Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνάντηση Μ. Βορίδη με εκπροσώπους αγροτικών φορέων στο Κιλκίς



Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα προανήγγειλε, από το Κιλκίς, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Βορίδης δεσμεύθηκε να θέσει το ζήτημα του αγροτικού πετρελαίου, το τέλος επιτηδεύματος στους αγρότες και τη μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, σημειώνοντας ωστόσο ότι ειδικά για το αγροτικό πετρέλαιο στόχος της κυβέρνησης είναι να αποτελέσει μόνιμο μέτρο για το οποίο αναζητείται δημοσιονομικός χώρος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις αγροτών, στη διάρκεια συνάντησης που είχε μαζί τους, ο κ.Βορίδης είπε ότι «η όλη ιδέα στον αρχικό σχεδιασμό του μέτρου της εξισωτικής ήταν να δώσουμε χρήματα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές οι οποίες στους ανθρώπους πού μένουν εκεί προκειμένου να συνεχίσουν να μένουν εκεί».

Αυτό, είπε ο υπουργός, «επί ΣΥΡΙΖΑ μετετράπη σε επιδοματική πολιτική». « Εμείς θέλουμε να στηρίξουμε τον πραγματικό γεωργό, τον πραγματικό κτηνοτρόφο , θέλουμε να στηρίξουμε αυτόν πού πραγματικά παράγει , θέλουμε να στηρίξουμε το εισόδημα αυτού του ανθρώπου. Εμείς θα στοχεύσουμε σε αυτό».

Για τους Γενικούς και Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (ΓΟΕΒ & ΤΟΕΒ), ο υπουργός υπογράμμισε: «Θα κάνω μια ρύθμιση για τις προσλήψεις στους ΤΟΕΒ & ΓΟΕΒ , αυτό θα μπει στο νομοσχέδιο για τους συνεταιρισμούς που συζητείται αυτή την εβδομάδα».

Όπως τόνισε ο υπουργός, «θα γίνει νομοθεσία με την οποία θα διευκρινίζεται ότι για μεν τούς ορισμένους χρόνου πού απασχολούνται και προσλαμβάνονται στους ΤΟΕΒ & ΓΟΕΒ αυτοί θα προσλαμβάνονται με βάση τον εσωτερικό κανονισμό του,για δε τους αορίστου πού πρόκειται να προσληφθούν, αυτοί θα πηγαίνουν με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ».

Ο υπουργός αναφέρθηκε ακόμη και στην ιδέα για την σύσταση ενός είδους αγροτικού ΚΕΠ, λέγοντας πως «η βασική ιδέα όταν καταλήξει αυτό θα είναι να υπάρχει ένα σημείο στο οποίο ο παραγωγός θα μπορεί να έχει όλες τις υπηρεσίες».

|Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς που συμμετείχε στη συνάντηση, είπε με τη σειρά του ότι «μόλις λειτουργήσει αυτό, αυτές οι υπηρεσίες θα ενταχθούν ουσιαστικά και στα κανονικά ΚΕΠ έτσι ώστε τα σημεία εξυπηρέτησης να αυξηθούν πάρα πολύ».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σημείωσε,επίσης,ότι, μέχρι τον Ιούνιο του 2020 θέλει να νομοθετήσει οδηγία για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.

Στη συνέχεια,ο κ. Βορίδης απηύθυνε χαιρετισμό στην ετήσια εκδήλωση της κοπής πίτας της ΝΟΔΕ Κιλκίς ενώ χθες Χθες, παραβρέθηκε στην αντίστοιχη εκδήλωση της ΝΟΔΕ Πιερίας.




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.