Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Οδύσσεια» της Μερόπης Βλάχου- Νέο βιβλίο για μικρούς και μεγάλους!


Το νέο βιβλίο της Μερόπης Βλάχου κυκλοφόρησε μόλις πριν λίγο καιρό (Ιαν.2020) με τίτλο "Οδύσσεια" από τις εκδόσεις "Μολύβι". 
Η Μερόπη Βλάχου είναι φιλόλογος, ζει και εργάζεται στην Έδεσσα και σκοπός της είναι να δούμε την "Οδύσσεια" του Ομήρου με έναν διαφορετικό τρόπο. 
Το βιβλίο πλαισιώνεται με τα εξαιρετικά σκίτσα της Ιωάννας Αμπατζή.

Οδυσσέας: Δημόδοκε, εσύ που έχεις τη χάρη να λες τραγούδια όμορφα, τραγούδα μας και για το ξύλινο άλογο. Αυτό που ο Οδυσσέας γέμισε με Αχαιούς και μπήκανε στην ξακουσμένη Τροία.
Ο Δημόδοκος αρχίζει το τραγούδι κι ο Οδυσσέας δακρύζει από συγκίνηση. Μόνο ο Αντίνοος τον αντιλαμβάνεται.
Αλκίνοος: Ακούστε με, άρχοντες, και συ Δημόδοκε σταμάτα το τραγούδι. Φαίνεται πως στεναχωρεί τον ξένο μας κι εμείς βρεθήκαμε εδώ για να χαρούμε. Κάποιος κρυφός καημός τον βασανίζει. Μα ήρθε η ώρα να μας πεις, ξένε, το όνομά σου. Ποια είναι η πατρίδα σου; Πού έχεις ταξιδέψει; Ποιους τόπους γνώρισες; Γιατί κλαις για τα βάσανα των Αχαιών στην Τροία; Έχασες φίλο ή συγγενή στην Τροία;
Οδυσσέας: Βασιλιά Αλκίνοε, τι να σου πρωτοπώ απ’ όσα έχω πάθει! Είμαι ο Οδυσσέας, του Λαέρτη ο γιος, πατρίδα μου η Ιθάκη, που δεν υπάρχει γλυκύτερη στον κόσμο. Μα ακόμη δεν κατάφερα να φτάσω εκεί, γιατί με κράταγε η Καλυψώ η νεράιδα στο νησί της. Αλλά καλύτερα να σας τα πω από την αρχή, για το ταξίδι του γυρισμού από την ώρα που άφησα την Τροία.
Έτσι, ο Οδυσσέας αρχίζει να αφηγείται στους Φαίακες…

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί στην Έδεσσα, το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020, στην αίθουσα του Παρθεναγωγείου, σε εκδήλωση που διοργανώνει ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος».

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.