Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οι προτάσεις των ροδακινοπαραγωγών νομού Ημαθίας προς τον Μάκη Βορίδη


Σχέδιο εννέα σημείων, για την ανατροπή της δυσμενούς κατάστασης που βιώνουν οι ροδακινοπαραγωγοί στο νομό Ημαθίας, το οποίο όπως υποστηρίζουν δεν συνιστά σε μεγάλες οικονομικές απαιτήσεις προκειμένου να υλοποιηθεί, αλλά απαιτεί πολιτική βούληση για να καταστεί η καλλιέργεια βιώσιμη, παρέδωσε με υπόμνημά του στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, το διοικητικό συμβούλιο του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας.

Όπως επισημαίνουν με σημερινή ανακοίνωσή τους οι ροδακινοπαραγωγοί του νομού Ημαθίας, η οικονομική εξαθλίωση που, όπως υποστηρίζουν, βιώνουν, οφείλεται κυρίως στο ρώσικο εμπάργκο και λιγότερο στην οικονομική κρίση στη χώρα μας.

Στο υπόμνημά τους οι ροδακινοπαραγωγοί του νομού σημειώνουν ότι “ δεκάδες χιλιάδες οικογένειες βιώνουν την απόλυτη οικονομική εξαθλίωση, μη μπορώντας να συνεχίσουν να καλλιεργούν, με συνέπεια το αφανισμό της καλλιέργειας τα επόμενα έτη και γενικότερα την ερημοποίηση της υπαίθρου, καθώς δεν είναι λίγοι οι αγρότες που εγκαταλείπουν τη γη, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο γι' αυτούς σε ξένες χώρες”.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Εγώ απορώ με τα χιλιάδες νέα στρέμματα που φυτεύονται με Ροδάκινο με ποια λογική μπαίνουν ρώτησα κάποιον για ποιο λόγο βάζει νέα ροδάκινα ενώ πέρυσι είχε πρόβλημα και απάντησε ότι παίρνω φυτά από το εργοστάσιο άρα θα μου τα παίρνει αλλά όλοι αυτο κάνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.