Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιαννιτσά: Συνεχίζονται οι ανεγκέφαλες και επικίνδυνες συμπεριφορές με την ρίψη "ακατάλληλων" απορριμμάτων στους κάδους


Το σύστημα βυθιζόμενου κάδου, που εφαρμόζεται σε πολλά σημεία μέσα στα Γιαννιτσά από τον Δήμο Πέλλας, προσφέρει διακριτικά σημεία συλλογής απορριμμάτων, αντίθετα με τα μεγάλα ογκώδη «παραδοσιακά» συστήματα. Χωρίς θόρυβο, οσμές, όλα γίνονται υπόγεια και προσδίδουν ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα.  Αυτοί οι κάδοι είναι μέρος μίας προσπάθειας που γίνεται για την καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων μέσα στην πόλη, χωρίς ρύπανση από τυχόν συγκεντρωμένα απορρίμματα, αλλά και τις δυσάρεστες οσμές, σε ένα ευχάριστο περιβάλλον που ικανοποιεί τις ανάγκες κάθε περιοχής.

Οι κάδοι ανεβαίνουν από το έδαφος με ειδικό μηχανισμό ώστε να μπορούν να τους παραλαμβάνουν οι υπάλληλοι της υπηρεσίας καθαριότητας για να τους αδειάσουν στα απορριμματοφόρα.

Πολλές φορές όμως, όπως συνέβη σήμερα το πρωί, οι υπάλληλοι της Καθαριότητας βρίσκονται μπροστά σε αντιαισθητικές, αποκρουστικές, ανθυγιεινές αλλά και επικίνδυνες καταστάσεις.


Στην περιοχή του «Φιλίππειου» στα Γιαννιτσά κάποιοι ανεγκέφαλοι δημότες, δρώντας ανεξέλεγκτα, εγκληματικά και ασυνείδητα, πέταξαν στάχτες από τζάκι  μέσα στον βυθιζόμενο κάδο απορριμμάτων! Αποτέλεσμα, όταν οι υπάλληλοι πήγαν σήμερα να τον αδειάσουν, οι στάχτες ξεχύθηκαν παντού με ότι συνεπάγεται αυτό για τους ίδιους, για το περιβάλλον, αλλά και  για όποιον άλλο δημότη  περνούσε από το σημείο. Η εικόνα δεν είναι μόνο αποκαρδιωτική, αλλά και επικίνδυνη για το προσωπικό της καθαριότητας. Όταν οι εργαζόμενοι επιχειρούν να αδειάσουν τον κάδο, οι στάχτες αιωρούνται, με αποτέλεσμα το προσωπικό να κινδυνεύει από την εισπνοή της, αλλά και οι κόκκοι της να εισέρχονται στα μάτια τους. Επίσης από την ρίψη της στάχτης και των κάρβουνων σε κάδο υπάρχει έντονος ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς.

Δυστυχώς τέτοια φαινόμενα, τέτοιες συμπεριφορές (τις οποίες, αν πέσουν στην αντίληψή μας, πρέπει να αποτρέπουμε και να καταγγέλουμε) μας κάνουν να νοιώθουμε ότι απέχουμε ακόμα από αυτό που εννοούμε πολιτισμό.

Η ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων και η ευαισθητοποίηση σε θέματα που άπτονται της καθαριότητας και της υγιεινής δεν είναι μόνο υπόθεση των Δημοτικών Αρχών. Είναι και δική μας υπόθεση, είναι και δικό μας, προσωπικό στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο το κείμενο, αλλά θα πρέπει κ ο δήμος, να έχει τις έξτρα μαύρες σακούλες μέσα στους κάδους , κ όχι οπότε θυμηθούν να τις βάζουν.......κ έτσι να σκορπίζεται η στάχτη!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η κατάσταση στα Γιαννιτσά με τα σκουπίδια είναι απελπιστική στην περιοχή του παζαριού. Η καθαριότητα δεν γίνεται όπως πρέπει με αποτέλεσμα μετά το παζάρι να παραμένουν τα σκουπίδια μέχρι και την άλλη βδομάδα. Σήμερα Κυριακή ο κατάσταση θυμίζει σκουπιδότοπο ειδικά γύρω από τον μασουτη. Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί προ πολλου. ο αντιδήμαρχος καθαριότητας τι κανει?ας ξυπνησει λιγο ο δημος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.