Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σύλλογος Παραπληγικών - Κινητικά Αναπήρων Ν. Πέλλας: Δώρισε 50 αναπηρικά αμαξίδια και άλλα ορθοπεδικά είδη σε φορείς της χώρας!



Ιδιαίτερα δραστήριος ο Σύλλογος Παραπληγικών -Κινητικά Αναπήρων και Ατόμων με Αναπηρία Ν. Πέλλας, ο οποίος για την χρονιά που μας πέρασε, το 2019, κατάφερε να δωρίσει 50 αναπηρικά αμαξίδια και άλλα ορθοπεδικά είδη όπου υπήρχε ανάγκη και σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδος! 

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα "ζωντανό" Σωματείο, εγγεγραμμένο στο Εθνικό Μητρώο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και Εθελοντισμού, που ιδρύθηκε το 1999 και προσφέρει έργο συμπληρωματικό της Πολιτείας.

"Στόχος του Συλλόγου είναι η ισόνομη και ισότιμη αντιμετώπιση των μελών του καθώς και η ένταξή τους στην εργασία  και στην κοινωνία γενικότερα", επισημαίνει η πρόεδρος Ιωάννα Σπύρου και τα μέλη του Δ.Σ., παρουσιάζοντας παράλληλα στην Η.Ε. karatzova.com την πλούσια δράση του Συλλόγου:               

Δικαιώματα αναπήρων. Ο Σύλλογος μας  και για το 2019 που μας πέρασε  βρέθηκε δίπλα στα μέλη και στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από συμπαράσταση και στήριξη για την ένταξη τους  στην κοινωνία. Προσφέραμε σε όσους ήρθαν στα γραφεία μας  η και τηλεφωνικά ακόμα και επισκέψεις στις οικίες τους για να ενημερωθούν  για τα δικαιώματά τους, γιατί  υπάρχουν πολλοί  που δεν γνωρίζουν  με το ποσοστό αναπηρίας  που έχουν αν δικαιούνται επιδόματα, δωρεάν παροχές ορθοπεδικών ειδών, εκπτώσεις σε τιμολόγια ΔΕΗ  και ΥΔΡΕΥΣΗ, μειωμένη φορολογία, δωρεάν μετακινήσεις , θέσεις  παρκινγκ, μειωμένα εισιτήρια σε μέσα μαζικής μεταφοράς, κ.λ.π., φυσικά ανάλογα της πάθησης που έχουν.
Διανομή τροφίμων. Κάθε χρόνο στηρίζουμε οικογένειες με τρόφιμα Χριστούγεννα και Πάσχα, που μας προσφέρουν διάφορες επιχειρήσεις τροφίμων, αλλά και από αγορές που κάνει ο ίδιος ο Σύλλογος καθώς είδη ρουχισμού και φάρμακα.
Συμβουλευτική υποστήριξη στα μέλη μας. Παρέχουμε νομική υποστήριξη  με καθοδήγηση από δικηγόρο –εργατολόγο του Συλλόγου μας, σε ότι αφορά τις συντάξεις αναπηρίας  και οποιοδήποτε άλλο θέμα προκύψει.
Συλλογή πλαστικών καπακιών. Συγχρόνως συνεχίζουμε την δράση με την συλλογή των πλαστικών καπακιών, προσφέροντας αναπηρικά αμαξίδια σε άτομα που δυσκολεύονται να αποκτήσουν ένα αμαξίδιο λόγω οικονομικής δυσκολίας η γιατί δεν τους παρέχονται δωρεάν από τα ταμεία τους. Επίσης αμαξίδια προσφέρουμε  σε ιδρύματα, κέντρα υγείας, νοσοκομεία και άλλες δομές που έχουν και γνωρίζουν τα  άτομα που τα έχουν ανάγκη. Έτσι για την χρονιά που μας πέρασε το 2019 κατάφερε ο Σύλλογος  να προσφέρει  50 αναπηρικά αμαξίδια και άλλα ορθοπεδικά είδη όπου υπήρχε ανάγκη και σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδος.

