Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιαννιτσά: Τιμήθηκε η Μνήμη του Μακεδονομάχου Γκόνου Γιώτα (φωτο)



Ο Δήμος Πέλλας, η ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας, η Ιστορική Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών «Ο Φίλιππος» και ο Σύλλογος Απογόνων Μακεδομάχων «Γκόνος Γιώτας» διοργάνωσαν αυτό το Σαββατοκύριακο εκδηλώσεις στη Μνήμη του Μακεδονομάχου Γκόνου Γιώτα. Συγκεκριμένα:
Χθες, Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στις 5:30 μμ έγινε τρισάγιο στον τάφο του Οπλαρχηγού στα κοιμητήρια Μητροπόλεως Γιαννιτσών.
Σήμερα, Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, τελέστηκε μνημόσυνο στο Μητροπολιτικό Ναό Γιαννιτσών, με ομιλία από τον Μάριο Χατζηδήμου, φοιτητή Φιλοσοφικής Σχολής, μέλος της Ι.Λ.Ε.Γ. «Ο Φίλιππος»
Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε στις 11:00π.μ., με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Γκόνου Γιώτα.

Ο Μακεδονομάχος Γκόνος Γιώτας ήταν γηγενής Μακεδονομάχος οπλαρχηγός. Σκοτώθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 1911 στη διάρκεια συμπλοκής με τουρκικό απόσπασμα, μετά από προδοσία. Ήταν ίσως ο σημαντικότερος μαχητής την περίοδο του Μακεδονικού αγώνα στην Κεντρική Μακεδονία, στο πιο νευραλγικό σημείο: το Βάλτο των Γιαννιτσών. Η δράση του έγινε θρύλος και του προσδόθηκαν τα προσωνύμια «στοιχειό του Βάλτου» και «θεριό του Βάλτου».






Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.