Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κλειστά λόγω εποχικής γρίπης εννέα σχολεία στην ΠΕ Πέλλας


Κλειστά λόγω της εποχικής γρίπης είναι σήμερα οκτώ σχολεία (δημοτικά και νηπιαγωγεία) στην Π.Ε. Πέλλας και συγκεκριμένα στους Δήμους Αλμωπίας, Σκύδρας, Πέλλας και Έδεσσας, μετά από σχετική απόφαση των Δημάρχων.
Οι αποφάσεις λήφθηκαν λόγω των κρουσμάτων εποχικής γρίπης στα συγκεκριμένα σχολεία και -κατ΄  επέκταση- των αυξημένων ποσοστών αποχής των μαθητών.  Είναι χαρακτηριστικό π.χ. ότι στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Γιαννιτσών προχθές ήταν μόνο… ένα νήπιο, ενώ στο Νηπιαγωγείο Γαλατάδων το ποσοστό των απουσιών των νηπίων ξεπέρασε σήμερα το 85%! 
Προέκυψε λοιπόν η "άμεση ανάγκη για αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων λόγω των αυξημένων απουσιών των μαθητών και για  την  αποτελεσματικότερη προφύλαξη των υγιών μαθητών από το ενδεχόμενο  διασποράς του ιού της γρίπης", όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση του Δημάρχου Πέλλας Γρηγορίου Στάμκου. 

Ειδικότερα:

Με απόφαση του Δημάρχου Πέλλας, κλειστά παραμένουν τα παρακάτω σχολεία μέχρι και την  Παρασκευή 07 Φεβρουαρίου 2020:
Ολοήμερο Νηπιαγωγείου  Σταυροδρομίου, 
Δημοτικό Σχολείο Ε.Α.Ε  Γιαννιτσών, 
Ειδικό Νηπιαγωγείο Γιαννιτσών 
Επίσης, με απόφαση του Δημάρχου Αλμωπίας Χρήστου Μπάτση, λόγω εποχικής γρίπης έχει ανασταλεί η λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Νότιας, του Νηπιαγωγείου Κωνσταντίας και του Δημοτικού Σχολείου Ίδας ενώ αντίστοιχα κλειστό είναι το Νηπιαγωγείο Ριζού του Δήμου Σκύδρας, τα Νηπιαγωγείο Άρνισσας και Φλαμουριάς του Δήμου Έδεσσας.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.