Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πληρωμή κλήσεων της τροχαίας με τις επιστροφές φόρου

Σχέδιο για τον συμψηφισμό των επιστροφών φόρου των φορολογουμένων με οποιαδήποτε οφειλή έχουν προς το δημόσιο, δήμους και γενικά προς φορείς Γενικής Κυβέρνησης, επεξεργάζεται η κυβέρνηση, το οποίο θα νομοθετηθεί σύντομα.

Η σχετική νομοθετική διάταξη, θα περιληφθεί στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο κυρίως θα περιέχει διατάξεις κατά της φοροδιαφυγής και αναμένεται να δοθεί σε διαβούλευση εντός του Φεβρουαρίου, για να κατατεθεί στη συνέχεια στη Βουλή.

Βασική φιλοσοφία της συγκεκριμένης διάταξης είναι ότι αν ένας φορολογούμενος (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) έχει βεβαιωμένες οφειλές προς οποιονδήποτε φορέα του Δημοσίου, και ταυτόχρονα δικαιούται επιστροφή φόρου εισοδήματος ή ΦΠΑ ή φόρου που έχει καταβληθεί χωρίς να οφείλεται  (αχρεωστήτως), τότε το ποσό αυτό θα συμψηφίζεται με τυχόν οφειλές που έχει ο δικαιούχους, προς ολόκληρη τη Γενική Κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει το sofokleousin.gr, θα δημιουργηθεί δηλαδή μια ηλεκτρονική εφαρμογή, στην οποία, κάθε δημόσιος φορέας, θα διαβιβάζει σε αυτή, τις οφειλές που έχουν προς αυτόν οι φορολογούμενοι.

Στην εφαρμογή αυτή η, θα έχει πρόσβαση η ΑΑΔΕ, η οποία θα διασταυρώνει το αρχείο των επιστροφών φόρου, προς τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις με το αρχείο των οφειλετών του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιο τομέα.

Με τη διαδικασία αυτή, θα συμβαίνει το εξής: Ο φορολογούμενος που δικαιούται επιστροφή φόρου, πριν λάβει το ποσό από την Εφορία, η ΑΑΔΕ, θα σκανάρει με το ΑΦΜ του δικαιούχου, τις λίστες των οφειλετών όλων των φορέων Γενικής Κυβέρνησης.

Εάν υπάρχουν οφειλές, τότε θα αποπληρώνονται εν μέρει ή εν όλω (αναλόγως του ποσού) οι συγκεκριμένες οφειλές και κατόπιν αν περισσεύει οποιοδήποτε ποσό, θα επιστρέφεται στον δικαιούχο.

Συμψηφισμός των οφειλών και επιστροφών γίνεται και σήμερα και μάλιστα πριν τη λήξη των προθεσμιών πληρωμής, αν πρόκειται για χρέη προς την Εφορία. Δηλαδή, κάποιος που έχει επιστροφή φόρου εισοδήματος, αλλά ταυτόχρονα έχει εκδοθεί και το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ, παρότι δεν έχει λήξει η προθεσμία πληρωμής, η εφορία συμψηφίζει την επιστροφή με τον φόρο εισοδήματος.

Όμως με τη νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης, ο συμψηφισμός των επιστροφών φόρου, θα περιλαμβάνει τις οφειλές προς ολόκληρο τον δημόσιο τομέα.

Στο πλαίσιο αυτό, το ποσό του επιστρεφόμενου φόρου, θα συμψηφίζεται, με τυχόν χρέη του δικαιούχου, προς την Εφορία, τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τους Δήμους, με οφειλές από κλήσεις τροχαίας και των Δήμων, με οφειλές προς νοσοκομεία, προς το Κτηματολόγιο, την Πολεοδομία, το υπουργείο Μεταφορών και γενικά προς κάθε δημόσιο φορέα.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…