Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Διήμερος ο Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος»


Διήμερος θα είναι φέτος ο Διεθνής Μαραθώνιος Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος» (11-12/4), ύστερα από παρέμβαση του Εμπορικού Συλλόγου της Θεσσαλονίκης για την απρόσκοπτη λειτουργία της αγοράς.
Με επιστολή του στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) είχε ζητήσει την ακύρωση της ημερομηνίας διεξαγωγής του Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος», η οποία αρχικά είχε οριστεί να είναι η Κυριακή των Βαΐων, μία από τις συνολικά οκτώ Κυριακές που τα εμπορικά καταστήματα είναι πανελλαδικά ανοιχτά.
Στην επιστολή τονιζόταν ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το κέντρο τη συγκεκριμένη μέρα που αναμένεται μεγάλη επισκεψιμότητα, αλλά και ότι η Κυριακή των Βαΐων είναι η μόνη πριν από το Πάσχα που τα καταστήματα περιμένουν να εξυπηρετήσουν το καταναλωτικό κοινό για τις πασχαλινές αγορές του.
Στο πλαίσιο αυτό, λαμβάνοντας υπόψιν το αίτημα του ΕΣΘ, ο δήμος Θεσσαλονίκης και οι διοργανωτές του μαραθωνίου συμφώνησαν ο αγώνας να είναι διήμερος, σε ώρες που δεν θα επηρεάσουν την αγορά. Το Σάββατο 11/4 θα ξεκινήσει ο Δρόμος Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5 χιλιομέτρων, μετά τις 19:00, ενώ την Κυριακή 12/4, πριν από την έναρξη λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, θα πραγματοποιηθεί ο Διεθνής Μαραθώνιος δρόμος με αφετηρία την Πέλλα και τερματισμό τη Θεσσαλονίκη.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.