Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σκόπια: Υπουργός επανέφερε πινακίδα με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας»!


Η υπουργός που προέρχεται από το εθνικιστικό VMRO-DPMNE, αγνόησε την υποχρέωση της χώρας της και την τοποθέτησε στο υπουργείο Εργασίας
Σε προκλητική ενέργεια προέβη η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής της υπηρεσιακής κυβέρνησης, Ρασέλα Μιζράχι, επαναφέροντας στο υπουργείο αυτό πινακίδα με το προηγούμενο όνομα της χώρας ("Δημοκρατία της Μακεδονίας"). Η Μιζράχι, η οποία προέρχεται από το αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE, σε συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε χθες στο υπουργείο Εργασίας, εμφανίστηκε μπροστά από την πινακίδα που η ίδια τοποθέτησε στο υπουργείο της.

Σημειώνεται ότι από τότε που τέθηκε σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών (τον Φεβρουάριο του 2019), σε όλα τα υπουργεία τοποθετήθηκαν επιγραφές και πινακίδες με τη νέα ονομασία της χώρας, «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Ωστόσο, η Μιζράχι αγνόησε την υποχρέωση αυτή της χώρας της, όπως προκύπτει από τη Συμφωνία των Πρεσπών και επανέφερε στο υπουργείο του οποίου ηγείται, παλαιότερη πινακίδα.

Το κυβερνών κόμμα «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ επέκρινε έντονα την ενέργεια αυτή της υπουργού Εργασίας. «Πρόκειται για παραβίαση του Συντάγματος και για μία ενέργεια η οποία θέτει σε κίνδυνο τη Συμφωνία των Πρεσπών και ως εκ τούτου συνιστά απειλή για την ένταξη της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και την ευρωπαϊκή ενσωμάτωσή της. Χωρίς τη συμφωνία (των Πρεσπών) δεν μπορεί να υπάρξει ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ» αναφέρεται σε ανακοίνωση του SDSM, το οποίο κατηγόρησε ακόμη την ηγεσία του VMRO-DPMNE ως υπεύθυνη για το όλο θέμα.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, το κόμμα του οποίου είχε αντιταχθεί στη Συμφωνία των Πρεσπών και στην αλλαγή του ονόματος της χώρας, κληθείς σήμερα να σχολιάσει την ενέργεια της υπουργού του κόμματός του, αρνήθηκε να λάβει θέση, παραπέμποντας τους δημοσιογράφους να ρωτήσουν στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής για το όλο θέμα που ανέκυψε.

