Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το αίτημα της σύνδεσης του Ν. Πέλλας με την Εγνατία Οδό επαναφέρει ο Δ. Σταμενίτης


Το ζήτημα της σύνδεσης του Νομού Πέλλας με την Εγνατία Οδό επανέφερε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης Διονύσης στη συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» κ. Κουτσούκο Κωνσταντίνο, την περασμένη Παρασκευή (28-02-2020). 
Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής παρουσίασε την πρόταση του, την οποία είχε καταθέσει και στο παρελθόν, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας για τον Νομό Πέλλας. Ενημέρωσε τον κύριο Κουτσούκο ότι ο Νομός Πέλλας είναι ο μοναδικός που δεν διαθέτει σύνδεση με το πιο σύγχρονο οδικό δίκτυο της χώρας με αποτέλεσμα να μένει αποκομμένος από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Ενώ παράλληλα, στάθηκε και στο γεγονός ότι αυτό λειτουργεί αποθαρρυντικά και για την εξαγωγική δραστηριότητα ενός Νομού κατά βάση αγροτικού, με μεγάλη παραγωγική δραστηριότητα. 

Ειδικότερα ο κ. Σταμενίτης  ζήτησε: 

Καθορισμό με νέα χάραξη α. της οδού Γιαννιτσά – Αλεξάνδρεια – Νησέλι, και την ένταξη αυτής στο δίκτυο καθέτων της Εγνατίας Οδού, και β. του 3ου κομματιού Βέροια – Νάουσα (σύνδεση κάθετης με Εγνατία Οδό ), ώστε ο Νομός Πέλλας να έχει ολοκληρωμένη σύνδεση με την Εγνατία Οδό. 

Παράλληλα τόνισε στον κ. Κουτσούκο ότι σε παλαιότερη συνάντηση που είχε ο ίδιος με την διοίκηση της περιόδου 2012-2015, είχε ενημερωθεί από τον τότε Πρόεδρο ότι υπάρχει ο σχεδιασμός ώστε να αιτηθεί από την «Εγνατία Οδός Α.Ε.» η χρηματοδότηση της μελέτης του κόμβου Νισελίου – Αλεξάνδρειας και η σύνδεση αυτού με το δρόμο Έδεσσα – Γιαννιτσά – Θεσσαλονίκη. Στα πλαίσια αυτά ζήτησε από τον κύριο Κουτσούκο να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για τη χρηματοδότηση της μελέτης προκειμένου αυτό το μεγάλο έργο να αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά και να μην χαθεί άλλος χρόνος. 

