Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δ. Σταμενίτης: «Το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμάκτσαλαν ως μοχλός ανάπτυξης»


«Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της ΕΤΑΔ κ. Βλαστό»

Την ανάγκη περαιτέρω αξιοποίησης αλλά και ορθής λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου Καϊμάκτσαλαν έθεσε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ κ. Στέφανο Βλαστό, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (04/02/2020).
Στη συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών τονίστηκε το γεγονός ότι ο ορεινός όγκος του Νομού Πέλλας αποτελεί ένα από τα ομορφότερα και σημαντικότερα κομμάτια του φυσικού πλούτου που διαθέτουμε ως χώρα. Σε συνδυασμό μάλιστα με τις φυσικές ομορφιές που βρίσκονται πλησίον του ( Λουτρά Πόζαρ, Λίμνη Βεγορίτιδα) μπορούμε να μιλάμε για έναν από τους πιο ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς. Ωστόσο, όπως τόνισε ο βουλευτής, η λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου, μέχρι σήμερα, παρουσιάζει αρκετά προβλήματα και δυστυχώς δεν έχει βρεθεί εκείνη η φόρμουλα που να αξιοποιεί στο μέγιστο τις δυνατότητες τόσο του χιονοδρομικού όσο και της ευρύτερης περιοχής. 
Συγκεκριμένα ο Διονύσης Σταμενίτης εξέφρασε την άποψη ότι, ύστερα από πολλά χαμένα χρόνια, ήρθε η ώρα το χιονοδρομικό να αξιοποιηθεί σωστά και να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης του συνόλου της περιοχής, καταθέτοντας τρείς προτάσεις, οι οποίες σε πρώτο χρόνο θα επιλύσουν τα ζητήματα που υπάρχουν και σε δεύτερο επίπεδο θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του. Ειδικότερα πρότεινε:
Α. Την καθημερινή λειτουργία του συνόλου του χιονοδρομικού και όχι μόνο των αναβατήρων των αρχάριων (baby lift), που λειτουργούν σήμερα σε καθημερινή βάση. 
Β. Τον συστηματικό αποχιονισμό των διαδρομών προς το χιονοδρομικό, i) Άγιος Αθανάσιος – Καϊμάκτσαλαν (17χλμ) και ii) Κερασιά – Χιονοδρομικό Κέντρο (22χλμ), έτσι ώστε να υπάρχει ασφαλή πρόσβαση, χωρίς προβλήματα.
Γ. Την ένταξη ολοκληρωμένου σχεδίου ανάδειξης και επωφελούς εκμετάλλευσης του χιονοδρομικού στη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ, το οποίο θα περιλαμβάνει την ενίσχυση των κτιριακών υποδομών, την επισκευή και εκσυγχρονισμό των δρόμων, τον εκσυγχρονισμό των χιονοδρομικών διαδρομών και του σχοινοκίνητου σιδηρόδρομου (τελεφερίκ), καθώς και τη συνολική αξιοποίηση του ορεινού όγκου.
Σύμφωνα με τον Βουλευτή η υλοποίηση των τριών αυτών προτάσεων θα συμβάλλει τα μέγιστα στην καθιέρωση του χιονοδρομικού κέντρου ως έναν, από τους δημοφιλέστερους θερινούς τουριστικούς προορισμούς, γεγονός που θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στην τοπική οικονομία, τους κατοίκους της περιοχής αλλά και τους επιχειρηματίες.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

12 comments:

  1. ουτε διαγραμηση του δρομου δεν ειστε αξιοι να κανετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπλα μπλα έκθεση γράφετε...συγγνωμη κυριε ποιος ειστε;; εχετε ασχοληθεί καθόλου με την Εδεσσα; ΛΥΠΑΜΑΙ αυτούς που σας ψήφισαν απο Εδεσσα ΛΥΠΑΜΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μη λυπασαι, μη λυπαστε εκει στην εδεσσα.
      εδω στα γιαννιτσα εχουμε και τους τεσσερις νοματαίους δικους μας

      Διαγραφή
  3. Πεσ μου ρε Σταμενιτη ΕΝΑ απο αυτά πού εχεις ανακοινωσεις, ενα που έγινε; Αυτό που γράφεις τώρα το έχεις ξαναγράψει. Μόνο ο σηφακης ασχολήθηκε .Εσύ παντού αναποτελεσματικος ακόμα και στην περίοδο 12 -14 ΤΙΠΟΤΑ!! παρόλο που έλεγες ότι ήσουν το πουλεν της κυβέρνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΨΙΧΟΥΛΑ ΑΠΟΖΗΜΙΏΣΕΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠ ΟΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το Καϊμακτσαλάν ανήκει στην Αλμωπία.Φτιαξε επιτέλους τον δρόμο από Ορμα μας τα έχουν πάρει όλα οι Εδεσσαιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κάτσε να τελειώσει ο αυτοκινητόδρομος προς σκοπια και μετά βλέπουμε ,ένα ένα

      Διαγραφή
    2. Ρε ποιος νοιάζεται για τον δρόμο προς Σκόπια;Να τελείωνει το θέμα με Καϊμακτσαλάν έχει σημασία, μας έχουν διαλύσει οι Εδεσσαιοι.

      Διαγραφή
  6. Από τους καλύτερους θερινούς προορισμούς λέει
    Δεν υπάρχει βουλευτής που να ασχοληθεί με όλους μας πρέπει να γίνει μάθημα στης εκλογές δεν έχει πέσει ούτε ευρώ στο βουνό ας ανέβει να ρωτήσει τι χρειάζεται για να γίνει χιονοδρομικό και οι δρόμοι μια χαρά είναι τι να το κάνω τον δρόμο όταν πάνω είναι απλά τραγική η κατάσταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ήμουν το Σαββατοκύριακο που πέρασε. Χαλιά. Δρόμος. Τέλειος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποιές ,(11.50),αποζημιώσεις,αυτός με τίποτα, έλα από τα καλύβια να σου πούμε τι είπε σε συναδέλφους που πήγαν στο γραφείο του. Να πάτε να τα πάρετε από αυτόν που σας τις υποσχέθηκε,και αυτές που σας έδωσε 15 θα σας τα πάρουν πίσω.Καταλαβαινεις ποιον εννοεί,και συ περιμένεις αποζημιώσεις; απο το Τιποτα ,Τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.