Η Ρασέλα Μιζράχι ορίστηκε υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής στις αρχές Ιανουαρίου, στη βάση της ισχύουσας νομοθεσίας που ορίζει πως 100 ημέρες πριν τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών στη χώρα σχηματίζεται μία υπηρεσιακή κυβέρνηση, στην οποία συμμετέχει και η αντιπολίτευση με δύο υπουργούς. Το VMRO-DPMNE εκπροσωπείται στην υπηρεσιακή κυβέρνηση με τους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. Αϊ σιχτιρ με τον καθε βλακα εθνικαρα ειτε απο εδω ειτε απο εκει. Εκμεταλευονται το συναισθημα των προβατων οι πολιτικοι και κανουν παντα τη δουλεια τους. Δεν βλεπουνε οτι και αυτοι και εμεις ειμαστε ενα τιποτα στο παγκοσμιο παιχνιδι και νομιζουν οτι γινονται ηρωες με ενα συλλαλητηριο. Ειτε πανω ειτε κατω τα ιδια ζωα. Φατε υπουργοι βουλευτες δημαρχοι περιφερειαρχες ελευθερα τα ζωα βοσκουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πριν από μερικές μέρες το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις σουλάτσαρε εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Πρίν από μια - δυο εβδομάδες ελληνικές κυβερνητικές σελίδες δέχθηκαν κυβερνοεπίθεση από hacker οι οποίοι κατευθύνονταν από την τουρκική κυβέρνηση. Εδώ και δύο χρόνια η τουρκική κυβέρνηση αμφισβητεί ξεκάθαρα την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, της οποίας Κυπριακής Δημοκρατίας, η Ελλάδα αποτελεί εγγυήτρια δύναμη, όπως και η Τουρκία, η οποία στέλνει τα σκάφη της για να κάνουν γεωτρήσεις όπου γουστάρουν εντός της κυπριακής ΑΟΖ και εμείς ως εγγυήτρια δύναμη κάνουμε τουμπεκί. Εδώ και τέσσερα πέντε χρόνια καλλιεργείται συστηματικά από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης η εντύπωση, ότι μόνο οι Αμερικάνοι ή οι Ρώσσοι ή οι Γάλλοι ή οι Ιταλοί θα μας σώσουν σε περίπτωση σύγκρουσης με την Τουρκία. Εμείς μόνοι μας είμαστε ανίκανοι προφανώς να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας.
    Το κύριο πρόβλημα της εξωτερικής πολιτικής μας είναι το κράτος της Βόρειας Μακεδονίας και η προκλητική συμπεριφορά της υπουργού Εργασιάς της;;;;; Αυτό είναι;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα σας τσούζει έ, που οι εθνικιστές τους, σαν τους δικούς μας εδώ στα συλλαλητήρια, καταργούν στην πράξη την συμφωνία των Πρεσπών? Θα παρακαλάτε για Ζάεφ και Τσίπρα αλλά τώρα την κάνατε την @α@α@ία βγάλατε τον Κούλη σας και τρέξτε ποδαράκια μου να μη σας @έσει ο κ@λος.... Αμόρφωτοι!!!!Αδιάβαστοι....Εθνικάρες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και πού είναι το πρόβλημα; Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί τη συμφωνία κακή και επιζήμια. Εκτός κι αν άλλαξε άποψη. Διότι αν δεν υπήρχε συμφωνία τα Σκόπια θα ονομάζονταν ακόμα Μακεδονία και δε θα μας απασχολούσαν τέτοια θέματα, και οι Τούρκοι θα έκαναν πάρτι στα βόρεια σύνορα μας. Ο Τσίπρας είναι μεγάλος ηγέτης, σε αντίθεση με τους λαϊκιστές που μας κυβερνούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ντροπή σας σε όλους εκεί πάνω που εφησυχάζετε είτε με την Τουρκία είτε με τα Σκόπια, που έπρεπε να βρίζετε τους τσίπριδες και τους μητσοτάκιδες για τίς υποχωρήσεις που κάνουν προκειμένου να φαίνονται αρεστοί στους ξένους. Ο τσίπρας ειδικά θα πουλούσε ακόμα και τη μάνα του για την εξουσία όχι το κράτος γιατί και ο ίδιος δεν έχει συνείδηση της Πατρίδας. Ντροπή σας. [ Ένα εθνίκι κατα τη φιλοσοφία για την πατρίδα του καρανίκα, φίλου του τσίπρα]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν είσαι εθνικι αλλά απλά αμόρφωτος και ανιστορητος, που σε φανατιζουν ρασοφοροι και επαγγελματίες έμποροεθνικιστες, τύπου Βελόπουλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν δεν υπήρχαν οι ξένοι ποτέ δεν θα υπήρχε Ελλάδα. Αν δεν υπήρχε η ναυμαχία του Ναυαρίνου ο Ιμπραήμ θα είχε πνίξει την την επανάσταση και οι νενεκοι θα κυβερνούσαν αυτό τον τόπο. Αν δεν ήταν οι ξένοι θα είχαμε διαλυθεί τώρα. Αυτά ίσως δεν αρέσουν στους αμόρφωτους πατριώτες που πιστεύουν ότι την Ελλάδα την ελευθέρωσαν πατριώτες και ο θεός. Αποικία ήμασταν, αποικία είμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εσείς τώρα ελληναράδες με τα συλλαλητήρια κάντε ΓΑΡΓΑΡΑ τον πρωθυπουργό σας αφηστεήσυχο τον Τσίπρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στην Ελλάδα, χωρίς τους ξένους, ούτε ποδοσφαιρο είμαστε άξιοι να παίξουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.