Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

"Βόμβα" του ΟΗΕ για τη Μόρια: Εκκενώστε την άμεσα - Φόβοι για πανδημία


Την άμεση απομάκρυνση από τη Μόρια των οικογενειών και των ασθενών ζητεί η Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού "Guardian".

Όπως εξηγεί "ο λόγος είναι πως οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό είναι τόσο κακές που είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να εξαπλωθούν ασθένειες". Κάνει λόγο δε για φόβο πανδημίας.

«Ανησυχούμε σοβαρά για την περιορισμένη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας στα κέντρα υποδοχής, η οποία επιδεινώνεται από τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης» λέει στον Guardian ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

«Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για την κυβέρνηση να επιταχύνει την εφαρμογή των σχεδίων της για την μετακίνηση χιλιάδων αιτούντων άσυλο από τα νησιά προς την ενδοχώρα» υπογραμμίζει στη συνέχεια.

Στο ίδιο δημοσίευμα φιλοξενούνται και οι δηλώσεις της Δρ. Χάνα Ποσπισίλοβα, μιας από τους εθελοντές γιατρούς στην Λέσβο.

Τα όσα λέει στο βρετανικό Μέσο προκαλούν ανατριχίλα.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως ανησυχεί πολύ, καθώς η αδυναμία τους να θεραπεύσουν βαριά άρρωστους ανθρώπους μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλο κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Με πληροφορίες από "Guardian"

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Φέρτε τους μέσα,αχχχχ τι μας περιμένει ,αxxx, Έλληνα θα σου κάνουν την πατρίδα σου να θέλεις να φύγεις από δω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φορτωστε τους και παρτε τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρτε τους στη χωρα σας βρωμοαγγλοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν θέλουμε κανέναν να φύγουν ολοιιιιιι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφού τόσο πολύ ανησυχείτε εσείς εκεί μακρυά να φορτώσουμε τα βαπόρια και να τα στείλουμε σε εσάς κατευθείαν όλους να μην μείνει κανείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.