Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αντιπροσωπεία του Δήμου Παιονίας στην 5η διακρατική συνάντηση για τους πρόσφυγες στην Ανδαλουσία Ισπανίας


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 5η διακρατική συνάντηση στο πλαίσιο του έργου EUBorCo “Ευρωπαϊκές συνοριακές κοινότητες: "Ανταλλαγή εμπειριών και πρακτικών για την υποδοχή προσφύγων και την κοινωνική αλληλεγγύη” στον Δήμο του Βιατόρ, στην Ανδαλουσία της Ισπανίας. Στη συνάντηση εκτός από την αντιπροσωπεία του Δήμου Παιονίας συμμετείχαν αντιπροσωπείες από τον Δήμο Μπρίντιζι, τις ΜΚΟ Civitas Solis και Kite factory, τον Όμιλο για την UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Γευγελής.

Κατά τη συνάντηση ο Δήμος Βιατόρ οργάνωσε και συντόνισε μία σειρά για την προώθηση της ενεργής συμμετοχής του πολίτη, του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης επικεντρώνοντας στο ζήτημα υποδοχής και ένταξης προσφύγων και μεταναστών.
Κατά το επίσημο καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο του Βιατόρ η Εντεταλμένη Σύμβουλος για Θέματα Πολιτισμού Γαρυφαλλιά Καρβουνιάρη προσέφερε εκ μέρους του Δήμου Παιονίας ως συμβολικό δώρο ένα Κλαδί Ελιάς και τοπικά κρασιά από τη Γουμένισσα.
Οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να ενημερωθούν για τις πρακτικές υποδοχής και ένταξης στην Ισπανία από τη ΜΚO Almeria Acoge, τον Ισπανικό Ερυθρό Σταυρό και την Ισπανική Επιτροπή Βοήθειας στους Πρόσφυγες.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο ειδικής δράσης της συνάντησης, η αντιπροσωπεία του Δήμου Παιονίας οργάνωσε μία παρέμβαση σχετικά με την εμπειρία και τα βιώματα της προσφυγικής κρίσης στην Ειδομένη, καθώς επίσης και τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που θέτει η  συνεχιζόμενη ροή προσφύγων και μεταναστών στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα την Νότιας Ευρώπης.

Για τον Δήμο Παιονίας η εφαρμογή της αρχής της αναλογικότητας ( του 1%) είναι η μόνη αποδεκτή   λύση  στο  θέμα  της εγκατάστασης  των προσφύγων.

Συγκεκριμένα, στην τοποθέτησή της, η Εντεταλμένη Σύμβουλος για Θέματα Πολιτισμού Γαρυφαλλιά Καρβουνιάρη ανέφερε: «Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού ιδεώδους της ενημέρωσης των ευρωπαϊκών αρχών  και θεσμών αλλά και της ευρωπαϊκής νεολαίας, όπως αντίστοιχα έπραξε και το project small room, καλούμαστε να έρθουμε αντιμέτωποι  με την πρόκληση των ημερών για την εφαρμογή πιλοτικών προγραμμάτων ενσωμάτωσης και συμμετοχής των προσφύγων, των δήμων της Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης με τους δήμους της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, όπου φέρουν αυτή την πολύτιμη εμπειρία διαχείρισης του προσφυγικού».

Οι δράσεις, του έργου EUBorCo που ξεκίνησε το 2019, αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Απρίλιο του 2020 με δύο ακόμα συναντήσεις.  


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…