Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μειώθηκε σε τρία χρόνια η ποινή σε πρώην πρόεδρο του Συλλόγου Παραπληγικών Ν. Πέλλας για πλαστογραφία


Σε τρία χρόνια φυλάκισης για την πράξη της πλαστογραφίας κατ΄ εξακολούθηση  καταδικάστηκε χθες πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Νομού Πέλλας με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.
Σε πρώτο βαθμό, στις 19-09-2017, από το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε 7 χρόνια κάθειρξη, η οποία στη χθεσινή ακροαματική διαδικασία στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων μειώθηκε σε τρία, μετά από την αναγνώριση ελαφρυντικών.
Την μηνυτήρια αναφορά άσκησε το 2009 ο Σύλλογος Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Νομού Πέλλας με την οποία ζητούσε την ποινική δίωξη του πρώην προέδρου του.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του Δικαστηρίου που είχε γίνει σε πρώτο βαθμό, ο κατηγορούμενος με την ιδιότητα του Προέδρου του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ν. Πέλλας εξέδωσε 44 επιταγές θέτοντας στη θέση του εκδότη την σφραγίδα με την επωνυμία του σωματείου καθώς και την υπογραφή του και την υπογραφή της τότε γραμματέας εν αγνοία της και κατά απομίμησή της με σκοπό αφενός μεν να παραπλανήσει τους τρίτους ότι πρόκειται για γνήσιες επιταγές από τον σύλλογο, αφετέρου δε να προσπορίσει στον εαυτό του το ισόποσο με κάθε επιταγή ποσό, βλάπτοντας την περιουσία τρίτων και του Συλλόγου, αφετέρου τους κομιστές των επιταγών το δε συνολικό όφελος του και η αντίστοιχη ζημία του Συλλόγου και των καλόπιστων τρίτων έφτασε το ποσό των 200.000 ευρώ περίπου.
Μετά την εξέλιξη αυτή, όπως μας δήλωσε ο δικηγόρος του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ν. Πέλλας που χειρίστηκε την υπόθεση, Γιάννης Σουκιούρογλου, αποκαταστάθηκε πλήρως η εικόνα του Συλλόγου και θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για να απεγκλωβιστεί από την τραπεζική, ασφαλιστική και φορολογική «ομηρία» που βρίσκεται εξαιτίας της υπόθεσης αυτής.
Δ. Μπ.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.