Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κορονοϊός: Έντεκα νέα κρούσματα, συνολικά 84 στη Χώρα μας


Έντεκα νέα κρούσματα ανακοίνωσαν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κακίλιας και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, πράγμα που ανεβάζουν τα κρούσματα σε 84.

Ειδικότερα, από τους 84, οι 81 είναι Έλληνες και 3 ξένοι. 56 συνδέονται με την εκδρομή στους Αγίους Τόπους, 47 ήταν στο γκρουπ και 9 οι επαφές τους.

Από τους 84, 27 νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, με πιο σοβαρό ένα περιστατικό με βαριά πνευμονία στο νοσοκομείο του Ρίου. 57 είναι σε απομόνωση στην οικία τους.

Τέσσερα από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα δεν έχουν ιστορικό έκθεσης.
Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι «η νόσος έχει μεγάλη μεταδοτικότητα και βάζει σε κίνδυνο ευπαθείς ομάδες, ανθρώπους με χρόνια νοσήματα», προσθέτοντας με έμφαση: «Ποιοι άλλοι κινδυνεύουν: Οι ηλικιωμένοι, οι παππούδες μας και οι γιαγιάδες μας».

Υπογράμμισε, δε, ότι «είναι υποχρέωση είναι ευθύνη μας η προστασία των ευπαθών ομάδων. Ζητώ από τις ευπαθείς ομάδες να κάτσουν σπίτι τους. Όσοι έχουν συμπτώματα γρίπης να παραμείνουν στο σπίτι τους. Οι επόμενοι δύο μήνες είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι».

Από την πλευρά του, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε ότι από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα 27 νοσηλεύονται, ενώ στα μέτρα προστασίας προσέθεσε και την αναστολή εκδηλώσεων σε χώρους άνω των 1.000 ατόμων.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.