Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήμος Έδεσσας: Μνημόνιο συνεργασίας για τον Κερασεώνα του Άγρα


Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Έδεσσας και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άγρα υπέγραψαν ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου και ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Χότζας.
Ο Κερασεώνας βρίσκεται δίπλα στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Άγρα και σε αυτόν έχουν εγκατασταθεί φυτά διαφόρων ποικιλιών κερασιάς εμβολιασμένων σε διαφορετικά υποκείμενα, ενώ υπάρχει και ένα μεγάλο τμήμα αφύτευτο.  Στόχος είναι  η παρακολούθηση της εξέλιξης των ποικιλιών και των ποιοτικών χαρακτηριστικών τους, μέσα από συνεργασίες με εξειδικευμένα εργαστήρια και επιστήμονες, που μπορούν να προβούν σε αξιολογήσεις των ποικιλιών σε σχέση με το μικροκλίμα της περιοχής, καθώς και τον συνδυασμό ποικιλιών-υποκειμένων. Ακόμη ο χώρος μπορεί να λειτουργήσει ως άτυπη τράπεζα τοπικού γενετικού υλικού κερασιάς, που συνεπάγεται ευκολία εξεύρεσης υλικού για πειραματισμό, αλλά και διατήρηση πολιτιστικής κληρονομιάς. Σκοπός των προσπαθειών του Δήμου μέσω του Κερασεώνα είναι οι παραγωγοί κερασιών της περιοχής να έχουν τη δυνατότητα διαμόρφωσης άποψης για τις ποικιλίες και τα υποκείμενα που προτίθενται να καλλιεργήσουν. 
Τα προβλήματα που υπάρχουν στην λειτουργία του χώρου και αφορούν στην συντήρηση του Κερασεώνα, τις καλλιεργητικές φροντίδες που πρέπει να παρασχεθούν στα φυτά και την ανάπτυξη του, επιλύονται με το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε και για τον λογο αυτό ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο και τα μέση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άγρα, που στηρίζουν έμπρακτα την προσπάθεια για βελτίωση της κατάστασης του αγροτικού τομέα και της κερασοπαραγωγής.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Έδεσσας

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΥΝΑΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΤΟΣΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΛΕΞΗ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥ ΜΑΣ ΕΚΠΛΗΣΣΟΥΝ ΘΕΤΙΚΑ.
    ΡΕ ΓΙΑΝΝΟΥ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ;
    ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ, ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΕ ΩΣ ΚΑΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΙΩΔΕΣ, ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ, ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙΑΚΟ Κ.Λ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για ποιον κερασωνα μιλατε γιαυτον που σας παρεδωσε η διοικηση σοντρα με σιπκα οργανωτη;; τον κερασωνα που παρατησατε απαξιώσατε και τον κανατε βοσκοτοπο;;; καλα ξυπνητουρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάντε κάτι για το κόστος παραγωγής για τις τιμές που πουλάνε και αφήστε τις Μ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O ιδιος τα μαζευε ο ιδιος θα τα μαζεψει τα κερασια.Ο αγρας ξερει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.