Που ακριβώς δώσαμε  τα  50 ορθοπεδικά είδη για το 2019:

Γιαννιτσά: Παραδώσαμε 5 αναπηρικά αμαξίδια και 1 γερανάκι σε συμπολίτες μας.

Ηράκλειο Κρήτης: Με μία εξαίρετη συνεργασία μεταξύ του δικού μας Συλλόγου και του Παγκρήτιου Συλλόγου που εδρεύει στο Ηράκλεο Κρήτης στείλαμε 5 αναπηρικά αμαξίδια που το ένα εξ αυτών ήταν ειδικού τύπου. Ο Παγκρήτιος Σύλλογος συγκέντρωσε πλαστικά καπάκια και τα πρόσφερε στον Σύλλογο μας για να στείλουμε αυτά τα αμαξίδια. Καταφέραμε να γεφυρώσουμε τις αποστάσεις μεταξύ μας και αυτό το καταφέραμε με την προσφορά των τοπικών μεταφορικών εταιρειών που προσφέρθηκαν να γίνει η μεταφορά τους εντελώς δωρεάν.

Θεσσαλονίκη: Παραδώσαμε 4 αναπηρικά αμαξίδια. Το ένα από αυτά ήταν παιδικό αμαξίδιο.
Ηγουμενίτσα: Δώσαμε 1 αναπηρικό αμαξίδιο στην ενορία του Αγ. Σπυρίδωνα για να στηρίξει κάποιον που το είχε ανάγκη.

Βόνιτσα: Δώσαμε 2 αναπηρικά αμαξίδια  στο Κέντρο Υγεία Βόνιτσας για να παραδοθούν σε άτομα ανασφάλιστα που γνώριζαν και τα είχαν ανάγκη.

Αστακός Αιτωλ/νίας: Στείλαμε 2 αναπηρικά αμαξίδια στο Κέντρο Υγείας Αστακού για να δοθούν σε 2 άτομα που είχαν πρόβλημα μετακίνησης λόγω της κινητικής αναπηρίας τους.

Αθήνα: Δώσαμε 5 αμαξίδια. Ένα στην ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΘΗΝΩΝ, ένα στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αθηνών, ένα στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αιγάλεω, ένα αναπηρικό παιδικό αμαξίδιο στο 12Ο /ΘΕΣΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΕΠΑΠ ΑΘΗΝΩΝ  καθώς  και σε ένα συνάνθρωπό μας που το είχε ανάγκη.

Ελευσίνα: Στείλαμε ένα αμαξίδιο στο Ειδικό Σχολείο Ελευσίνας για τις ανάγκες του σχολείου.

Κιλκίς: Δώσαμε ένα αναπηρικό αμαξίδιο και ένα αερόστρωμα σε οικογένειες που είχαν πρόβλημα.

Πλάκες Μήλου:  Δώσαμε ένα νοσοκομειακό κρεβάτι για τις ανάγκες του ΚΕΝΤΡΟΥ  ΥΓΕΙΑΣ ΜΗΛΟΥ. Σε αυτή την δράση βοήθησε η Πλακιώτικη Ένωση Μήλου συλλέγοντας τα καπάκια από το νησί.

Σέρρες: Δώσαμε 4 αναπηρικά αμαξίδια. Ένα αναπηρικό αμαξίδιο πήραν  ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΣΕΡΡΩΝ, ένα αμαξίδιο παρέλαβε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Σερρών: Ένα αμαξίδιο ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Σερρών και ένα αμαξίδιο δώσαμε στο Σύλλογο Γυναικών Άγγιστας Σερρών.

Άρτα: Δόθηκαν 2 αναπηρικά αμαξίδια σε οικογένειες  της πόλης που ήταν ανασφάλιστοι- άποροι.

Καβάλα: Στείλαμε στην μονάδα φροντίδας "Ο ΑΓΙΟΣ ΣΙΛΑΣ" ένα αναπηρικό αμαξίδιο και επίσης στο γηροκομείο "ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ" 2  αεροστρώματα για τους ανθρώπους τρίτης ηλικίας που είναι κατάκοιτοι.

