Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συναντήσεις Δημάρχου Σκύδρας στην Αθήνα για την προώθηση θεμάτων του Δήμου

Σειρά συναντήσεων για την προώθηση θεμάτων του Δήμου Σκύδρας πραγματοποίησε η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Αθήνα, δηλ. από τη Δευτέρα 27 έως και την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020.
Πιο συγκεκριμένα επισκέφθηκε το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με σκοπό τη διεκπεραίωση των διαδικασιών, την υπογραφή των εγγράφων που έχουν σχέση με το Πράσινο Ταμείο που είναι το χρηματοδοτικό εργαλείο της υλοποίησης  της ανάπλασης πλατείας Σαφραμπόλεως και την επίσπευση των  εργασιών ολοκλήρωσής της.

Ακολούθησε η συνάντηση με το νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο  της Δημόσιας Επιχείρησης δικτύων Διανομής Αερίου Α.Ε.( Δ.Ε.Δ.Α.),  Μάριο Τσάκα, από τον οποίο η Δήμαρχος ζήτησε αφενός ενημέρωση για την πορεία των διαδικασιών για το φυσικό αέριο στο Δήμο Σκύδρας και αφετέρου ζήτησε επίσπευση όλων των διαδικασιών, διότι η Σκύδρα διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που επιβάλλουν την παροχή φυσικού αερίου και ειδικότερα τόνισε την ύπαρξη και λειτουργία των περισσότερων και μεγαλύτερων βιομηχανιών- μεταποιητικών επιχειρήσεων της Περιφερειακής  Ενότητας Πέλλας, την ύπαρξη βιομηχανικής περιοχής, τη λειτουργία των περισσότερων και μεγαλύτερων μονάδων συλλογής, διαλογής και τυποποίησης αγροτικών προϊόντων, την ύπαρξη και δραστηριοποίηση των περισσότερων βιοτεχνιών, εργαστηρίων κ.λπ., την λειτουργία  πολλών θερμοκηπίων, τις δυναμικές αγροτικές καλλιέργειες και το γεγονός ότι η Σκύδρα κατέχει κεντρική γεωγραφική και συγκοινωνιακή θέση στον αναπτυξιακό χάρτη.


Ο κ. Τσάκας  ενημέρωσε  τη Δήμαρχο ότι ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου Α.Ε.(Δ.Ε.Σ.Φ.Α.) προγραμματίζει την υλοποίηση εξόδου στο Άσπρο ( μετατροπή βαλβιδοστασίου) τον Δεκέμβρη του 2022 και ότι η Δ.Ε.Δ.Α. ενέταξε στο πρόγραμμα ανάπτυξης 2020-2024 την κατασκευή του έργου, αναμένοντας την οριστική έγκριση από τη Ρυθμιστική Αρχή  Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.).

Στη συνέχεια η Δήμαρχος πραγματοποίησε ακόμη μία επίσκεψη στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας( Τ.ΕΘ.Α.), όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Τ.ΕΘ.Α. - Αντιστράτηγο Αντώνη Κονδύλη και υπηρεσιακούς παράγοντες σχετικά με το αίτημά του Δήμου για την επανάκτηση της κυριότητας των πρώην στρατοπέδων της Σκύδρας.

Ο Αντιστράτηγος  ενημέρωσε τη Δήμαρχο ότι συνεργάζονται με το Γ.Ε.Σ. έτσι ώστε στη νέα σύνθεση της διοικητικής επιτροπής του Μαρτίου να τεθεί και το  θέμα των στρατοπέδων Σκύδρας, τονίζοντας ότι το Γ.Ε.Σ. εξετάζει το θέμα σε σχέση με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του...

Ακολούθησε η επίσκεψη της Δημάρχου στις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., όπου ενημερώθηκε ότι δημοπρατήθηκε εκ νέου το έργο κατασκευής του νηπιαγωγείου Πετριάς και  σε λίγους μήνες θα αναδειχθεί ο τελικός ανάδοχος του έργου κι  ότι Φεβρουάριο- Μάρτιο θα αποσταλεί το εκπαιδευτικό υλικό που ζητήθηκε στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο- Λύκειο Σκύδρας ( Άνυδρο).


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…