Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιαννιτσά: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης "Η Ελληνίδα στον Πόλεμο" (βίντεο)


Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή το απόγευμα στα Γιαννιτσά (Φουαγιέ Πνευματικού Κέντρου) τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης που διοργανώνει το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), με θέμα "Η Ελληνίδα στο Πόλεμο".

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θεόδωρου Καράογλου και του Δημάρχου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου. 

Η έκθεση, που υποστηρίζεται από το Γ' Σώμα Στρατού, θα παραμείνει στο χώρο έως το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου και θα είναι επισκέψιμη Δευτέρα έως Σάββατο: 18.00-21.00 και την Κυριακή: 11.00-14.00, 18.00-21.00.

Το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που αναδεικνύει την καθοριστική συμβολή της Ελληνίδας στους εθνικούς αγώνες επιμελήθηκαν ο μουσειολόγος Νικόλαος Νικόλτσιος, η μουσειολόγος Στέλλα Συλαίου, ο Συνταγματάρχης ε.α. Βασίλειος Νικόλτσιος, η ιστορικός Ευαγγελία Πάλλα και η φοιτήτρια αρχιτεκτονικής Αγγελική Καλιπτσίδη.


Το σπάνιο αρχείο προέρχεται από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, το Πολεμικό Μουσείο, τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, τη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής, το ίδρυμα Άκτια Νικόπολις, το Μουσείο Φωτογραφίας "Χρήστος Καλεμκερής", καθώς και τις προσωπικές συλλογές του Νικόλαου Νικόλτσιου, του Δημήτριου Γιαννόγλου, του Βασίλειου Νικόλτσιου και της Κατερίνας Πετρίδου.

Με αφορμή τη μεταφορά της περιοδικής έκθεσης στα Γιαννιτσά, ο  κ. Θεόδωρος Καράογλου σημείωσε πως "τα εκθέματα που παρουσιάζουμε στο κοινό υμνούν τις Ελληνίδες που έδρασαν, διέπρεψαν και θυσιάστηκαν για την πατρίδα, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα της εθνικής ευθύνης. Αναδεικνύουμε τη δράση τους, τιμούμε την προσφορά τους και υποκλινόμαστε στη φλογερή πίστη που τις μεταμόρφωσε σε φλογερές μαχήτριες της εθνικής μας ανεξαρτησίας".
egkekg
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.