Χίος: Κατόπιν αιτήματος του Σχολικού κέντρου Καρδαμύλων στείλαμε ένα απλό αναπηρικό αμαξίδιο στο γηροκομείο "ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ".

Ξάνθη: Το δημοτικό σχολείο Αβδήρων  συλλέγοντας πλαστικά καπάκια και αφού έκανε αίτημα στον Σύλλογο μας, παραδόθηκε ένα αναπηρικό αμαξίδιο σε ένα άτομο από την περιοχή τους που ήταν ανασφάλιστος.

Μυτιλήνη: Παραδόθηκε στο ΚΕΦΙΑΠ Λέσβου ένα αναπηρικό αμαξιδίο για να το προσφέρουν σε συνάνθρωπό τους που αδυνατούσε να το αποκτήσει.

Αλεξάνδρεια Ημαθίας: Παραδόθηκαν 2 αναπηρικά αμαξίδια στο Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού της Αλεξάνδρειας για την στήριξη ατόμων που βρίσκονται στην πόλη τους.

Εύβοια: Στείλαμε 2 αναπηρικά αμαξίδια σε 2 οικογένειες που έχουν άτομα με κινητική αναπηρία, και  είναι ανασφάλιστα.

Χαλκιδική- Σιθωνία –Νικήτη: Ο Δήμος Σιθωνίας συγκέντρωσε μεγάλη ποσότητα πλαστικών καπακιών και τα πρόσφερε στον Σύλλογό μας ώστε να δοθούν αναπηρικά αμαξίδια σε αγροτικά ιατρεία που βρίσκονται σε ορεινά χωριά της Χαλκιδικής για την εξυπηρέτηση των κατοίκων τους. Έτσι στείλαμε ένα αμαξίδιο για να το διαθέσουν εκεί και ακολουθούν και άλλα.

Κοζάνη:  Στείλαμε ένα αναπηρικό αμαξίδιο  σε μια οικογένεια με άτομο που είχε κινητική αναπηρία και ήταν ανασφάλιστο.

Μεσσηνία- Γαργαλιάνοι. Κατόπιν αιτήματος του 2ου  Δημοτικού Σχολείου των Γαργαλιάνων, που συλλέξανε καπάκια και τα στείλανε στο Σύλλογο μας, στείλαμε ένα αναπηρικό αμαξίδιο για να το δωρίσουνε στο ΄΄Βοήθεια στο σπίτι΄΄ του Δήμου Γαργαλιάνων ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των ηλικιωμένων εκεί.

Κατερίνη Πιερίας:  Στείλαμε ένα παιδικό αναπηρικό  αμαξίδιο στον Σύλλογο Τριτέκνων Ν. Πιερίας "Ολυμπος", αφού μας στείλανε μια σημαντική ποσότητα καπακιών και με σκοπό να το δωρίσουν στο Ίδρυμα "Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης" και ετοιμάζουμε και δεύτερο για το συγκεκριμένο Ίδρυμα.

Αλβανία- Αργυρόκαστρο:  Στείλαμε ένα αναπηρικό αμαξίδιο στο Οικοτροφείο της Μητρόπολης  Αργυροκάστρου, κατόπιν αιτήματος του πατέρα Θεόδωρου που είναι στην Ενορία του ΑΓ. Σπυρίδωνα στην Ηγουμενίτσα γιατί το Οικοτροφείο έχει πολλές ελλείψεις.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι κάτι καταφέραμε για το 2019 και ελπίζουμε να κάνουμε περισσότερα για το 2020. Όσο συνεχίζεται η συλλογή καπακιών και κάποιες δωρεές από συμπολίτες μας εμείς θα είμαστε δίπλα σε όποιον μας χρειάζεται.

Με εκτίμηση
Το  Δ.Σ. του Συλλόγου




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Μπράβο για την προσπάθεια και την βοήθεια σας!!!! Γιάννα συνέχισε έτσι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλα συγχαρητηρια στην προεδρο και σε ολο το επιτελειο για την δραση σας Συνεχιστε ετσι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.