Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Tα ανώνυμα ή ψευδώνυμα "σχόλια" χρηστών σε διαδικτυακούς τόπους


Η σελίδα μας δέχεται κατά καιρούς παράπονα για κάποια "καυστικά" ή καταγγελτικά σχόλια -ανώνυμων κυρίως- χρηστών. 
Επειδή για το θέμα αυτό επικρατεί απόλυτη σύγχυση, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινιστούν τα παρακάτω:        
Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της, η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.
Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται.
Η συντριπτική πλειοψηφία των σχολιαστών είναι ανώνυμοι ή ψευδώνυμοι και δεν είναι σε μας γνωστή η ταυτότητά τους, όπως εσφαλμένα θεωρούν oρισμένοι αναγνώστες μας. 

Η ευθύνη

Σύμφωνα με την υπάρχουσα νομολογία, τα διατάγματα και διάφορες οδηγίες, είναι λάθος να θεωρείται ο κάθε κάτοχος διαδικτυακού τόπου που παρέχει χώρο σχολιασμού (είτε είναι δημοσιογραφικό site, είτε είναι blog) ως προληπτικά υπεύθυνος για τα σχόλια που ανεβάζουν οι χρήστες. Υπεύθυνος καθίσταται μόνο όταν του επισημανθεί (ή λάβει αποδεδειγμένα γνώση με άλλο τρόπο) το παράνομο περιεχόμενο.
Αυτά σχετικά με τα σχόλια (που σε κάθε περίπτωση θα θέλαμε να μην προέρχονται από "ανώνυμους").

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. ΑΓΑΠΗΤΟ KARATZOVA, ΟΥΤΕ Ο ΠΟΝΤΙΟΣ ΠΙΛΑΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΡΑΦΕ ΤΕΤΟΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ,ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ "ΚΑΥΣΤΙΚΑ" ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙΣ ΑΠΛΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥΣ INFLUENCERS ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΛΟΓΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρύθμισε να σχολιάζουν με τους λογαριασμούς τους οι αναγνώστες για να μην έχεις τέτοια προβλήματα. Εξάλλου η ανωνυμία θυμίζει κουκούλα μιας άλλης εποχής. Κι εγώ που γράφω τώρα ανώνυμα φοβάμαι να γράψω με το όνομά μου. Κατάλοιπα; Δε ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.