Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η ενημερωτική εκδήλωση πρώτων βοηθειών στο 2ο Γυμνάσιο Κρύας Βρύσης


Είναι γνωστό ότι η γνώση ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ αποτελεί επιλογή ζωτικής σημασίας και ύψιστη ανθρωπιστική συμπεριφορά. Μέσω αυτών οι άνθρωποι μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τα προβλήματα και τους κινδύνους στο περιβάλλον τους, το μικρο και το μεγάλο, όπως στο σπίτι, στην εργασία, στη κοινωνία, στη φύση, στο σχολείο, ώστε μέσα από τις ασφαλείς παρεμβάσεις τους, και τη πρόληψη, να ανατρέπουν, και να αποτρέπουν, την πορεία μιας δύσκολης κατάστασης, ενός ατυχήματος ή ακόμα το πιο σπουδαίο να σώζουν ζωές.

Είναι πολύ σημαντικό κάθε χρόνο να προάγεται η πρόληψη και να εκπαιδεύεται όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός πολιτών, επειδή εκπαιδευμένοι πολίτες σημαίνει..περισσότερο ασφαλείς πολίτες και ασφαλείς πολίτες σημαίνει... ΥΓΙΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Αυτό τον σκοπό εξυπηρετώντας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και η εκδήλωση με θέμα τις πρώτες βοήθειες στις 24 Φεβρουαρίου 2020 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Το σχολείο, μέσα από την υλοποίηση προγραμμάτων Αγωγής Υγείας και όχι μόνο, είναι το ιδανικό μέρος για να προαγάγει την ευαισθητοποίηση απόκτησης δεξιοτήτων βασικών πρώτων βοηθειών, την αναγκαιότητα τους στην καθημερινή ζωή και την απόκτηση γνώσεων, στάσεων και συμπεριφορών για την αποφυγή επικίνδυνων για τη ζωή καταστάσεων.

Η βασική υποστήριξη της ζωής είναι μια ζωτική μάθηση,που όλοι θα έπρεπε να μαθαίνουν με την πρώτη ευκαιρία, γιατί το αύριο μπορεί να είναι πολύ αργά.

Οι περισσότεροι από εμάς θα θέλαμε να μπορούμε να συμπαρασταθούμε και να βοηθήσουμε έναν άνθρωπο που κινδυνεύει η ζωή του, ειδικά όταν γνωρίζουμε ότι κατά 80% θα είναι κάποιος από το οικείο μας περιβάλλον.

Και όμως στη χώρα μας το 70% των πρώτων βοηθειών δεν δίνεται άμεσα στο σημείο του ατυχήματος αλλά αρκετά αργότερα, με αποτέλεσμα να έχουμε μεγάλο ποσοστό αναπηριών και θανάτων.

Δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές μας και τις μαθήτριες να γίνουν κοινωνοί εξειδικευμένων γνώσεων που τις παρείχαν με περισσή φροντίδα το επιστημονικό προσωπικό του ΕΚΑΒ Γιαννιτσών.

Με τη βεβαιότητα ότι η φαρέτρα τόσο των μαθητών μας όσο και των εκπαιδευτικών συμπληρώθηκε με ακόμη περισσότερες γνώσεις σχετικά με τις πρώτες βοήθειες ευχαριστούμε από βάθους καρδιάς για μια ακόμη φορά τους κ.κ. Σιώντα Ιωάννη, Μποζατζούδη Στυλιανό και Παυλίδη Σάββα και το ΕΚΑΒ Γιαννιτσών για την παρουσία τους στο σχολείο μας.

Με την ουσιαστική αρωγή και του ΕΚΑΒ Γιαννιτσών είμαστε πλέον σίγουροι για την διατήρηση του ανθρωποπλαστικού χαρακτήρα του Σχολείου και τον περαιτέρω μορφωτικό εξοπλισμό της μαθητιώσας νεολαίας.

Πιστεύω να συμφωνούν όλοι ότι: «Τέτοια πρέπουν στους ναούς της γνώσης, τα Σχολεία»

Για τον Σύλλογο διδασκόντων
Ο Διευθυντής
Δημήτρης Ντίτουρας
pv2gkv
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.