οποία το «1917» και τα «Παράσιτα» δικαίωσαν τους τίτλους των μεγάλων φαβορί.  

Φίνιξ, Ζελβέγκερ, Πιτ και Ντερν   
Το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου κέρδισε ο Χοακίν Φίνιξ για τον ρόλο του στο «Τζόκερ» δικαιώνοντας τα προγνωστικά που τον ήθελαν φαβορί, ενώ το βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου πήγε στην Ρενέ Ζελβέγκερ για την ταινία «Judy». Ο Μπραντ Πιτ κέρδισε το βραβείο Β' ανδρικού ρόλου, το πρώτο του αγαλματίδιο για ρόλο στη μεγάλη οθόνη καθώς έχει κερδίσει ένα ως παραγωγός το 2014, για την ερμηνεία του στο «Κάποτε στο Χόλιγουντ» του Κουέντιν Ταραντίνο. Η Λόρα Ντερν κέρδισε το πρώτο της Όσκαρ — Β' Γυναικείου Ρόλου — για την ενσάρκωση μιας αδίστακτης δικηγόρου που αναλαμβάνει να χειριστεί μια υπόθεση διαζυγίου στην ταινία «Ιστορία γάμου» (Marriage Story).   
Τα «Παράσιτα» (Parasite) κέρδισαν επίσης το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας με τον Μπονγκ Τζουν Χο να λαμβάνει και το Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας, καταφέρνοντας να επικρατήσει των Μάρτιν Σκορτσέζε, Κουέντιν Ταραντίνο, Σαμ Μέντες και Τοντ Φίλιπς. Η ταινία κέρδισε και το Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου. Το χρυσό αγαλματίδιο για το καλύτερο διασκευασμένο σενάριο πήγε στο «Jojo Rabbit».   

Αναλυτικά η λίστα των βραβείων:   
Καλύτερη Ταινία: Parasite
Σκηνοθεσία: Μπονγκ Τζουν Χο - Parasite 
A' Ανδρικός Ρόλος: Χοακίν Φίνιξ – Joker 
Α' Γυναικείος Ρόλος: Ρενέ Ζελβέγκερ – Judy 
Β' Ανδρικός Ρόλος: Μπραντ Πιτ, Once Upon a Time in Hollywood 
Β' Γυναικείος Ρόλος: Λόρα Ντερν, Marriage Story 
Πρωτότυπο Σενάριο: Parasite 
Διασκευασμένο Σενάριο: Jojo Rabbit 
Ξενόγλωσση Ταινία: Parasite (Νότια Κορέα) 
Φωτογραφία: 1917 
Μουσική: Joker 
Κοστούμια: Little Women 
Μοντάζ: Ford V Ferrari 
Ήχος: 1917 
Μιξάζ: 1917 
Ειδικά Εφέ: 1917  
Μεϊκάπ & Κομμώσεις: Bombshell 
Τραγούδι: I'm Gonna Love me Again – Rocketman 
Μεγάλου Μήκους Animation: Toy Story 4 
Μικρού Μήκους Animation: Hair Love 
Μεγάλου Μήκους Ντοκιμαντέρ: American Factory 
Μικρού Μήκους Ντοκιμαντέρ: Learning to Skateboard in a Warzone (If You're a Girl) 
Μικρού Μήκους Ταινία: The Neighbor's Window 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.