Από την πλευρά του ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της «Εγνατία Οδος Α.Ε.» συμφώνησε με τον Βουλευτή ότι είναι αναγκαίο να ζητηθεί, με τεχνικό δελτίο, η χρηματοδότηση της μελέτης και να γίνει το πρώτο βήμα. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Ο πονηρός κ. Σταμενιτης προτάσσει την σύνδεση των Γιαννιτσών με την Εγνατία οδό ενώ δεν υπάρχει ίχνος έτοιμος μελέτης...αντιθέτως την σύνδεση της Σκύδρας με την Εγνατία οδό έργο που έχει την μελετητική ωριμότητα και εξυπηρετεί τους άλλους τρεις δήμους του νομού την τοποθετεί σε δεύτερη θέση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ασε μας ρε σταμενιτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά 8.14 δεν κατάλαβες ό,τι ο άνθρωπος θέλει να πηγαίνει μέσω Αλεξάνδρειας νησελι με ασφάλεια στην Αθήνα .Τώρα τι να πω αλλο,εδώ δεν υπάρχουν χρήματα για τον δρόμο Εδεσσα Γιαννιτσά Χαλκηδόνα και αυτός ζητά πολυτέλειες.Πως να πάει αυτός ο δύσμοιρος τόπος μπροστα.Ολοι οι φορείς ζητάνε το αυτονόητο και αυτός στον κόσμο του.Ειλικρινά έχω πέσει από τα σύννεφα.Πελλα το μεγαλείο σου !! Πιο μ@λ@κ@ς πεθάνεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδώ δεν υπάρχουν λεφτά για την καθεαυτό κάθετο επί Εγνατίας που ζητούν επι χρόνια ο Σταμενιτης θέλει να γίνει κάθετος Γιαννιτσα Αλεξάνδρεια νησελι Αθήνα.
    Τι λέει ο άνθρωπος.
    Ειναι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΝΕΑΝΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΉΣ ΛΈΕΙ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΌΜΟ ΚΑΙ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΊΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ,ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΊΑ ΣΤΈΛΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΌΜΟ ΣΤΙΣ ΚΑΛΈΝΔΕΣ,Ο ΔΙΟΝΎΣΗΣ ΛΈΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΘΕΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΛΕΞΆΝΔΡΕΙΑ ΝΗΣΕΛΙ ΚΛΕΙΔΙ. Ε, ΓΙΑΥΤΟ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΈΔΕΣΣΑ -ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ ΕΧΕΙ ΓΊΝΕΙ ΤΟ ΓΕΦΎΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ.ΤΕΤΕΙΟΣ ΛΑΟΣ ΤΈΤΟΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να συμβεί και αυτός ο δρόμος,είναι μια αλήθεια,αλλά όχι τώρα,ούτε καν σε 10 χρόνια.
    Υπάρχουν άλλες προτεραιότητες,τις οποίες όλοι κάνουν γάργαρα.Κατι για juspers έλεγε ο τζαμτζης στις αρχές Φλεβάρη για να αξιολογήσουν τον δρόμο,δεν ακούσαμε κάτι.
    Κάτι ότι τελειώνουν οι μελέτες στο Μαυροβούνι τέλη Φλεβάρη,ακόμα περιμένουμε.
    Κανένας από τους βουλευτές της ν.δημοκρατιας,δεν έχει κράξει τον υπουργό υποδομών που θέλει να υποβαθμίσει τις παρακάμψεις σε οδούς με διιχνη και όχι τετραιχνη μορφή.Ο νομός Πέλλας,είναι ο μοναδικός που η πρωτεύουσα του δε συνδέεται με οδό ταχείας κυκλοφορίας,ένας νομος με τεράστια τουριστική κίνηση ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες σε λουτρά και χιονοδρομικό,με ακόμα μεγαλύτερες προοπτικές,οι οποίες παρεμποδίζονται απο τη μη ύπαρξη καλού οδικού δικτύου.Ολοι οι υπόλοιποι νομοί της Κ.Μακεδονιας, διαθέτουν έστω οδούς ταχείας κυκλοφορίας,ο δικός μας που έχει τη μεγαλύτερη κυκλοφοριακή κίνηση,μετά τη παθε στη κ.μακεδονια, υπάρχουν στοιχεία που επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα μου,έχει τους δρόμους που όλοι ξέρουμε.
    1η προτεραιότητα: μετατροπή της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης Έδεσσας από Χαλκηδόνα μέχρι την Έδεσσα σε οδό ταχείας κυκλοφορίας σε ένα χρονικό ορίζοντα 10 χρόνια
    2η προτεραιότητα:Ολοκλήρωση της καθέτου στην Εγνατία από Σκύδρα μέχρι τη Βέροια σε ένα διάστημα 5 ετων.
    3η προτεραιότητα: Δημιουργία προαστιακού σιδηροδρόμου που να περνά από Γιαννιτσά,οι οφελουμενοι δε θα είναι μόνο οι γιαννιτσωτες,αλλά όλος ο νόμος αλλά και η δυτική Μακεδονία.
    Αυτά είναι τα έργα που θεωρώ ότι έχουν προτεραιότητα για το νομό.
    Δυστυχώς όμως είμαι ονειροπόλος και από αυτά που ανέφερα, ελάχιστα θα συμβούν...
    Ειδομεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.